Rockhopper-pingviini

MAINOS Kuvalähde

Southern Rockhopper -pingviinitai vainRockhopper-pingviini, on pingviinilaji, joka liittyy läheisesti Makaronipingviini . Rockhopper-pingviinit ovat Etelämantereen lajeja, jotka kasvavat viileissä eteläisissä paikoissa, kuten Macquarie Island, Falklands, Campbell Island, Tristan da Cunha ja Antipodes.

Rockhopper-pingviinit lisääntyvät pesäkkeissä, merenpinnasta kallion huipulle ja joskus sisämaahan. Falklandinsaarten suurimmissa pesäkkeissä on arvioitu olevan yli 3 miljoonaa pesimisparia.



Rockhopper-pingviinien ominaisuudet



Rockhopper-pingviini on pienin keltaharjattu, mustavalkoinen pingviini, jonka pituus on 55 senttimetriä ja paino 5-8 kiloa. Rockhopper Penguinsilla on erottuva harjas höyhenet päähänsä, kirkkaan oranssinpunaiset nokat ja pienet veripunaiset silmät. Uros- ja naispuoliset Rockhopper-pingviinit ovat ulkonäöltään hyvin samanlaisia, vaikka urokset ovat isompia.

Rockhopper-pingviinit erotetaan Makaronipingviini ja muut harjalajien jäsenet niiden pienemmän koon ja ohuiden, elävien keltaisten tupsujen avulla, jotka ulottuvat kulmien sivuilla, mutta eivät kohtaavat silmien välillä.



Pään yläosassa on piikit mustat höyhenet. Kuten kaikilla pingviineillä, Rockhopper-pingviinillä on iso pää, lyhyt, paksu kaula, virtaviivainen muoto, lyhyt, kiilamainen häntä ja vahvat, jäykät, räpylän muotoiset siivet. Petoeläinten naamiointia varten niiden alaosat ovat enimmäkseen valkoisia, kun taas yläosat ovat sinimusta. Rockhopper-pingviinillä on liuskekiviharmaat yläosat ja suora, kirkkaan keltainen kulmakarva, joka päättyy pitkiin kellertäviin luumuihin, jotka ulkonevat sivusuunnassa punaisen silmän takana.

Rockhopper-pingviinit ovat äänekkäitä, meluisia ja huimaavia lintuja. He hyökkäävät nopeasti keneen tahansa tai mihin tahansa mikä häiritsee heitä. Rockhopper-pingviinit saavat nimensä, koska he hyppäävät kivien ja rakojen yli rannoilla, joissa he asuvat.

Rockhopper Penguin Diet

Rockhopper-pingviini ruokkii krillejä, kalmaria, mustekalaa, kalaa, nilviäisiä, planktonia, seepiaa ja äyriäisiä.



Rockhopper-pingviinikäyttäytyminen

Rockhopper-pingviinipesäkkeet ovat usein suhteellisen pieniä verrattuna muihin pingviinilajeihin, mutta mistä puuttuu niiden koko, ne korvaavat melussa. Kova kilpailu pesivistä materiaaleista, parittelukumppaneista ja alueesta lisäävät äänen kakofoniaa näillä alueilla. Laulujen lisäksi nämä linnut kommunikoivat pään ravistellen, pään ja räpylän heiluttaen, kumartamalla, elehtimällä ja kiusoittamalla.

Rockhopper-pingviinien lisääntyminen

Rockhopper-pingviinit tekevät pesänsä kaapimalla reiän maahan ja vuoraamalla sen kuivuneilla nurmilla. Munitaan yleensä kaksi munaa. Usein vain yksi poikasen selviää. Ensimmäinen muna on pienempi ja saalistajat syövät sen usein. Toinen muna on suurempi ja tästä munasta kuoriutuvalla poikasella on paremmat mahdollisuudet selviytyä.

Uros- ja naispuolinen Rockhopper Penguin vartioivat munia ja pitävät niitä lämpimänä 32-34 päivää. He vuorotellen kumpikin huolehtivat munista 10 päivää kerrallaan. Kun poika on kuoriutunut, urospuoliset poikaset hoitavat poikasia, kun naaras kalastaa ja tuo kotiin ruokaa. Kun poikasen ikä on noin 4 viikkoa vanha, he käyvät toistensa kanssa. Näitä suuria ryhmiä kutsutaan lastentarhoiksi. Poikaset tekevät tämän lämmön ja suojan vuoksi. Untuvikot molttuivat ja lähtevät avomerelle 65-72 päivän ikäisinä. Rockhopper Penguinsin keskimääräinen elinikä on 10 vuotta.

Rockhopper Penguin Predators

Merellä Rockhopper-pingviinejä syövät sinihait, leopardihylkeet ja turkis hylkeet. Maalla munia ja poikasia syövät monet linnut, mukaan lukien skuat, petrels ja rakkolokit.

Rockhopper-pingviinien suojelu

Rockhopper-pingviinin tila on haavoittuva, koska sen väestö on laskenut 24 prosenttia viimeisten 30 vuoden aikana.