Punainen kettu

MAINOS Kuvalähde

Punainen kettu(Vulpes vulpes) kuuluu Canidae-perheeseen ja on osa nisäkäsluokan Carnivora-luokkaa.

Perheenjäseniä kutsutaan 'canidsiksi', ja heihin kuuluu koiria, susia, kettuja, kojootteja, dingoja, šaakaleja ja afrikkalaisia ​​villikoiria.



Punainen kettu on maailman laajimmin levinnyt ja väkirikkain kanid, joka on asuttanut suuren osan Euroopasta, Amerikasta, Aasiasta ja Afrikasta. Britannian saarilla, joissa ei enää ole muita luonnonvaraisia ​​kanideja, sitä kutsutaan yksinkertaisesti nimellä 'kettu'. Red Fox -kasvatuskauden ennustetaan olevan 258000.



Uroskettaa kutsutaan koiraksi, naarasketua nimitetään 'Vixeniksi', nuorta ketua kutsutaan joko 'Kitiksi', 'Pupiksi' tai 'Cubiksi'. Kettujen ryhmää kutsutaan Skulkiksi.

Red Fox Kuvaus



Kuten nimestä voi päätellä, punaketuilla on ruosteinen punaruskea turkki. Tämä voi vaihdella väriltään ja aiheuttaa mustia, hopeanvärisiä tai ristikkäisiä morfioita. Heidän pitkä, tuuhea hännänsä, joka tunnetaan nimellä 'harja' tai 'pyyhkäisy', on usein kallistettu valkoisella turkilla ja korvien takaosa on musta, samoin kuin osa jalkoja. Heillä on valkoiset alaosat.

Syksyn ja talven aikana Red Fox kasvaa enemmän turkista. Tämä ns. Talviturkki pitää eläimen lämpimänä kylmissä olosuhteissa. Kettu irtoaa turkista kevään alkaessa palaten takaisin lyhyeksi turkiksi kesän ajaksi.

Vaikka ketut ovat koiraperheen pienimpiä jäseniä, suurimmat punakettulajit voivat saavuttaa aikuisen painon 3 - 11 kiloa (6,5 - 24 kiloa). Pään ja vartalon keskimääräinen pituus on 46--86 senttimetriä, hännän pituus 12,5–21 tuumaa (30,5--55 senttimetriä). Ketun koko voidaan arvioida heidän jälkeensä. Punaketun jalanjäljet ​​ovat yleensä noin 4,4 senttimetriä leveitä ja 5,7 senttimetriä pitkiä. Normaali raviharppa on noin 33-38 senttimetriä. Koko voi vaihdella maittain, Kanadassa ja Alaskassa asuvat ketut ovat yleensä suurempia kuin Isossa-Britanniassa, jotka puolestaan ​​ovat suurempia kuin Etelä-Yhdysvalloissa asuvat.



Kettu on kapea kuono, huulella valkoinen turkki ja joillakin yksilöillä on mustat kyyneleet. Heidän rintansa on usein valkoinen.

Kettuilla on vahvat jalat, joiden avulla ne voivat saavuttaa noin 48 kilometrin tuntinopeuden (30 mailia tunnissa), mikä on suuri etu saaliin kiinni saamiseksi tai saalistajien pakenemisesta.

Ketun koirahampaiden välinen etäisyys on noin 18-25 millimetriä. Kettuilta puuttuu kasvojen lihakset, jotka ovat välttämättömiä paljastaakseen hampaansa, toisin kuin useimmat muut kourat.

Punainen kettu luontotyypit

Kettu on huomattavan kekseliäs olento, joka kykenee selviytymään hyvin monenlaisissa erilaisissa ympäristöolosuhteissa subtrooppisista alueista jäiseen tundraan. Punainen kettu pystyy löytämään ruokaa ja pitämään lämpimänä. Ketut asuvat melkein kaikissa elinympäristöissä - meren kallioilla, hiekkadyyneillä, suoluolilla, turvesoilla, korkeilla vuorilla, metsillä ja erityisen runsaasti kaupunkialueilla. He tekevät 'lepää' ketun 'maassa', puunrungon alla, onteloissa puissa, sulkeissa tai autioissa sorkkipesissä.

