Karkeasti hammastetut delfiinit

MAINOS Kuvalähde

Karhuhampainen delfiini(Steno bredanensis) on melko suuri delfiini, jota löytyy syvältä lämpimästä, trooppisesta ja subtrooppisesta vedestä Tyynenmeren länsipuolelta Välimerelle. Niitä nähdään harvoin vaihtelevan 40 ° leveyden pohjoispuolella tai 35 ° eteläpuolella. Karhupintaisia ​​delfiinejä on nähty myös Yhdysvaltojen Atlantin rannikolla, Karibialla, Meksikonlahdella, Välimerellä, itäisellä trooppisella Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä.

Tämän lajin maantieteellinen jakauma ei tunneta hyvin. Sukunimi ”Steno”, jonka ainoa jäsen on tämä laji, tulee kreikan kielestä sanalle ”kapea”, mikä viittaa nenän lajiin - mikä on lajin diagnostinen ominaisuus.



Karhupintaisen delfiinin ominaisuudet

Karhupintaisen delfiinin ominaisuus on kartiomainen muotoinen pää ja hoikka nenä. Räpylät asetetaan taaksepäin kehoa pitkin kuin muut vastaavat delfiinit (meressä tämä delfiini voidaan sekoittaa Spinner delfiini , Pantrooppinen täplikäs delfiini ja Pullonokkadelfiini , joista kaikki 3 ovat lajeja, joiden on havaittu liittyvän karkeahampaisiin delfiineihin). Heidän selkäevyt ovat voimakkaampia.



Karhupintaiset delfiinit huulet, kurkku ja vatsa ovat vaaleanpunaisia. Heidän kylkensä ovat vaaleanharmaita ja selkä ja selkäevä ovat paljon tummempia harmaita. Karkohampaiset delfiinit kasvavat noin 2,5 metriä pitkiksi ja painavat noin 150 kiloa. Karhupintaisilla delfiineillä on terävät, hammastetut hampaat.

laboratorio kuoppa sekoittaa elinajanodote

Karkeahampainen delfiinikäyttäytyminen

Karkohampainen delfiini on keskiryhmä, jota esiintyy keskimäärin 10 - 30 ryhmässä, sekä kouluissa, joissa on enintään 160 delfiiniä ja joissa on jopa 8 pienempää alaryhmää. Kovahammassaisen delfiinin ei ole havaittu kumartavan, mutta se 'kuorii' ((ui pään ja leuan kanssa veden pinnan yläpuolella).



Karkeahampainen delfiiniruokavalio

Karkohampainen delfiini ruokkii kaloja ja kalmaria sekä nilviäisiä ja pääjalkaisia.

Karhuhampainen delfiiniviestintä

Muiden delfiinien tapaan karkeapintaiset delfiinit kommunikoivat kehon kielen kanssa ja kaiuttavat napsautusten ja pillien avulla.

Myytävänä boxer pitbull mix pentuja

Karkeahampainen delfiinien lisääntyminen

Tämän lajin lisääntymistottumuksista tiedetään vähän. Karhuhampainen delfiini kasvatettiin a Pullonokkadelfiini vankeudessa ja tuottaa hybridijälkeläisiä. Tiedetään, että naispuoliset karkeahampaiset delfiinit saavuttavat sukupuolisen kypsyyden noin 10-vuotiaina, miehet 14-vuotiaina.



Karhuhampainen delfiinipetoeläin

Jotkut hait (mukaan lukien tiikerihaid, hämärät ja sonnihait) ja orkat saalistavat delfiinejä. Delfiinit ovat myös loukussa kalaverkkoihin.

Karkeahampainen delfiinien suojelu

Karhupintaiset delfiinit luokitellaan tietojen puutteelliseksi vuoden 2000 IUCN: n punaisessa luettelossa.

Karhuhampainen delfiini ja ihminen

Karhupitaisia ​​delfiinejä metsästetään ravinnoksi joillakin alueilla. Ne harppuivat Japanissa ja Länsi-Afrikassa. Pyydysten takertuminen on uhka, ja karkeaparaisilla delfiineillä on raportoitu kiinni kurenuotasta itäisen trooppisen Tyynenmeren alueella. Toisten on ilmoitettu olevan kiinni verkko- ja ajoverkkokalastuksessa Sri Lankassa ja Brasiliassa.