Länsi-alamainen gorillat

MAINOS Kuvalähde

Länsi-matala GorillatLänsi-alamainen Gorilla(Gorilla Gorilla Gorilla) kuuluu Pongidae-heimoon, johon kuuluu neljä isojen apinoiden lajia: gorilla, tavallinen simpanssi, Bonobo tai kääpiösimpanssi ja orangutaani. Länsi-alamainen Gorilla asuu trooppisissa sademetsissä, jotka ovat levinneet kuuteen maahan läntisen päiväntasaajan Afrikassa, mukaan lukien Kaakkois-Nigeria, Gabon, Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Kongo ja Päiväntasaajan Guinea.

Länsi-alamainen Gorilla-ominaisuudet



dobermanni pinsherin värit vaaleanruskea

Länsi-alamainen gorilla on suurin kaikista kädellisistä. Länsi-alamaalla sijaitsevilla gorilloilla on leveät hartiat, lihaksikas niska ja vahvat kädet ja jalat. Niiden huomattava koko antaa heille hyvän puolustuksen saalistajia vastaan ​​ja he elävät suhteellisen turvallisesti maassa, enemmän kuin mikään muu kädellinen. Länsi-alamainen Gorillas-runko on peitetty lyhyillä, ohuilla harmaan-mustilla tai ruskean-mustilla hiuksilla. Gorilla-kasvoilla ei ole hiuksia, mutta silmien yläpuolella on kuitenkin paksu harjanne.



Kypsä uros Länsi-alamaalla Gorilla on takana hopea turkki. Näitä aikuisia gorilloja kutsutaan Silverbacksiksi. Länsi-matalat gorillat voivat kävellä lyhyitä matkoja kahdella jalalla, mutta yleensä ne kiertävät kävelemällä kaikilla neljällä. Tätä tehdessään he kävelevät rystyillään, joka tunnetaan nimellä 'rystykävely'.

Länsi-matala Gorillat ovat kaikkiruokaisia, mutta ne luokitellaan joskus kasvinsyöjiksi, koska ne syövät enimmäkseen kasveja. He selviävät pääasiassa hedelmistä, lehdistä ja lehdistä. Länsi-matalat gorillat syövät joskus hyönteisiä, kuten termiittejä ja muurahaisia, ruokavalionsa täydentämiseksi. Länsi-matala Gorillat eivät juo vettä, koska ne saavat riittävästi kosteutta kuluttamastaan ​​kalvosta.



Ainoat läntisen matalan Gorillan saalistajat ovat leopardit ja ihmiset.

Länsi-alamainen Gorilla-käyttäytyminen

Länsi-matalat gorillat muodostavat pieniä, ei-alueellisia haaremeja, joita yleensä hallitsee yksi, kypsä uros gorilla. He asuvat jäsennellyissä perheryhmissä. Ryhmä koostuu yhdestä aikuisesta hopeagorillasta, useista etuyhteydettömistä naarasgorilloista ja pikkulasten gorilloista. Silverback-gorilla on hallitseva gorilla perheessä ja hän säätelee ryhmänsä aikataulua. Länsi-matala Gorillat viettävät useita tunteja aamusta syömällä, pitävät tauon keskellä päivää ja syövät sitten uudelleen ennen illan alkua. Keskipäivän tauon aikana nuoret gorillat leikkivät keskenään, kun aikuiset nukkuvat.

Vaikka Länsi-alamaalla sijaitsevat gorillat ovat sosiaalisia olentoja ja tarvitsevat muita gorilloja selviytyäkseen, ainoa heidän muodostama erittäin vahva side on urosgorillan ja sen naispuolisten gorilla-kavereiden välinen side. Länsi-matalat gorillat ovat hiljaisia, ujoita, aggressiivisia eläimiä. Ryhmien välillä, joilla on päällekkäisiä alueita, on hyvin vähän ristiriitoja, vaikka uhanalainen urosgorilla tekee kaikkensa pelottaakseen saalistajan tai rikkojan.



Aikuiset läntiset matalat gorillat suorittavat monimutkaisia ​​näyttöjä, kuten rintakehän lyönnin, juoksemisen sivuttain ja repimisen kasvillisuuden pelotellakseen tunkeutuvan miehen tai muun uhan. Mies Länsi-matalat gorillat käyttävät myös näitä näyttöjä näyttääkseen määräävää asemaa ryhmän sisällä. Aikuiset naarasgorillat voivat tulla aggressiivisiksi puolustettaessa lapsiaan tai auttaessaan toisiaan ajamaan pois röyhkeät, nuoret aikuiset miesgorillat. Hopeanvärinen on rauhanturvaaja ja puuttuu naisgorillojen välillä tapahtuvien satunnaisten riitojen välillä.

laboratoriosekoitus australialaisen paimenen kanssa

Länsi-matala Gorillat rakentavat pesän joka ilta kasvimateriaalista nukkumaan ja päivittäisen pesän keskipäivän lepoaikaan.