Red Fox Diet

Punaketut ovat pääasiassa lihansyöjiä, mutta yleensä ne luokitellaan kaikkiruokaisiksi. Isossa-Britanniassa puna-kettu ruokkii pääasiassa pieniä jyrsijöitä, kuten peltohiiriä, myrkkyä ja kaneja, mutta ne syövät myös lintuja, hyönteisiä, lieroja, heinäsirkkoja, kovakuoriaisia, karhunvatukoita, luumuja ja nilviäisiä sekä rapuja, sammakkoeläimiä, pieniä matelijoita ja kaloja . melkein mitä se löytää, syömällä usein ruhoa (kuolleita eläinten ruhoja) tai saalistaen vastasyntyneitä karitsoja keväällä. Kettujen on myös tiedetty tappavan peuranpoikia.

Ketut syövät tyypillisesti 0,5 - 1 kiloa ruokaa päivässä. Äkillisen kuulotuntemuksensa avulla he voivat löytää pienet nisäkkäät paksusta ruohosta ja pystyvät hyppäämään korkealle ilmalle törmäämään saaliinsa. Tämä kekseliäisyys on yksi tärkeimmistä syistä siihen, että he ovat voineet asuttaa kaupunkimme suurella menestyksellä.

Ketut ovat erinomaisia ​​metsästäjiä, jotka pystyvät sprinttimään, kääntymään ja hyppäämään koiralle yllättävän helposti. Ruoan ylijäämä haudataan, ne yleensä varastoivat ruokaa mataliin reikiin (5-10 senttimetriä syvään). Tämän uskotaan estävän heidän koko ruoantarjonnan menetyksen, jos toinen eläin löytää myymälän.

kultainennoutaja x villakoira

Punainen kettu käyttäytyminen

Kettu elää samoin kuin monissa erilaisissa elinympäristöissä, ja kettu käyttäytyy hyvin monin eri tavoin. Kettu kaksi populaatiota voi olla käyttäytymiseltään yhtä erilainen kuin kaksi eri lajia.

Punainen kettu on pääosin crepuscular, jolla on taipumus tulla yöksi alueilla, joihin ihminen vaikuttaa hyvin, mikä tarkoittaa, että se on aktiivisinta yöllä ja hämärässä. Ketut ovat yleensä yksinäisiä metsästäjiä, jotka syövät yksin kesällä, mutta ryhmittyvät hyvin ajoittain pakkaukseen. Yleensä kukin kettu väittää oman alueensa ja pariutuu vain talvella. Alueet voivat olla jopa 50 kilometriä neliössä (19 neliökilometriä), mutta elinympäristöissä, joissa on runsaasti ravintolähteitä, vaihteluväli on paljon pienempi, alle 12 kilometriä neliössä.

Näillä alueilla käytetään useita tiheyksiä. Tiheä voi olla vasta kaivettu tai sitä voidaan pyytää aikaisemmilta asukkailta, kuten murmeleilta. Suurempaa pylvästä käytetään talvella elämiseen, poikasten synnyttämiseen ja kasvatukseen, kun taas pienemmät tiheät hajallaan koko alueella hätä- ja ruokavarastointitarkoituksiin.

Tunneleiden sarja yhdistää ne usein pääkammioon. Yksi kettu saattaa tarvita vain neliökilometriä maata, joka on merkitty tunnistuspylväillä, jotka ovat erityisiä hajuja, jotka tulevat tuoksun rauhasesta, joka sijaitsee juuri heidän pyrstönsä yläpuolella.

Sosiaalisesti kettu kommunikoi kehon kielen ja monien äänten kanssa. Sen äänialue on melko suuri ja äänet vaihtelevat erottuvasta kolmen yipin 'kadonneesta kutsusta' huutoon, joka muistuttaa ihmisen huutoa. Se kommunikoi myös tuoksun kanssa, merkitsemällä ruoan ja alueelliset rajaviivat virtsalla ja ulosteella.

