Sihteeri Bird

MAINOS Kuvalähde

Sihteeri LintuSihteeri Bird(Sagittarius serpentarius) on suuri raptor, joka liittyy haukkaihin ja kotkoihin. Tämä suuri maanpäällinen petolintu on endeeminen Saharan eteläpuolisen Afrikan avoimilla nurmialueilla. Sihteeri Bird on kuuluisa Sudanin ja Etelä-Afrikan merkittävästä tunnuksesta ja esiintyy molempien maiden vaakunassa.

bullmastiffi keltainen laboratoriosekoitus

Sihteeri-lintuja kutsutaan niin, että heidän päänsä takana olevat höyhenenmuotoiset harjat muistuttavat 1700-luvun kirjailijoita, joiden kynät on asetettu peruukkeihinsa.



Sihteeri Lintu Kuvaus



Sihteeri-lintu on ulkonäöltään enemmän kuin haikara tai nosturi kuin petolintu. Nämä pitkät linnut voivat olla 1,3–1,4 metriä korkeita, painaa 3,3 kiloa ja siipien kärkiväli yli 2 metriä (6,6 jalkaa). Sihteeri-linnulla on pieni pää pienillä silmillä ja koukku nokalla. Sen höyhenpeite on vaalean sinertävä / harmaa ja sillä on punaiset kasvot. Lentohöyhenet ovat mustia ja niillä on mustat höyhenet reiteissä ja päänsä takana. Heidän jalkansa ovat pitkät ja voimakkaat, ja niitä käytetään lyödä ja saalista.

Sihteeri-lintujen hännässä on kaksi keskipitkää höyhentä, jotka ulottuvat jalkansa yli lennon aikana. Heillä on kovat vaa'at jaloillaan suojaamaan jalkoja käärmeen puremilta. Sihteerilinnuilla ei ole tarttuvia varpaita kuten muilla petolinnuilla, vaan niiden varpaat ovat paksut ja tylpät, ja niiden päissä on lyhyet kaarevat kärjet. Sekä miehet että naiset ovat ulkonäöltään samanlaisia.



Sihteeri Bird Habitat

Sihteeri-linnut pitävät parempana avoimista nurmikoista, arojen ja pisteillä savannista. He asuvat alueilla, joilla ruoho on melko lyhyt, joten he näkevät saaliin helpommin kävellessään. He rakentavat suuria pesiä akaasiapuihin tai piikkeihin, jotka on valmistettu pitkistä, tasaisista oksista ja ruohosta, ja ne voivat olla 8 jalkaa leveitä ja 1 jalan syviä. Pesät kasvavat vuosi vuodelta. Pesät palautetaan juuri ennen pimeää, jotta ne menisivät yöksi päivän metsästyksen jälkeen maassa. Sihteerilinnut välttävät metsiä ja tiheitä pensaita, koska ne saattavat rajoittaa niiden liikkumista.

Sihteeri Bird Diet

Sihteeri-linnut ovat päivittäisiä lihansyöjiä, jotka syövät erilaisia ​​saaliita. He ovat kuuluisia kyvystään tappaa käärmeitä Afrikan nurmikoilla. Sihteeri-lintu voi matkustaa yli 30 kilometriä päivässä etsimään käärmeitä, hyönteisiä ja muita eläimiä. He ruokkivat käärmeitä, kuten Adders ja jopa Cobras, mutta syövät myös liskoja, sammakkoeläimiä, jyrsijöitä ja lintujen munia. Pienet eläimet syödään kokonaisina, mutta suurempi saalis leimataan kuolemaan ennen niiden nauttimista.

Vaarallinen saalis, kuten käärmeet, leimataan ensin tainnuttamaan ne ja sitten nokitaan heidän kaulansa taakse tappamaan heidät. Sihteeri-lintu leimaa myös maata suurilla tukevilla jaloilla jaloillaan huuhdellakseen saalista piilosta.



Sihteeri Lintujen käyttäytyminen

Sihteerilinnut ovat alueellisia ja vievät noin 40-50 neliökilometriä. Vaikka sihteerilintu on hyvä lentäjä, se viettää suurimman osan ajastaan ​​maassa. Se lentää hyvin, mutta tarvitsee pitkän lentoonlähtöajon ennen lähtöä maasta. Sihteeri-linnut astuvat pariksi elämäänsä, ja vaikka pesimiskauden ulkopuolella ne voivat olla yksinäisiä, parin toinen puoli ei yleensä ole kaukana. Sihteeri-linnut ovat hiljaa melkein koko ajan. Ainoa ääni, jonka he tekevät, on kirisevä ääni näytettäessä kaverille.

Sihteeri Lintujen lisääntyminen

Kohteliaisuus sisältää keskinäisen jahtaamisen toisistaan ​​siivet levitettynä ja taaksepäin samalla tavalla kuin he suorittavat jahtaessaan maata. Parittelu tapahtuu joko maassa tai niiden suurissa pesissä korkealla akaasiapuilla. Naaras munii 2-3 soikeaa, vaaleanvihreää munaa 2-3 päivän ajan. Naaras inkuboi karkeita tekstuurisia munia 45-50 päivää.

Nuorilla sihteerilinnuilla on keltainen iho kasvoillaan ja höyhenpeite. Heille syötetään vanhempiensa regurgitoitua ruokaa. Nuoret voivat räpyttää siipiään 60 päivän ikäisinä ja lentää noin 80 päivän ikäisinä. Vaikka he pysyvätkin pesässä suurimman osan ajasta, he menevät retkikuntaan vanhempiensa kanssa, jotka opettavat heille metsästystaitoja.

Sihteeri lintujen suojelun tila

Sihteeri-lintu luokitellaan ”vähiten huolestuneeksi”, vaikka nuoret ovat alttiita muille petolinnuille, kun ne jätetään yksin pesiin, ja sihteerilintua uhkaa elinympäristön menetys ja metsäkadot. Lajista tuli suojeltu lintu vuonna 1968 Afrikan luonnon ja luonnonvarojen yleissopimuksen nojalla.