Eteläinen lyhythäntäinen haara

MAINOS Kuvalähde

Eteläinen lyhythäntäinen haara(Blarina carolinensis) on pieni, harmaa, lyhythäntäinen nisäkäs, josta se on saanut nimensä. Heidän ulkonäkö on jonkin verran kuin jyrsijä, mutta se on Soricomorpha-ryhmän jäsen eikä sitä pidä sekoittaa Rodentia-ryhmän jäseneksi.

Eteläisen lyhythäntäisen haarniskan ominaisuudet

Eteläinen lyhythäntäinen haara on ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin pohjoinen lyhythäntäinen, paitsi että se on pienempi, noin 3 - 5 tuumaa pitkä ja painaa noin 8 grammaa. Southern Short-tailed Shrews -häntä on aina alle puolet pään ja vartalon pituudesta. Niiden väri on harmahtavan musta, joskus hopeanhohtoinen tai ruskehtava. Southern Short-tailed Shrewssa on ulkoneva kuono ja lyhyet ulkokorvat, jotka ovat melkein piilossa pehmeällä, tiheällä turkillaan.



Southern Short-tailed Shrews on hyvin sovitettu kaivamaan. Heillä on vahvat, leveät etujalat, jotka ovat hieman takaraajojaan suuremmat. He kaivavat etujalkansa, pään ja nenän yhdistelmää. Pehmeässä maaperässä ne pystyvät kaivamaan 30 senttimetriä minuutissa, mikä on melko saavutus pienen koonsa vuoksi.



Eteläinen lyhythännäinen haukka-elinympäristö

Eteläisen lyhythäntäisen riistan suosituimpaan elinympäristöön kuuluvat lehti- tai havumetsät, pellot, nurmialueet veden lähellä, suoluolet ja märät avoimet alueet. Riittävä peite ja ruoka näyttävät olevan tärkeämpiä niiden esiintymisen määrittämisessä kuin maaperän tai kasvillisuuden tyyppi.

Southern Short-tailed Shrews -kourut vievät kaksi eri vyöhyketasoa. Yksi taso on useita senttimetrejä maan alla tai joskus maan päällä, toinen taso on hieman syvempi, noin 40-60 senttimetriä pinnan alapuolella. Nämä kaksi tasoa liitetään epäsäännöllisin välein. Suurin osa urista tehdään tukkien alle, ja joskus ne yhdistyvät tukkiin, joka sitten kennetaan. Mätäpuiset tukit ovat edullisia, koska niiden kanssa on helpompi työskennellä.



Eteläinen lyhythäntäinen sorkkakäyttäytyminen ja ruokavalio

Southern Short-tailed shrews ovat yleensä sosiaalisempia kuin Pohjois-Shrews . Burrows voi sisältää useita henkilöitä, jotka työskentelevät yhdessä ja harvoin taistelevat. Tietyt miehet ja naiset pysyvät lähellä toisiaan pesimiskauden aikana.

Southern Short-tailed Shrew on aktiivinen päivällä ja yöllä sekä ympäri vuoden. Heidän kotialue on 0,5 - 1,0 hehtaaria. Populaatioita on jopa 25 hehtaaria kohden, yleensä vähemmän. Southern Short-tailed Shrew rakentaa omat tunnelinsa maahan tai lumeen ja käyttää myös muiden eläinten tunneleita. Kiitotietä käytetään elintarvikkeiden varastointiin. Heidän pesänsä on rakennettu kuivista lehdistä, ruohosta ja hiuksista, halkaisijaltaan 6-8 tuumaa tukkien, kantojen, kivien tai roskien alapuolelle.

Southern Short-tailed Shrews -ruokavalio koostuu hyönteisistä, annelideista, kasviaineista, tuhatjalkaisista, hämähäkkeistä, nilviäisistä, selkärankaisista ja äyriäisistä. Sen tiedetään varastoivan etanoita talveksi. Sylki on myrkyllistä, ja hampaat pistävät sen saaliin haavoihin. Southern Short-tailed Shrewsin myrkky on tarpeeksi vahva tappamaan hiiret, mutta ei ole tappava ihmisille.



Southern Short-tailed Shrew lisääntyminen

Eteläisen lyhythäntäisen pesun pesimäkausi kestää helmikuusta marraskuuhun ja naisilla on 2 tai 3 pentua vuodessa. Raskausaika kestää 21-30 päivää. Jokainen pentue koostuu kahdesta kuuteen poikaa. Nuoria kasvatetaan ruohojen ja lehtien pesissä, joihin pääsy tapahtuu tunnelin kautta. Nuorten pesät ovat paljon suurempia kuin heidän lepopesänsä.

Eteläinen lyhythäntäinen haukkamyrkky

Mielenkiintoinen piirre eteläisen lyhythäntäisen hölynpölyssä on yläleuan rauhasten tuottama myrkky, joka on läsnä syljessä ja joka voidaan tuoda hampaiden tekemiin haavoihin. Yläleuan rauhasesta valmistetun 6 milligramman uutteen injektiot ovat riittävän vahvoja hiirien tappamiseksi, mutta on vähäinen todennäköisyys, että myrkkyllä ​​on vakavia vaikutuksia ihmisiin.

Eteläiset lyhythäntäiset saalistajat

Eteläisen lyhythäntäisen haavan lisääntyminen on potentiaalisesti korkea, mikä tekee heidän saalistajalistaan ​​myös melko korkean. Tunnettuja saalistajia ovat maitokäärme, musta käärme, punahäntäinen haukka, punahartinen haukka, varpunhaukka, leveäsiipinen haukka, haalapöllö, lyhytkorvainen pöllö, silkkipöllö, sarvipöllö, pitkäkorvainen pöllö, kirsikkapöllö, kettu , lumikko ja haisunäätä. Luetteloon on todennäköisesti lisätty monia muita.