Lumikko

MAINOS Kuvalähde

Lumikko(Mustela nivalis) on Mustelid-perheen pienin jäsen ja Britains-pienin lihansyöjä.

Tavallisia lintuja löytyy Keski- ja Länsi-Euroopasta sekä Välimeren alueelta (mutta ei Välimeren saarilta). Lumikot asuvat myös Pohjois-Afrikassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa, ja ne tuotiin Uuteen-Seelantiin.



Lumikot ovat yleisiä ja yleisiä kaikkialla Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa, mutta poissa Irlannista, Mansaarelta ja useimmilta pienemmiltä saarilta. Kuten puukko, riistanhoitajat vainovat sitä edelleen. Lantut näyttävät hyvin samankaltaisilta kuin Stoats, ainoa havaittavissa oleva ero on, että toisin kuin torjut, lumilla ei ole mustaa kärkeä häntään.



Sekä lumikoilla että torjuilla on hyvin samanlainen ruokavalio ja niillä on samanlaiset elinympäristöt ja alueet ympäri Britanniaa, mutta niillä on taipumus pysyä poissa toisistaan, jos mahdollista. Uros- ja naarasviiriä kutsutaan koiraksi ja nartuksi. Nuoria kutsutaan pennuiksi tai sarjoiksi. Lantusryhmän yhteisiä substantiiveja ovat boogle, jengi, pakkaus ja sekavuus.

kultainennoutaja musta lab mix-pentu

Weaselin pesimäkautta edeltävän kauden populaation arvioidaan olevan 450 000 aikuista.



Lumikko Kuvaus

Lintujen pituus vaihtelee, mutta yleensä urospuolisten lintujen pituus on noin 20 - 22 senttimetriä ja niiden hännän pituus on 6,5 senttimetriä, ja naaraspuolisten kiekkojen pituus on noin 15 - 18 senttimetriä ja hännän pituus on 4,5 senttimetriä. Keskimääräinen lumikko painaa noin 198 grammaa (7 unssia), mutta miehet painavat yleensä jopa 115 grammaa ja naiset 59 grammaa.

Lantioiden rungot ja kaulat ovat sylinterin muotoisia, ne ovat pitkiä ja hoikkaita ja niillä on lyhyet jalat. Pitkän kapean ruumiinsa ansiosta he voivat seurata saalistaan ​​koloihin.



Lantujen selässä on vaaleanruskea turkki ja niiden alaosa on kermainen / valkoinen. Lintu on pienempi kuin vaara ja siinä ei ole pieniä valkoisia laikkuja leuan ja kurkun alla. Monissa lumilajeissa korkeilla leveysasteilla elävät populaatiot hyppäävät valkoiseksi takiksi, jolla on musta turkki hännän kärjessä talvella. Lantioilla on terävä näkö ja erinomainen kuulo.

Lumikko-luontotyypit

Lumikoilla on laaja valikoima elinympäristöjä niityistä, hiekkadyyneistä, alankometsistä ylängön nummiin ja jopa kaupunkeihin missä tahansa, missä on sopivaa ruokaa. Niiden pesät on valmistettu ruohosta ja lehdistä, yleensä rei'istä seinässä, tai puiden kannoista.

Lumikko-ruokavalio

Lantut ruokkivat pieniä nisäkkäitä, ja aikaisemmin niitä pidettiin tuhoajina, koska jotkut lajit ottivat siipikarjan tiloilta tai kanit kaupallisista tuotteista. Tiettyjen lumikko- ja frettilajien on raportoitu suorittavan lumoavan lumikon 'sotatanssin' taistellessaan muita eläimiä vastaan ​​tai hankkiessaan ruokaa kilpailevilta olentoilta. Ainakin kansanperinnössä tämä tanssi liittyy erityisesti vuoheen. Hiiret ja myyrät muodostavat 60-80% ruokavaliostaan, mutta syövät myös rotteja, sammakoita ja lintuja. Heidän saaliinsa tapetaan terävällä puremalla niskaan. Saalis otetaan yleensä maahan.

