Keltasilmäinen pingviini

Kuvalähde

Keltasilmäinen pingviinitaiHevoseton pingviini, joka löytyy Uudesta-Seelannista, eteläsaaren, Foveaux'n salmen ja Stewartin saaren / Rakiuran sekä Aucklandin ja Campbellin saarien kaakkoisrannikolta.

Keltasilmäinen pingviini on kolmanneksi suurin pingviini takana keisaripingviini , suurin ja kuningas pingviini toiseksi suurin.



Harvoin kaikista pingviineistä, Keltasilmäinen pingviini on ainutlaatuinen ulkonäöltään ja käyttäytymiseltään. Näiden yksinäisten lintujen populaatio on vähentynyt viimeisten 50 vuoden aikana elinympäristöjen häviämisen ja tuotujen lajien saalistuksen vuoksi.



saksanpaimenkoira / laboratoriosekoitus

Keltaisen silmän pingviinien ominaisuudet

Keltasilmäinen pingviini on keskikokoinen pingviini, vaaleankeltaisilla silmillä, kasvaa noin 65 senttimetrin korkeuteen. Aikuisen keskimääräinen paino on 5-6 kiloa. Keltasilmäisellä pingviinillä on vaaleankeltainen pää, jossa on mustat sulka-akselit.



Pään takaosassa on silmien läpi juokseva kirkkaan keltainen nauha. Nuorella pää on harmaampi pää ilman nauhaa ja heidän silmissään on harmaa iiris.

Keltainen silmä pingviini ruokavalio

Keltasilmäinen pingviini pesää yleensä metsässä tai pensaikossa. Se ruokkii pääasiassa sinistä turskaa, punaista turskaa, opaalikalaa, kilohailia ja kalmaria.

naaras soopeli saksanpaimenkoira

Keltaissilmäinen pingviinikäyttäytyminen

Keltasilmäiset pingviinit viettävät suurimman osan päivästä merellä ruokkiessaan Uuden-Seelannin lämpimillä vesillä. Hämmästyttäviä vedenalaisia ​​uimareita, he voivat sukeltaa 400 jalan syvyyteen ja ovat mukautettuja pitämään hengitystään jopa neljä minuuttia. Keltasilmäiset pingviinit voivat kulkea jopa 20 mailia rannalta ruokinta-alueille mannerjalustan reunalla.



Keltasilmäiset pingviinit ovat metsässä pesiviä lintuja. Rannikon metsäkato on kuitenkin pakottanut nämä pingviinit etsimään turvaa korkeiden rantaruohojen joukosta, jossa aikuisista, munista ja poikasista tulee usein saaliiksi tuodut koirat, kissat, torjut, fretit ja rotat.

Vaikka ne pesivät löysissä 'siirtomaissa', pariutuneet kelta-silmäiset pingviinit etsivät yksinäisyyttä ja usein pesivät toistensa näkyvistä.

bernenpaimenkoirien tyypit

Keltasilmäinen pingviini lisääntyminen

Pitkän lisääntymiskautensa aikana, joka alkaa elokuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin, pingviinit tulevat maihin illalla ja heiluvat kömpelösti rantaan sisämaan pesäpaikkoihinsa. Syyskuusta lokakuun puoliväliin naaraat munivat kaksi munaa tikkujen ja karkean ruohon pesiin, jotka tarjoavat suojaa kuumalta auringolta ja suojaavat myrskyiltä.

Itämisaika on noin 45 päivää ja molemmat vanhemmat valvovat munia. Keskimääräinen kuoriutumisaika Manner-Uudessa-Seelannissa on marraskuun alku. Molemmat munat yleensä kuoriutuvat. Tässä vaiheessa yksi vanhemmista jää poikasten luokse, kun taas toinen vanhemmista menee merelle metsästämään ruokaa. Poikaset ovat epätavallisia pingviinien keskuudessa vanhempiensa luona ja eivät muodosta lastentarhoja (lastentarharyhmiä), kuten useimmat muut pingviinitibut tekevät. Poikaset lentävät helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin ja voivat sitten lähteä yksin merelle ruokkimaan.

Keltasilmäiset pingviinipetoajat

Huolimatta nopeista uimareista, kelta-silmäiset pingviinit voivat joutua hylkeiden ja haiden saaliiksi merellä, vaikka ylivoimaisesti suurimmat uhat heidän selviytymiselleen ovat maalla. Viime aikoina on otettu käyttöön merkittäviä suojatoimenpiteitä populaatiohäviöiden hillitsemiseksi, mukaan lukien lainsäädäntö, jolla pyritään vähentämään muukalaisten nisäkkäiden saalistajien määrää ja hidastamaan elinympäristöjen häviämistä.

Keltaissilmäinen pingviinien suojelu

Keltaisen silmän pingviinin nykyinen tila on uhanalainen, väestön arvioidaan olevan 4000. Sitä pidetään yhtenä maailman harvinaisimmista pingviinilajeista. Tärkeimpiä uhkia ovat elinympäristön huonontuminen, tunkeutuneet saalistajat sekä ympäristömuutokset. Sen uskotaan olevan vanhin kaikista elävistä pingviinistä.