Tamarin-apinat

MAINOS Kuvalähde

Suku: Leontopithecus - Musta leijona Tamarin-apina

Musta leijona Tamarin-apina(Leontopithecus chrysopygus), joka tunnetaan myös nimellä kullanvärinen leijona Tamarin, on leijonatamariini, jota esiintyy vain Brasilian osavaltioissa São Paulossa ja Paranassa, melkein yksinomaan Morro do Diabon osavaltion puistossa.



Tamarin-musta leijona-apina asuu toissijaisissa ja ensisijaisissa metsissä rajoitetulla alueella. Oravan kokoinen musta leijonan tamariini on yksi maailman uhanalaisimmista nisäkkäistä.



Tamarin-mustalla leijona-apinalla on kiiltävä musta turkki, jossa on vaihteleva määrä punertavan kultaista turkista selässä, reissä ja hännän pohjassa.

Kasvoja kehystävä pitkä harja on musta. Kuten läheinen kultainen leijonan tamariini, mustalla leijonan tamariinilla on pitkät numerot, joita käytetään pienten hyönteisten ruokintaan. Suojelun tila - kriittisesti uhanalainen.



Suku: Leontopithecus - Kultainen leijona Tamarin-apina

Kultainen leijona Tamarin-apina(Leontopithecus rosalia), joka tunnetaan myös nimellä Golden Marmoset, on Cebidae-perheen jäsen.

Brasilian Atlantin rannikkometsissä kotoisin oleva kultainen leijonan Tamarin-apina on uhanalainen laji ja yksi maailman harvinaisimmista eläimistä. Arvioitu villi populaatio on 1000 yksilöä ja vankeudessa noin 500.



Kultainen leijona Tamarin-apina on väriltään punertavan oranssista kullanruskeaan. Sen hiukset ovat pitemmät ja tummemmat kasvojen ympärillä, muodostaen harjan pään päälle sekä poskille ja kurkulle.

Sen raajat ovat hoikka, terävät kynnet. Vaikka hännänkin onkin melko pitkä, sen pyrstö ei ole ennakoiva.

Kultaisen leijonan Tamarin-apinoiden rungon pituus on enintään 335 millimetriä (13 tuumaa) ja hännän pituus on jopa 400 millimetriä (15 tuumaa). Kultaisen leijonan Tamarin-uros saavuttaa luonnossa vain 700 gramman (1,5 kiloa) enimmäispainon, vaikka vankeudessa löytyy suurempia painoja. Raskaana oleva nainen voi painaa jopa 790 grammaa (1,8 kiloa), mutta raskaana oleva nainen painaa tyypillisesti lähempänä 550 grammaa (1,1 kiloa). Suurin osa villistä populaatiosta rajoittuu Reserva Biológica de Poço das Antasiin, suoisten metsien suojelualueeseen Rio de Janeiron osavaltiossa. Koska sen nykyinen elinympäristö on hajonnut hakkuiden ja maatalouden kautta, se on johtanut eristettyihin populaatioihin ja sisäsiitoslajeihin, mikä johtaa todennäköisesti sukupuuttoon.

Nämä kaikkiruokaiset apinat luottavat ruokavaliotaan sadeveteen ja hyönteisiin. Hedelmiä syödään myös. Kultainen leijona Tamarin on päivittäinen ja pääasiassa arboreaalinen, muodostaen pienet ryhmät, joissa on enintään 14 yksilöä, kasvatusparin johdolla; toisinaan mukana voi olla kaksi etuyhteydettömää miestä, mutta tyypillisesti vain yksi pariutuu lyijynaisen kanssa. Yöllä tamariinit nukkuvat hylätyissä pesäreikissä puissa tai suurissa bromeliadeissa (suuri kukkakasvien perhe, joka on kotoisin trooppisesta ja lämpimästä lauhkeesta Uudesta maailmasta). Ryhmä on yhteistyössä nuorten kasvatuksessa, mutta yleensä vain hallitseva naaras kasvaa.

Kultainen leijona Tamarin pystyy lisääntymään 18 kuukauden ikäisenä. Siitoskausi on syyskuusta maaliskuuhun. Raskaus kestää 126-130 päivää, yleensä päättyen kaksosyntyisiin. Nuoret tamariinit vieroitetaan vain 90 päivän kuluttua, alle puolet lapsista elää ensimmäisen elinvuodensa. Jos näin tapahtuu, elinajan voidaan odottaa olevan 8-15 vuotta. Suojelun tila - uhanalainen.

