Länsi-Afrikan manaatti

MAINOS Kuvalähde

Afrikkalainen manaatti(Trichechus senegalensis) on manaatilaji, ja sitä on tutkittu vähiten neljästä sireenilajista. Kuvia afrikkalaisista manaatteista ovat hyvin harvinaisia. Vaikka tästä lajista tiedetään hyvin vähän, tutkijoiden mielestä ne ovat samanlaisia ​​kuin Länsi-Intian manaatit .



Afrikan manaatteja esiintyy rannikko- ja suistoalueilla sekä makean veden jokijärjestelmissä Afrikan länsirannikolla Senegal-joesta etelään Kwanza-jokeen Angolassa, mukaan lukien alueet Gambiassa, Liberiassa, Guinea-Bissaussa, Guineassa, Sierra Leonessa, Norsunluurannikko, Ghana, Mali, Nigeria, Kamerun, Gabon, Kongon tasavalta ja Kongon demokraattinen tasavalta.



Vaikka krokotiilit ja hait haittaavat toisinaan manaatteja Afrikassa, afrikkalaiset manaatit ovat vain merkittäviä uhkia ihmiskunnalle, kuten salametsästys, elinympäristön menetys ja muut ympäristövaikutukset.

Länsi-Afrikan manaatin ominaisuudet

Länsi-Afrikan manaatti voi olla jopa 4,5 metriä pitkä ja painaa noin 360 kiloa (790 kiloa).



Länsi-Afrikan manaatti-ruokavalio

Länsi-Afrikan manatee ruokkii pääasiassa kasvillisuutta. Se riippuu nousevasta tai ulkonevasta kasvillisuuden sijasta veden alla. Joidenkin jokien populaatiot riippuvat voimakkaasti ylittävästä pankkikasvusta, ja suistoalueilla olevat ihmiset ruokkivat yksinomaan mangroveja. Sierra Leonessa manaatit oletettavasti poistavat kalat verkkoista ja kuluttavat riisiä sellaisina määrinä, että niitä pidetään tuholaisina. Senegalissa ja Gambiassa nilviäisten kuorijäämät on löydetty myös vatsasta.

Länsi-Afrikan manaatti-elinympäristö

Länsi-Afrikan manaatit asuttavat rannikkoalueita, suistoalueita, suuria jokia, jotka vaihtelevat murtovedestä makeaan veteen, makeanveden järviä ja jokien äärimmäisiä yläjuomia kataraktan yläpuolella.

Länsi-Afrikan manatee on riippuvainen kasvavasta tai ulkonevasta kasvillisuuden sijasta veden alla. Joidenkin jokien populaatiot riippuvat voimakkaasti ylittävästä pankkikasvusta, ja suistoalueilla olevat ihmiset ruokkivat yksinomaan mangroveja.



Länsi-Afrikan manaattien käyttäytyminen

Länsi-Afrikan manatee ruokkii pääasiassa yöllä ja matkustaa myöhään iltapäivällä ja yöllä. Se lepää yleensä päivällä vedessä, joka on 1-2 metriä (3 - 6 jalkaa) syvä, joskus keskellä vesistöä tai piilotettu mangrovejuuriin tai luontaisen kasvillisuuden alle. Länsi-afrikkalainen manaatti ei häiritse juurikaan vettä uinnin aikana.

Länsi-Afrikan manaatin kausiliikkeitä on raportoitu useilla alueilla vastauksena veden tason muutoksiin, jotka vaikuttavat ruoan saatavuuteen ja / tai veden suolapitoisuuteen. Sierra Leonessa ilmoitettiin, että tätä manaatia on läsnä tärkeimmillä jokikanavilla ympäri vuoden, mutta että jonkinlainen muutto voi tapahtua, ja uusien eläinten tulo saapuu useimmille yläjuoksualueille tulvien alkaessa kesäkuussa ja heinäkuussa . Yksittäinen manaatti voi matkustaa laguunien ja jokien läpi 30-40 kilometriä päivässä (19-25 mailia päivässä).

Länsi-Afrikan manaatin lisääntyminen

Länsi-Afrikan manaatin lisääntymisaika on epävarma ja se voi kestää koko vuoden, kuten on Amazonian ja amerikkalaiset manaatit. Yksi manatee-vasikka tuotetaan jokaisella pesintäkaudella. Syntymä tapahtuu matalissa laguuneissa. Länsi-Afrikan manaatit ovat enimmäkseen yksinäisiä, ja äidit ja vasikat ovat tärkein sosiaalinen yksikkö. He lepäävät kuitenkin usein yhdessä löysissä, pienissä 2–6 yksilön ryhmissä.

Länsi-Afrikan manaatin suojelu ja uhat

Aiemmin Länsi-Afrikan manaattien populaation lasku johtui pääosin metsästyksestä ja kalaverkkojen tahattomasta sieppaamisesta. Viime aikoina hallitsemattoman ja todennäköisesti kestämättömän metsästyksen jatkamista pidetään suurimpana uhkana. Oikeudellisesta suojelusta huolimatta manaattia metsästetään edelleen koko sen alueella lihan, nahan ja öljyn suhteen harpuunilla, ansailla, verkolla ja siimalla.

Länsi-Afrikan manaatin tiedetään kuolevan vahingossa haiverkkoissa, trooleissa, asetetuissa verkoissa ja padoissa. Se tapetaan joskus myös turbiinissa tai patojen valvontaporteissa. Tämän manaatin tärkein elinympäristö ovat rannikkoalueiden kosteikot, jotka ovat jo vahingoittuneet voimakkaasti ja ovat edelleen vakavasti uhattuna. IUCN pitää Länsi-Afrikan manaattia uhanalaisena.