Länsi-alamainen Gorilla-lisääntyminen

Länsi-matalat gorillat kypsyvät seksuaalisesti luonnossa 7–8-vuotiaina ja vankeudessa noin 5 ja puolen vuoden ikäisinä. Uros Länsi-alamainen gorillat kypsyvät seksuaalisesti luonnossa 8-9-vuotiaina ja vankeudessa jo 6-vuotiaina. Miehiä ei pidetä täysin kypsinä vasta noin 15-vuotiaina. Länsi-alamaalla sijaitsevilla gorilloilla ei ole erillistä lisääntymiskautta. Raskaus kestää 250-270 päivää (8-9 kuukautta). Luonnossa naarasgorillat synnyttävät yleensä ensimmäiset jälkeläisensä 10 - 11-vuotiaina ja sen jälkeen 4 vuoden välein. Yksi imeväisgorilla tuotetaan normaalisti ja kaksoset ovat harvinaisia.

Syntymä tapahtuu naisgorillan ollessa makuuasennossa muutaman minuutin kuluessa. Kun vauva gorilla on toimitettu, äiti gorilla katkaisee napanuoran. Jälkeläiset ovat syntyneet avuttomina, ja heidät on kannettava äitien käsivarsissa.

Syntyessään pikkulasten gorillat painavat 4-5 kiloa (1,8 - 2,3 kiloa) ja niillä on harvat hiukset, jotka peittävät vaaleanpunaisen harmaan ihonsa. Gorilla-äiti pitää vastasyntynyttä vatsa-vatsaan läheisessä kosketuksessa, kunnes se kehittää voimaa ja koordinaatiota tarttua hiuksiinsa noin kahden kuukauden kuluttua. Valtava hopeavartio on kärsivällinen isä, joka leikkii lapsen kanssa, kun hänestä tulee liikkuva.

Länsi-alamainen Gorillan elinkaari

Noin yhdeksän - 10 viikkoa pikkulasten gorillat alkavat ryömiä yksin ja kävelevät pian kaikilla raajoilla. Rumpuihinsa ilmestyy valkoinen laastari suunnilleen samaan aikaan, kun he alkavat kävellä. Valkoinen laastari auttaa äitiä seuraamaan vauvaa ja auttaa muita ryhmän jäseniä tunnistamaan gorillan lapseksi. Rumpulaikka alkaa kadota noin 3-vuotiaana, samassa iässä kuin vieroitus yleensä alkaa. Naaraat pysyvät synnynnäisryhmänsä kanssa noin 8 tai 9 ikävuoteen asti, sitten liittyvät etuyhteydettömään ryhmään tai yksinäiseen urospuoleen. Miehet pysyvät syntymäryhmässään noin 12-vuotiaana, sitten alkavat mennä itsestään. Yksinäiset miehet yrittävät houkutella naisia ​​muista ryhmistä muodostamaan oman ryhmänsä.

Seksuaalisen toiminnan tiheys ja kesto gorilloissa on alhainen verrattuna muihin suuriin apinoihin. Ainoastaan ​​hopeaselkkä tai hallitseva uros saa parittua ryhmänsä aikuisten naisten kanssa. Urosten lisääntymismenestys riippuu yksinoikeuksien säilyttämisestä aikuisille naisille, mikä varmistetaan miehillä, jotka muodostavat pysyvän siteen jokaisen sosiaalisen ryhmän naisen kanssa. Näiden sidosten muodostuminen estää aikuisia naisia ​​poistumasta ryhmästä tai parittelusta muiden urosten kanssa. Normaalisti hiljaiset eläimet, gorillat ovat epätavallisen kovia parittelun aikana.

bordercollie-laboratoriosekoituksen paino

Elinikä:Länsi-alamaalla sijaitsevat gorillat elävät 30-40 vuotta luonnossa, 40-60 vuotta vankeudessa.

