Tawny Frogmouth

MAINOS

Tawny Frogmouth (Podargus strigoides) voi näyttää pöllöltä, ja vaikka se liittyy pöllöihin, Tawny Frogmouth liittyy läheisemmin Öljylintuihin ja Nightjarsiin.

Tawny Frogmouthia esiintyy kaikkialla Australiassa, Tasmaniassa ja Etelä-Uudessa-Guineassa, ja sitä esiintyy myös Intiassa ja Etelä-Aasiassa.



pieni lelu villakoira täysikasvuinen

Koko maailmassa on 15 sammakkoa.



Tawny Frogmouth -ominaisuudet

Tämä kiehtova australialainen lintu on pituudeltaan 35 - 53 senttimetriä ja painaa jopa 680 grammaa (1,5 kiloa). Ne ovat tilaa vieviä lintuja, joilla on suuret keltaiset silmät ja kiikari (silmät eteenpäin). Erinomaisen kuulon ja erinomaisen näön ansiosta nämä linnut tekevät valtavia yöllisiä metsästäjiä.

Whispy-höyhenet peittävät päänsä, ja nokan ympärillä on whisker-tyyppisiä höyheniä, jotka auttavat saaliin saaliissa. Heidän jalkansa ovat hyvin lyhyet ja jalkansa pienet ja heikot. He ovat hitaita ja tarkoituksellisia liikkeissään ja heikoimpia lentäjiä järjestyksessä: Caprimulgiformes. Ne lentävät nopeasti, mutta vain lyhyillä etäisyyksillä. Kuten kaikilla sammakkoilla, niillä on erittäin pitkä haarukka.



Tawny-sammakkoilla on pyöristetyt, keskipitkät siivet. Tawny Frogmouthin ensimmäisten ensisijaisten siipihöyhenten etureunat on reunustettu hiljaisen lennon mahdollistamiseksi. Sammakkoilla, kuten pöllöillä, on kolme varpaita suunnattu eteenpäin ja yksi taaksepäin - tunnetaan nimellä 'anisodaktyylijalat'. Pöllöjalat ovat kuitenkin huomattavasti vahvempia ja mukautettuja saaliin kiinni saamiseksi.

Tawny Frogmouths on ehkä nimetty niiden vaaleanvihreän höyhenen, jolla on tummat raidat, mikä antaa heille erinomaisen naamioinnin. He istuvat hyvin paikallaan ja pystyasennossa, mikä saa heidät näyttämään aivan oksan tai puun osilta. Heidän nimensä kuitenkin tulee heidän suuresta litistetystä, kolmionmuotoisesta, koukussa olevasta nokastaan, joka on väriltään oliivinharmaa, ja valtavasta sammakon kaltaisesta rypistyksestä, jota käytetään hyönteisten kiinniottamiseen. Tawny-sammakon suusta on yleensä hopeanharmaa, alapuolelta hieman vaaleampi. Toinen höyhenvaihe tapahtuu myös, kun linnut ovat ruskeita punaisia.



Tawny Frogmouth -ympäristö

Tawny Frogmouth asuu metsissä ja pensaissa sekä useissa akaasimetsissä etusijalla avoimilla eukalyptusmailla, esikaupunkipuistoilla tai jopa golfkentillä. Se välttää tiheitä metsiä ja puuttomia aavikoita.

sininen nenä pitbullinterrieri pennut

Tawny Frogmouth Diet

Tawny Frogmouthin ruokavalio on melkein yksinomaan hyönteissyöjä ja se ruokkii laajaa joukkoa hyönteisiä, kuten hämähäkkejä, tuhatjalkaisia, matoja, etanoita, etanoita ja torakoita. Se ruokkii joskus skorpioneja, sammakoita, hiiriä, pieniä lintuja ja muita pieniä saalista. Jotkut saalista, kuten koi, ovat kiinni lennossa.