Suku: Leontopithecus - Leijona Tamarin-apina

Neljä lajiaLeijona Tamarin-apinat(Leontopithecus makikina), jotka muodostavat Leontopithecus-suvun. Ne ovat pieniä uuden maailman apinoita, jotka on nimetty heidän kasvojaan ympäröivän harjan mukaan. Brasilian itäisissä sademetsissä asuvat, kuten kaikki muutkin kalitrikiinit, ovat arboreaalisia.

Lion Tamarin -apinat painavat jopa 900 grammaa (2 kiloa) ja ovat noin 30 senttimetriä (12 tuumaa) pitkiä, ja hännät noin 45 senttimetriä (17 tuumaa) pitkiä.

Leijonan Tamarin-apinat hyppäävät puiden läpi tarttumalla sormiin oksiin ja kynnet kaivamaan kuoren alle etsimään syötäviä hyönteisiä.

Lion Tamarin-apinat syövät myös joitain käärmeet , pieniä liskoja ja pieniä hedelmiä.

Lion Tamarin -apinat asuvat yleensä perheryhmissä, ja molemmilla vanhemmilla on erilaisia ​​tehtäviä kasvattaa vuotuisia kaksosia.

Äiti hoitaa lapsiaan 2-3 tunnin välein ja isä kantaa lapsia selällään. Lion Tamarin-apinat ovat päivittäisissä puun asukkaissa nukkumassa puun onteloissa yöllä ja etsivät myös suojaa päivän kuumimmalla osalla. Suojelun tila - vähiten huolta.

Suku: Saguinus - Keisari Tamarin-apina

Keisari Tamarin-apina(Saguinus imperator) asuu Amazonin lounaisosassa, Perun itäosassa, Pohjois-Boliviassa sekä Brasilian länsiosissa Acre ja Amazonas. Keisari Tamarinin turkki on harmaa, rintakehässä kellertäviä täpliä. Kädet ja jalat ovat mustia ja hännän ruskeat. Erinomainen on sen pitkä, valkoinen viikset, joka ulottuu molemmille puolille hartioiden ulkopuolelle.

Keisari Tamarin-apinan pituus on 24 - 26 senttimetriä ja hännän 35 senttimetrin pituinen. Se painaa noin 300-400 grammaa. Keisari Tamarin-apina asuu trooppisissa sademetsissä, asuen syvällä metsässä ja myös avoimilla puiden peittämillä alueilla. Keisari Tamarin-apina on päivittäinen apina, joka viettää suurimman osan päivistä puissa.

Keisari Tamarin asuu yhdessä 2–8 henkilön ryhmissä. Vanhin nainen johtaa ryhmää useiden aikuisten miesten yläpuolella. Keskinäisellä hoidolla on tärkeä rooli sitoutumisessa ja seurustelussa. Keisari Tamarinin ruokavalio on samanlainen kuin muiden tamariinien.

Keisari Tamarin-apina on kaikkiruoka, joka syö pääasiassa hedelmiä, hyönteisiä ja mehua. Se syö myös lintumunia ja pieniä selkärankaisia ​​(kuten puusammakoita). Pienen painonsa vuoksi se voi saavuttaa ruokaa oksien loppupäästä, joihin eivät pääse painavammat eläimet.

Raskausaika on 140--145 päivää ja syntymät ovat tyypillisesti kaksoset (vaikka kolmoisia sattuu toisinaan), kuten tamariinille on tyypillistä. Kaikki miehet auttavat syntymässä, hoitavat ja tukevat nuoria, kantavat heitä ja tuovat heidät äidin luo hoitamaan. Noin 3 kuukauden ikäisenä ne vieroitetaan ja toisen vuoden loppupuolella he ovat täysin kypsiä. Keisari Tamarin-apinoiden elinkaari on yli 15 vuotta. Suojelun tila - vähiten huolta.

Suku: Saguinus - Geoffroyn Tamarin-apina

Geoffroyn Tamarin-apina(Saguinus geoffroyi), joka tunnetaan myös nimellä Panaman tai Rufous-naped Tamarin, on mustavalkoinen tamariini, jossa on punertava nape. Se löytyy Costa Ricasta Kolumbiaan. Geoffroyn Tamarin-apina on arboreaalinen, sillä on taipumus elää toissijaisen kasvun tai sekametsän alueilla. Lajina se voi joutua uhanalaiseksi lähinnä elinympäristöjen häviämisen vuoksi, mutta sitä on runsaasti muutamilla alueilla, erityisesti Panamassa.

Miehillä ja naisilla ei ole eroa koossa tai ulkonäössä. Vankeudessa Geoffroyn Tamarin-apina voi elää jopa 13 vuotta. Kuten muidenkin Tamarin-apinoiden kohdalla, miehet myötävaikuttavat voimakkaasti vanhempien hoitoon ja on todennäköistä, että jotkut ryhmät ovat moniarvoisia (muodostavat liiton useamman kuin yhden uroksen kanssa). Suojelun tila - vähiten huolta.

