Spinner delfiinit

MAINOS Kuvalähde

Spinner Dolphinlöytyy trooppisilta off-shore-vesiltä ympäri maailmaa. Spinner-delfiinejä on kaksi lajia: lyhyt kuono-spinner-delfiini ja pitkä kuono-spinner-delfiini.

Lyhyt kuonoinen delfiini

Lyhytkuonoinen kiekkoa tiedetään vähän, vain että se vaihtelee Meksikonlahdelta Karibialle ja Atlantin keskiosasta Afrikan luoteisrannikolle. Spinner-delfiinit kasvavat 2 metrin pituisiksi ja painavat 200 kiloa (90 kiloa). Heidän räpylät ovat pieniä ja teräviä kärjissä, ja sen selkäevä on kaareva ja melkein terävä ja sijaitsee selän keskellä. Heidän ylävartalonsa on väriltään tummanharmaa, ja vaaleanharmaa alue silmistä sivuja pitkin hännään. Sen vatsa on valkoinen.



Pitkä kuonoinen delfiini

Spinner-delfiinejä on erilaisia, jotka asuvat Tyynenmeren eri paikoissa. Costa Rican itäinen, whitebelly, havaijilainen (harmaat) ja kääpiömuoto Thaimaanlahdelta. Ne eroavat toisistaan ​​niiden koon mukaan, joka vaihtelee välillä 5,5 - 6 jalkaa (1,65 - 1,8 metriä) - 7 metriin (2 metriä) ja painosta 135 kiloa (61 kiloa) ja 200 kiloa (91 kiloa). Spinner-delfiinit voidaan tunnistaa myös niiden muodon ja merkintöjen erojen perusteella.



Spinner-delfiinien ominaisuudet

Spinner Dolphinin eri muotojen rungon koko, muoto ja värimallit vaihtelevat maantieteellisen sijainnin mukaan. Spinner-delfiineillä on yleensä yhteiset ominaisuudet.

Spinner-delfiineillä on kapeat rungot ja pitkät, ohuet nokat (lukuun ottamatta Atlantin lyhytkuonoista kehrääjää). Heidän räpylät ovat pieniä ja osoittavat kärjiin. Niiden väri on tummanharmaa, vaaleanharmaa ja valkoinen. Useimmilla Spinner-delfiineillä on valkoinen vatsa.



Spinner-delfiinien käyttäytyminen

Spinner-delfiinit kokoontuvat ryhmiin, jotka vaihtelevat vain muutamasta delfiinistä suuriin kouluihin, joiden lukumäärä on tuhansia. Spinner-delfiinit ovat kuuluisia akrobaattisista näytöistään, joissa ne pyörivät pituussuunnassa akselia pitkin, kun ne hyppäävät ilman läpi. He ovat myös innokkaita jousimiehiä. Syy eläinten pyörimiseen ei ole tiedossa.

Yksi ehdotus on, että poistumis- ja paluumatkalla syntynyt suuri kuplapata voi toimia kohteena muiden koulun yksilöiden kaiuttamiselle. Se voi myös olla yksinkertaisesti näytelmää. Yksilöt on havaittu suorittavan vähintään 14 kehruuhypyä nopeasti peräkkäin.

Spinner Dolphin Diet

Spinner-delfiinit harjoittavat suurinta osaa metsästyksestään yöllä, kun merenelämän ”sirontakerros”, joka on viettänyt päivän 3000 jalan syvyydessä, nousee kohti pintaa ruokkiakseen mikroskooppista kasvimateriaalia. Heidän ruokavalionsa koostuu kaloista, meduusoista, euphausiideista (tai krillistä), kalmareista, kuorettomista etanoista sekä hevosjalkaisista (ryhmä pieniä äyriäisiä, joita löytyy merestä ja melkein kaikista makean veden elinympäristöistä).



Ennen sukeltamista kerrokseen delfiinien palo kokoontuu eräänlaiseksi ralliksi ikään kuin he olisivat lähtemässä vaaralliselle matkalle. Nämä delfiinit ottavat suuren riskin, koska myös muita saalistajia on kerääntynyt, kuten haita, jotka ovat delfiinien luonnollisia saalistajia.