Länsi-alamainen Gorilla-ruokavalio

Luonnossa:Gorillas-ruokavalio on samanlainen kuin simpanssin ruokavalio, mutta nämä gorillat syövät suurempia hedelmiä ja kypsiä lehtiä ja varret. Gorillas-ruokavalio sisältää osia vähintään 97 kasvilajista sekä selkärangattomia, kuten termiittejä ja muurahaisia. Noin 67% heidän ruokavaliostaan ​​on hedelmiä, 17% siemeniä, lehtiä, varret ja kuori. Eläinten saalista, mukaan lukien termiitit, toukat ja muut hyönteisten toukat muodostavat loput.

Länsi-matala Gorillat syövät hedelmiä märkänä vuodenaikana ja lisää yrttejä ja kuorta kuivana kautena. He näyttävät suosivan sokerisia hedelmiä ja kuorta sekä proteiinipitoisia lehtiä ja kuorta. Kuten muutkin apinat, gorillat ruokkivat kausihedelmiä ja levittävät siemeniä lantaansa matkustaessaan paikasta toiseen. Urosgorillat vaihtelevat edelleen märällä kaudella etsimään hedelmiä ja viettävät enemmän aikaa maassa syömällä yrttejä kuivana vuodenaikana. Naarasgorillat ruokkivat puissa korkeammalla ja syövät enemmän lehtiä kuin miehet.

Eläintarhassa:Gorillat syövät vihanneksia, hedelmiä, lehtiä syöviä keksejä, selailevat (leikkaa oksat useista puista, nurmikasveista, sinimailasesta, saniaiset, apila), rasvattomasta maidosta ja jogurtista sekä vitamiini- ja kivennäisaineella. Vankeudessa olevat gorillat syövät yleensä vähemmän irtotavaraa kuin luonnossa.

Aikuiset urospuoliset gorillat syövät noin 60-70 kiloa ruokaa päivässä. Aikuiset naarasgorillat syövät noin kaksi kolmasosaa tästä määrästä.

Länsi-alamainen Gorilla-äänitys

Gorillat voivat tehdä jopa 25 ääntä, kuten murinaa, naurua, kavuja, haukkumista ja huutoja, joista jokaisella on oma erityinen merkityksensä.

Länsi-matala Gorillan suojelutaso

Länsi-alamaalla sijaitsevilla gorilloilla ei ole tunnettuja vihollisia paitsi ihmiset. Ihmiset ovat uhanneet toimeentulonsa yli vuosisadan ajan ja aiheuttaneet heille vaaran trooppisen sademetsän rappeutumisen, laittoman lihanmetsinnän, suurriistan metsästyksen, elävien nuorten gorillojen myynnin sekä eläintarhojen ja tutkimuslaitosten liiallisen keräämisen kautta.

Monet gorillat on ammuttu ja tapettu itsepuolustuksen nimissä, koska riittävän kauan provosoidut gorillat veloittavat hyökkääjää pelotellakseen heidät. He kuitenkin vaativat pelottelua, ei loukkaantumista ja harvoin ottavat tosiasiallisesti yhteyttä toisiinsa näissä olosuhteissa. Heidän viimeinen mahdollisuus selviytyä voi olla muutama gorilla-pyhäkkö Afrikassa, eläintarhat ja muut vankeudessa olevat ympäristöt muualla maailmassa.

bernenpaimenkoira iso

Länsi-alamainen gorillaa löytyy eläintarhoista ympäri maailmaa. Ne ovat olleet tärkeitä käyttäytymistutkimuksessa, koska heidän älykkyytensä ja ruumiinrakenteensa ovat lähempänä ihmisten omaa kuin mikään muu kädellinen paitsi simpansseja. Länsi-matala Gorillat ovat hyvin älykkäitä ja heille on jopa opetettu viittomakieli. He pystyvät melko hyvin suorittamaan monimutkaisia ​​tehtäviä.

Uutiset:Keskiviikko 12. syyskuuta 2007: Länsi-alamainen Gorilla on nyt siirtynyt uhanalaisesta kriittisesti uhanalaiseksi. Tämä johtuu ihmisen muutoksesta ja elinympäristön häviämisestä. Gorillat, orangutanit ja korallit kuuluvat kasvien ja eläinten joukkoon, jotka liukuvat lähempänä sukupuuttoa. Uhanalaisten lajien punainen luettelo vuodelta 2007 mainitsee syyt elinympäristön menetykseen, metsästykseen ja ilmastonmuutokseen. Maailman luonnonsuojeluliitto (IUCN) on tunnistanut yli 16 000 sukupuuttoon uhkaavaa lajia.