Hopeinen Gibbon

MAINOS Kuvalähde

Hopeinen Gibbon(Hylobates moloch), on kädellinen perheen ’Hylobatidae’ tai gibbon-perheessä. Hopeinen Gibbon löytyy vain Java-saarelta Indonesiassa. Eristetyn sijaintinsa vuoksi on arvioitu, että näitä eläimiä elää tällä hetkellä alle 2000 luonnossa. Hopeinen Gibbon on sekä päivä- että arboreaalinen.

Hopeagibboneja kutsutaan pieniksi apinoiksi. Pienet apinat eroavat suurista apinoista (simpansseista, gorilloista, orangutaneista ja ihmisistä), koska ne ovat pienempiä ja pariksi sidottuja, eivät tee pesiä ja tietyissä anatomisissa yksityiskohdissa, joissa ne muistuttavat pinnaltaan enemmän apinoita kuin suuret apinat.



Hopeisella Gibbonilla on kaksi alalajia:

Länsi-hopeinen Gibbon tai Länsi-Javan Gibbon,
(Hylobates moloch moloch)
Itäinen hopeinen Gibbon tai Central Javan Gibbon,
(Hylobates moloch pongoalsoni)



punaisen nenän pitbullin keskimääräinen elinikä

Hopeanväriset Gibbon-ominaisuudet

Hopeiset Gibbons ovat pörröisiä, harmaanvalkoisilla turkilla, joiden päähän on tummanharmaa tai musta korkki. Hopeisilla Gibboneilla on valkoinen tai vaaleanharmaa reunus, joka ympäröi melko tummia kasvojaan. Heidän turkinsa on hyvin pitkä ja tummanharmaa pyöreän päänsä päällä. Kuten kaikilla gibboneilla, heillä ei ole häntää ja heidän käsivartensa ovat pitkiä verrattuna vartaloonsa, joka ulottuu vähintään kaksinkertaiseen korkeuteen. Hopeisilla Gibboneilla on laihat rungot, jotka on erityisesti sovitettu heilumaan käsivarsien ripustamien oksien alapuolella. He kiinnittävät sormensa oksan päälle, eivätkä itse tartu siihen, ja joskus tekevät pitkiä keinuja ja päästävät oksat kokonaan irti. Aikuisen hopeagibbonin keskimääräinen paino on noin 6 kiloa ja miehet ja naiset ovat ulkonäöltään ja kooltaan hyvin samanlaisia.

Hopeainen Gibbon-ruokavalio

Hopeiset Gibbons-ruokavalio on pääasiassa hedelmää. Koska hedelmää kantavat puut ovat yleensä hajallaan sademetsissä, niiden on matkustettava paljon etsimään ruokaa, ja jokaisella gibboniperheellä on yleensä alue, jonka läpi he kulkevat, keskimäärin noin 42 hehtaarin alueella. Joskus nämä alueet ovat päällekkäisiä, jolloin useat perheet voivat jakaa samat hedelmäpuut. Hopeisen Gibbonin tiedetään myös syövän kukkia ja lehtiä.



Hopeinen Gibbon-elinympäristö

Hylobaatit, niiden tieteellinen nimi, tarkoittavat 'asukas puissa'. Hopeiset gibbonit viettävät suurimman osan elämästään puiden latvoissa. He pitävät mieluummin tiheästä ja läheisestä katoksesta häiritsemättömästä alkumetsästä. Hopeinen Gibbon asuu sademetsien syvälle piilotetuissa osissa, kiipeää taitavasti puita ja heiluttaa metsien läpi. Hopeiset Gibbons matkustavat pienissä perheryhmissä, jotka koostuvat paritetusta parista ja heidän jälkeläisistään eri kehitysvaiheissa.

Hopeanhohtoisia gibboneja ei löydy mangrove-sademetsistä tai yli 4800 jalkaa (1600 metriä) merenpinnan yläpuolella.

Hopeinen Gibbon-käyttäytyminen

Hopeiset Gibbonit liikkuvat heilumalla oksasta haaraan koukkuen oksat pitkillä sormillaan heilahtelemalla eteenpäin seuraavaa haaraa varten. Toisinaan heidän keinut ovat niin voimakkaita, että ne antavat mahdollisuuden olla täysin ilmassa ja saavuttaa suurempia etäisyyksiä yhdellä vauhdilla. Hopeiset Gibbons pystyvät kävelemään maassa tarvittaessa, ja he voivat kävellä kahdella jalalla pitämällä käsivarret päänsä yläpuolella tasapainon parantamiseksi. Jokaisella perheen alueella on puita, joita käytetään tiettyihin tarkoituksiin, kuten nukkumiseen ja soittamiseen. Hopeiset Gibbons käyttävät toistuvasti samoja puita näihin toimintoihin.



englanti springerspanieli

Joka aamu naishopeinen Gibbon nousee ja ilmoittaa läsnäolostaan ​​metsään huutamalla ja soittamalla. Nämä puhelut voidaan kuunnella vähintään kilometrin ajan kaikkiin suuntiin.

Hopeinen Gibbon-kopiointi

Hopeiset gibbonit, kuten useimmat gibbon-lajit, ovat yksiavioisia ja parittelevat koko elämän. Siitoskautta ei ole, ja naaras tulee estämään milloin tahansa vuoden aikana. Naaras tuottaa jälkeläisiä noin 2-3 vuoden välein. Raskaus kestää yleensä 7-8 kuukautta ja vain yksi vauva gibbon syntyy kerrallaan. Pikkulasten Hopeinen Gibbon on karvaton ja vain hieman nukkaa päähänsä. Sitä pidetään lähellä äitiään lämpöä varten ja sitä hoidetaan noin vuoden ajan. Vauva elää perheryhmän kanssa, kunnes se on täysin kypsä noin kahdeksan vuoden ikäisenä ja kunnes hän on valmis lähtemään yksin ja etsimään kumppanin. Gibboniperheet ovat yleensä hyvin läheisessä yhteydessä toisiinsa ja pysyvät lähellä matkoillaan. Jos gibbon-naaras uhkaa heidän alueellaan, hän laulaa ja huutaa, kun uros ajaa pois tunkeilijaa, yleensä suurella äänellä ja törmäämällä oksien läpi.

Hopeisen Gibbonin suojelun tila

Hopeinen Gibbon (Hylobates moloch) on tällä hetkellä listattu kriittisesti uhanalaiseksi vuoden 2007 IUCN: n uhanalaisten lajien punaisessa luettelossa. Elinympäristön tuhoaminen tiheästi asutulla Javalla vähentää edelleen lajin luonnollista levinneisyyttä. Monet gibbonit menetetään myös laittoman lemmikkikaupan vuoksi, kun aikuiset gibbonit teurastetaan, jotta heidän lapsiaan voidaan myydä markkinoilla lemmikkinä. On arvioitu, että vain 4% alkuperäisestä alkuperäisestä elinympäristöstään on edelleen lajin käytettävissä. Heitä tietysti uhkaavat salametsästäjät, jotka myyvät lihaansa, turkistaan ​​ja ottavat vauvat lemmikkeihin. Useat eläintarhat harjoittavat hopea-Gibbon-jalostusohjelmia. Näistä ponnisteluista huolimatta tämän lajin tulevaisuus säilyy kyseenalaisena.