Spinner-delfiinit muodostavat pienet alaryhmät ja levittävät meren yli. Monta kertaa delfiinit sukeltavat alas pimeisiin valtameriin vähintään 800 metrin korkeudessa. Vaikka Spinner-delfiineillä on enemmän hampaita kuin millään muulla delfiinillä (45-65 terävää, terävää hammasta sekä ylä- että alaleuan kummallakin puolella), he eivät käytä niitä saalista pureskelemaan vaan tarttuvat saumattomasti saaliihinsa.

Spinner-delfiiniviestintä

Spinner Dolphin -äänet näyttävät olevan napsautuspillejä ja pulssiääniä, jotka ovat sekoitus kaiun sijoittamista ja viestintää. Echolocation-äänien avulla delfiinit voivat jäljittää esineitä hämärässä tai pimeässä vedessä ja nähdä paljon kauempana kuin heidän silmänsä sallivat. Heidän monimutkainen viheltävä ääni on tapa, jolla delfiinit puhuvat keskenään. Spinnerit pystyvät jopa tunnistamaan itsensä ääniin, joita he tekevät, kun he lähtevät kuplia puhallusreikistä.

Spinner-delfiinit kommunikoivat myös lyömällä vettä eri ruumiinosilla. Esimerkiksi ”nenä ulos” tapahtuu, kun nokka työnnetään pinnalta. Tätä toimintoa käytetään yleisesti, kun palkka on nousemassa lepoajasta. 'Hännän läpät' käytetään usein osoittamaan lähestyvä vaara tai merkki sukelluksesta. Pään läpät, sivuhaarat ja selkälevyt nähdään useimmiten, kun koulu alkaa kasvaa. Viimeiset ja upeimmat ovat itse pyöräytykset. Monet eläimet pyöritetään toistuvasti, ja jokainen pyörii yleensä pienenemässä ja pienemmällä, lopulta viimeistelemällä painottavan sivupanoksen.

Spinner-delfiinien lisääntyminen

Naiset saavuttavat sukupuolisen kypsyyden noin 4–7-vuotiaina, miehet noin 7–10-vuotiaina. Vastasyntyneen vasikan pituus on keskimäärin 32 tuumaa (80 senttimetriä). Raskausaika on 10 ja puoli kuukautta ja poikiminen on 2-3 vuotta. Vasikat hoitavat 1-2 vuotta.

pienet englantilaiset bulldogit az

Spinner Dolphin Predators

Spinner-delfiinien tunnettuja saalistajia ovat hait, tappajavalaat ja mahdollisesti väärät tappajavalaat, kääpiömiekkavalaat ja pilottivalaat.

Spinner-delfiinien suojelu

Spinner-delfiinit luokitellaan uhanalaisiksi lajeiksi.

Itämeren itäisen trooppisen valtameren ja itään kehräämät delfiinit ovat kärsineet valtavia väestötappioita tonnikalakalastajien verkkojen takertumisesta. Ei ole vielä tiedossa, miksi he uivat laumoissa keltaevätonnikalan koulujen yläpuolella. Kalastajat ovat tietoisia tästä käyttäytymisestä, ja tonnikalan etsimisen sijaan he etsivät sen sijaan spinner-delfiinejä tietäen, että keltaevätonnikala on heidän alapuolellaan. Löydettyään ne ympäröivät lauman suurilla verkkoilla, joita kutsutaan kurenuottaisverkoiksi, vangiksi delfiinit tonnikalan mukana. Uskotaan, että kalakanta on vähentynyt peräti 80% 1960-luvulta lähtien, jolloin nuotta-aloitus aloitettiin. Spinner-delfiinit pärjäävät hyvin vankeudessa, ja niitä on näytetty Havaijilla ja muualla Yhdysvalloissa, Indonesiassa, Filippiineillä ja Hong Kongissa.