Tawny Frogmouth -käyttäytyminen

Tawny sammakon suu ei ole raptor huolimatta pöllömäisestä ulkonäöltään, ja toisin kuin pöllöt, se saa saaliinsa nokkaansa sen sijaan, että se olisi talonsa. Toinen tapa, jolla sammakkoerot eroavat pöllöistä, on se, että pöllöt lentävät yöllä ympäri saaliita etsimällä, kun taas sammakon suu vain istuu siellä matalalla oksalla ja odottaa, että ruoka tulee heidän luokseen. Kun se metsästää, se yleensä putoaa matalalta, korkealta ahvenelta, kuten aidan pylväästä tai tienviitasta, paljaalle, avoimelle maalle ylittäville pienille maaeläimille.

Tawny sammakko suostuu elämään pareittain, jotka ylläpitävät pysyvää aluetta, joka ulottuu 40-80 hehtaarille (0,4 - 0,8 neliökilometriä).

Tawny Frogmouths ovat äänellisiä lintuja ja tuottavat voimakkaita taputusääniä nokalla ja pehmeällä, syvällä, jatkuvalla, ooo-ooo-ooo-äänellä. Niiden voi kuulla hätkähdyttäen mehiläisen kaltaisen pehmeän varoitusmerkin. Nämä pöllömaiset olennot ovat yöllisiä ja metsästävät yöllä, viettämällä päivän roosting puun oksalla lähellä puun runkoa tai kuollutta lokia.

Kun Tawny-sammakko suuta uhkaa, ne pysyvät täysin liikkumattomina. He sulkevat silmänsä ja osoittavat nokkansa suoraan ja luottavat merkittävään naamiointiinsa suojaksi.

Tawny Frogmouth lisääntyminen

Tawny Frogmouths ovat yksiavioisia ja parit pysyvät yhdessä, kunnes yksi heistä kuolee. Siitoskausi on elokuusta joulukuuhun. Samaa pesimäpaikkaa käytetään vuosittain, joten irtonaiset tikut, oksat ja siistit alustat on tehtävä pesäkorjauksiksi ja sisäpuolelle tulee uusia lehtiä. Joskus pesä on vuorattava omilla höyhenillä, jotka on naamioitu jäkälällä, sammalella ja hämähäkinverkoilla. Pesät ovat yleensä 15 metrin päässä maasta.

jack russellinterrieri sekoituksia

Naaras munii pesässä 2-3 munaa, ja sekä uros että naaras hautovat vuorotellen niitä, naaras yöllä ja uros päivällä. Munien inkuboinnin jälkeen noin 30 päivän ajan sammakonpoikaset kuoriutuvat ja peittyvät höyhenillä. Molemmat vanhemmat ruokkivat poikasia, ja 25 - 35 päivän kuluttua poikasista tulee poikasia ja ne lähtevät pesästä itsenäisiksi.

Tawny-sammakkoeläimen elinikä on jopa 10 vuotta.


Tawny Frogmouth Conservation Status

IUCN luokittelee tawny sammakon suuhun ”vähiten huolestuttavaksi”. Sammakkoa on runsaasti koko alueellaan, mutta usein loukkaantuu tai kuolee teillä ruokinnan aikana.

Tawny-sammakkoeläimillä on suuri riski altistua torjunta-aineille, koska ne ovat sopeutuneet elämään ihmisten lähellä. Tawny sammakot ovat myös alttiita saalistajille, kuten ketuille, koirille ja kissoille.

Sammakon suu:

Podargus-suku:

  • Tawny Frogmouth (Podargus strigoides)
  • Marmoroitu sammakko (Podargus ocellatus)
  • Papuan-sammakko (Podargus papuensis)

Batrachostomns-rotu;



  • Suuri sammakko (Batrachostomus auritus)
  • Dulit Frogmouth (Batrachostomus harterti)
  • Filippiinien sammakko (Batrachostomus septimus)
  • Gouldin sammakko (Batrachostomus stellatus)
  • Sri Lankan sammakko (Batrachostomus moniliger)
  • Hodgsonin sammakko (Batrachostomus hodgsoni)
  • Lyhythäntäinen sammakko (Batrachostomus poliolophus)
  • Javan Frogmouth (Batrachostomus javensis)
  • Blythin sammakko (Batrachostomus affinis)
  • Palawan Frogmouth (Batrachostomus chaseni)
  • Sunda Frogmouth (Batrachostomns cornntns)

Rigidipenna-suku:



  • Kaneli Frogmouth, Rigidipenna inexpectata