Kissat, pöllöt, ketut ja petolinnut yrittävät kaikki tappaa lumikot, vaikka lumikko taistelee kovasti puolustautuakseen.

Lumikko käyttäytyminen

Lintu voi matkustaa jopa 2,5 kilometriä metsästysmatkalla. Lumikot ovat hyviä kiipeilijöitä ja ryöstävät usein lintupesiä ottamalla munat ja nuoret. Räpyttäessä sen rohkeus on jopa suurempi kuin stoats.

Naaraspuoliset lumikot ovat huomattavasti pienempiä kuin urokset, mutta molemmat ovat riittävän pieniä etsimään rotteja, hiiriä ja jopa kenttämyrskyjä omissa tunneleissaan. Lumikot ovat hämärässä, aktiivisia hämärässä (hämärässä ja aamunkoitteessa), ja niiden on kulutettava joka päivä neljäsosa kolmasosaan painostaan ​​hengissä.

Jokaisen lumikon pinta-ala on 4 - 8 hehtaaria (1 hehtaari on yhtä suuri kuin 2 jalkapallokenttää). Miesalueet ovat suurempia kuin naiset ja ne voivat olla päällekkäisiä. Alueen koko riippuu elintarviketarjonnasta; siellä missä on paljon ei ole tarvetta metsästää ruokaa kauas. Yksittäiset alueet on merkitty voimakkaasti tuoksuvilla eritteillä peräaukon tuoksurauhasista.

Naiset oleskelevat alueellaan koko vuoden, mutta pariutumiskauden aikana miehet voivat matkustaa pitkiä matkoja normaalin kantaman ulkopuolelle löytääkseen parin. Lumikot eivät tee itsestään minkäänlaista pysyvää koloa, vaan yleensä käyttävät yhden syömänsä eläimen tunnelia tai koloa.

Lumikko lisääntyminen

Lantut lisääntyvät huhtikuun ja elokuun välisenä aikana, tämä on ainoa kerta, kun miehet ja naiset ovat yhteydessä toisiinsa. He tuottavat 1-2 pentua vuodessa, joista kukin sisältää 4 - 6 poikaa. Raskausaika on noin 5 viikkoa. Ensimmäisen pentueen pojat kasvavat hyvin nopeasti, ne vieroitetaan 4 viikossa, jolloin heidän silmänsä avautuvat ja pystyvät metsästämään ja tappamaan 5 - 8 viikossa. He seuraavat usein äitiään metsästysretkillä.

amerikkalainen pitbull punainen nenä

Vuoden alussa syntyneet nuoret lumikot pystyvät kasvattamaan itsensä ensimmäisen kesän aikana, toisin kuin muut brittiläiset lihansyöjät, jotka lisääntyvät vasta toisena vuotena.

Torjut ja lumikot ovat lisääntymistottumuksiltaan melko erilaiset, tämä johtuu todennäköisesti siitä, että lumikot johtavat lyhyeen ikään ja pakottavat heidät tuottamaan jälkeläisiä mahdollisimman nopeasti. Toisin kuin vuohet, lumikot eivät viivästy implantointia. Lintujen elinikä on luonnossa jopa 2-3 vuotta, vankeudessa jopa 10 vuotta.

Weaselin suojelun tila

Kyrpä tai lumikko ei ole todellisessa sukupuuttoon liittyvässä vaarassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta niitä uhkaa metsästys, elinympäristön menetys, myrkytys ja molemmat usein kaatuvat maanteillä. Heillä on tapana elää maatilojen ympärillä, koska pensasaitojen elinympäristö ja runsas ruokavarasto sopivat heille. Tämä johtaa usein konflikteihin maanviljelijöiden kanssa. Erityisen ongelmallisia ovat sorkkaeläimet, jotka pystyvät tarttumaan kanoja, munia ja riistalintuja.