Suku: Saguinus - Tamarin-puuvilla-apina

Cottontop Tamarin-apina(Saguinus oedipus) on pieni uuden maailman apina, joka painaa alle yhden kilon (0,5 kiloa). Cottontop Tamarin Monkey löytyy trooppisista metsänreunoista ja toissijaisista metsistä, joissa se on arboreaalista ja päivittäistä. Cottontop Tamarin -apinalla on pitkä harja, valkoiset karvat otsasta niskaan virtaavat hartioiden yli. Selkä on ruskea ja alaosat, käsivarret ja jalat ovat vaaleankeltaisia. Selkä ja sisäreidet ovat punertavan oransseja.

Cottontop Tamarin -apinat ovat aktiivisimpia auringonnoususta auringonlaskuun, he viettävät suuren osan aktiivisuusajastaan ​​eläinsaaliin etsimiseen, etsimällä lehtiä ja oksia pitkin ja kurkistamalla ja tavoittamalla reikiä ja rakoja oksissa ja puunrungoissa. Huolestuneena tai innoissaan Cottontop Tamarins nostaa hiukset pään kruunuun ja seisoo korkealla saadakseen itsensä näyttämään suuremmalta.

Cottontop Tamarin syö hedelmiä, hyönteisiä, uusia lehtiä tai silmuja, pieniä liskoja ja mettä. Cottontop Tamarin -ryhmiin kuuluu yleensä 3-9 henkilöä. Ryhmän jäsenet eivät ole välttämättä kaikki sukulaisia. Kuten useimmat tamariinit, Cottontop Tamarin synnyttää yleensä kaksoset, vaikka yksittäisiä syntymiä ja kolmikoita sattuu toisinaan. Tamariinit lisääntyvät ympäri vuoden 183 päivän tiineydellä. Molemmat vanhemmat huolehtivat nuorista. Miehet ja nuoret kantavat yleensä nuoria ja antavat ne naisille hoitotyöhön. Vieroitus alkaa 4-5 viikossa ja nuoret saavuttavat sukupuolisen kypsyyden 12-15 kuukaudessa. Metsäkato on tällä hetkellä suurin uhka. Suojelun tila - uhanalainen.

Suku: Saguinus - Moustached Tamarin Monkey

Puristettu Tamarin-apina(Saguinus mystax), joka tunnetaan myös nimellä Spix's Moustached Tamarin, on musta tamariini, jolla on valkoinen nenä, ruskehtava selkä ja valkoiset viikset.

Moustached Tamarin Monkey on levinnyt trooppisissa metsissä Brasiliassa ja Perussa.

Moustached Tamarin Monkeys -ruokavalio koostuu pääasiassa hedelmistä, puukumista ja hyönteisistä.

Suojelun tila - vähiten huolta.

Moustached Tamarin on kaksi alalajia:

Spix's Moustached Tamarin, Saguinus mysyax mystax
Valkotumpu Moustached Tamarin, Saguinus mystax pluto

Suku: Saguinus - Punakätinen Tamarin-apina

Punakätinen Tamarin-apina(Saguinus midas), joka tunnetaan myös nimellä kultakäsi Tamarin tai Midas Tamarin, on uuden maailman apina, joka on nimetty punertavista hiuksista jaloilleen ja käsilleen. Punakätinen Tamarin-apina on kotoisin Amazonin joen varrella sijaitsevilla metsäalueilla Brasiliassa, Guyanassa, Ranskan Guayanassa, Surinamessa ja Venezuelassa.

Punakätiset Tamarin-apinat elävät 4–15-jäsenisissä ryhmissä, ja kilpailu ryhmän välillä on vähäistä jopa jalostavien urosten välillä.

Vain yksi naaras ryhmän joukossa kasvaa lisääntymiskauden aikana, kun muut naiset tukahduttavat vaiston. Raskausaika on 140-170 päivää ja äidit synnyttävät tyypillisesti 2 jälkeläistä.

Nuoret tamariinit hoidetaan ensisijaisesti isän toimesta ja luovutetaan äidille vain hoitajaksi, mutta koko ryhmä auttaa nuorten hoitoa.

Puolustus on ryhmän ensisijainen tavoite, ja kun yksi tamariini uhkaa, muut ryntäävät sen puolustukseen. Punakätinen Tamarin-apina on alueellinen ja voi olla aggressiivinen, terävillä kulmilla ja kynsillä kynsien sijasta kaikilla sormilla ja kaikilla suurella varpaalla.

Punakätinen Tamarin on poikkeuksellinen kiipeilijä ja viettää suurimman osan ajastaan ​​puiden viiniköynnösten ja oksien keskellä. Punakätiset Tamarin-apinat ovat nopeita ja ketteriä, ja ne ovat erinomaisia ​​hyppääjiä, joiden tiedetään hyppäävän yli 60 jalan etäisyydet puusta maahan ilman merkkejä loukkaantumisista.

Punakätisten Tamarin-apinoiden ruokavalio koostuu hedelmistä, kukista, hyönteisistä, sammakoista, hämähäkeistä, liskoista ja mektistä. Punakätisen Tamarinsin rungon pituus on 20,5 - 28 senttimetriä. Häntä mukaan lukien ne ovat 31-44 senttimetriä. Punakätiset tamariinit painavat 400-550 grammaa. Heidän elinajanodote on noin 10 vuotta luonnossa ja 16 vuotta vankeudessa. Niiden luonnollisia saalistajia ovat pienet kissat, petolinnut ja käärmeet. Luonnon elinympäristön tuhoutumisen vuoksi lajin toimeentulo on vaarassa. Suojelun tila - vähiten huolta.

Suku: Saguinus - Valkohuulinen Tamarin-apina

Valkohuulinen Tamarin-apina(Saguinus labiatus), joka tunnetaan myös nimellä Red-bellied Tamarin on tamariini, joka asuu Amazonin alueella Brasiliassa ja Boliviassa.

Valkohuulisen Tamarin-apinan punainen vatsa on sen merkittävin ulkoinen ominaisuus. Muuten se on musta, ohuet valkoiset viikset kasvoillaan ja mustanruskea selkä.

Valkohuuliset Tamarin-apinat elävät sukulaisryhmissä. Äiti synnyttää yleensä yhden tai kaksi nuorta kerrallaan. Isä kantaa vauvoja suurimman osan ajasta, mutta sisarukset jakavat myös lasten kantamisen ja oppivat siis olemaan hyviä hoitajia. Suojelun tila - vähiten huolta.

Lisää Tamarin-apinoita

Kultainenpäinen leijona Tamarin-apina(Leontopithecus chrysomelas) on leijonatamariini, ja kuten muutkin, myös Brasiliassa. Sitä löytyy vain Bahian osavaltiossa sijaitsevista matalista ja premontaanisista trooppisista metsäpaloista, ja siksi sitä pidetään uhanalaisena lajina. Suojelun tila - uhanalainen.

Superagui Lion Tamarin Monkey(Leontopithecus caissara) on pieni uuden maailman kädellinen Cebidae-perheestä. Superagui-leijona-Tamarin-apina on Brasilian kotoperäinen, joka löytyy pieneltä alueelta Brasilian rannikolta, nimeltään Superagui. Suojelun tila - kriittisesti uhanalainen.

Musta Tamarin-apina(Saguinus niger) tai mustakätinen Tamarin on Brasilialle endeeminen laji. Suojelun tila - vähiten huolta.

Musta-vaipallinen Tamarin-apina(Saguinus nigricollis), on tamariinilaji Etelä-Amerikasta. Musta-vaipallinen Tamarin-apina löytyy Brasiliasta, Kolumbiasta, Ecuadorista ja Perusta. Suojelun tila - vähiten huolta.

Ruskea vaipallinen Tamarin-apina(Saguinus fuscicollis), on tamariinilaji Etelä-Amerikasta. Ruskea-vaipallinen Tamarin-apina löytyy Boliviassa, Brasiliassa, Kolumbiassa, Ecuadorissa ja Perussa. Suojelun tila - vähiten huolta.

Kullanvärinen Tamarin-apina(Saguinus tripartitus) on tamariinilaji Etelä-Amerikasta. Kulta-manteloitu Tamarin-apina löytyy Ecuadorista ja Perusta. Suojelun tila - vähiten huolta.

Graellin Tamarin-apina(Saguinus graellsi) on tamariinilaji Etelä-Amerikasta. Graellin Tamarin-apina löytyy Kolumbiasta, Ecuadorista ja Perusta. Suojelun tila - vähiten huolta.

Martinsin Tamarin-apina(Saguinus martinsi) on Brasilialle endeeminen tamariinilaji. Suojelun tila - vähiten huolta.

Lakkipintainen Tamarin-apina(Saguinus inustus), on tamariinilaji Etelä-Amerikasta. Lakkipintainen Tamarin-apina löytyy Brasiliasta ja Kolumbiasta. Suojelun tila - vähiten huolta.

pieni versio huskystä

Valkojalkainen Tamarin-apina(Saguinus leucopus) on Kolarialle endeeminen tamariinilaji. Suojelun tila - haavoittuva.