Red Fox lisääntyminen

Astutuskausi on joulukuusta helmikuuhun, jolloin naiskettu (vixen) voidaan kuulla yöllä lausumalla aavemaista, voimakasta huutoa. Ketut muodostavat ensisijaisesti monogaamisia pareja joka talvi. Pari pysyy yhdessä toimimalla vanhempina vastasyntyneille sarjoille (pennut tai pennut) 51--53 päivän tiineyden jälkeen.

Pennut, joissa on 4 - 6 sarjaa, tuotetaan vuosittain, mutta pentueet voivat olla jopa 13. Kittit syntyvät sokeaina ja voivat painaa jopa 150 grammaa (0,33 kiloa). Kettu-naaras pysyy heidän kanssaan luolassa, jota kutsutaan 'maaksi', kaksi viikkoa, ja kettu ruokkii sitä.

Sarjojen silmät ovat auki 2 viikkoa ja sarjat ovat ottaneet ensimmäiset etsintävaiheensa luolasta 5 viikolla, 10 viikkoon mennessä ne ovat täysin vieroitettuina. He pysyvät äitinsä kanssa syksyyn saakka, kun he hajoavat noin 8 - 10 kuukauden ikäisinä etsimään omia alueitaan ja kavereitaan.

Punainen kettu saavuttaa sukupuolisen kypsyyden 10 kuukauden iässä ja saattaa elää 12-18 vuotta kaupunkialueilla, mutta yleensä vain 3 vuotta luonnossa.

Red Fox Conservation Status

Kettu ei ole uhattuna missään sen alueella, koska kyky selviytyä hyvin ihmisten ympärillä. Niiden ei katsota olevan uhanalaisia, ja ne ovat maailman yleisimpiä ja runsaimpia luonnonvaraisia ​​lihansyöjiä.

Kettu pidetään tuholaisena monien maanviljelijöiden toimesta, vaikka niiden vaikutuksia maahan on vaikea arvioida, mutta ne tarjoavat palvelun kanin ja rotan lukujen pitämisessä kurissa ja niiden uskotaan siirtyvän vain sairaiden ja kuolleiden karitsojen perään. Kettujen metsästyksen kieltäminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa voi tosiasiassa aiheuttaa ketun laskusuhdanteen johtuen potentiaalista, että ammutaan tai myrkytetään lisääntyviä määriä, koska metsästys ei koskaan aiheuttanut suurta tietullia.

valkoinen ja kellanruskea pitbull

Punakettuja pidetään yleensä vakavimpana vapaakarjan siipikarjan saalistajana. Turvallisin siipikarjan suojelussa tunnettu vaihtoehto on pitää lauma ja kettu fyysisesti erillään, yleensä aidoilla. Aidan on oltava vähintään 2 metriä korkea, jotta useimmat ketut pysyisivät poissa, vaikka harvoissa tapauksissa päättäväinen kettu saattaa onnistua kiipeämään yli. Ylimääräinen tappaminen tapahtuu usein suljetuissa tiloissa, kuten mökeissä, ja hylätyt höyhenet ja päättömät kappaleet ovat yleensä ketun saaliin pääindikaattoreita.

Aikuisten Red Fox -puhelut

Soittotyypin ominaisuudet Mahdolliset toiminnot Haukkuu

  • Nopea alkaminen
  • Energian keskittyminen kahteen taajuusalueeseen
  • Ryhmien välinen viestintä
  • Välittää tietoa
  • Yleinen varoituspuhelu

Huutaa haukkuu

  • Energian keskittyminen keskikaistalle
  • Taajuuden asteittainen lasku
  • Ryhmien välinen viestintä
  • Välittää tietoa

Shrieks

  • Useita taajuuskaistoja vähintään puolelle puhelusta
  • Interaktiivinen

Piiskaa

  • Yksittäiset komponentit yhdellä taajuuskaistalla
  • Mahdolliset luonnolliset yliaallot
  • Taajuus nousee, sitten laskee
  • Etsitään yhteyttä

Räikkäpuhelut

  • Vaihteleva määrä lyhyitä komponentteja
  • Energian epätasainen jakautuminen
  • Agonistinen
  • Ritualisoitu

Irrotetut haukut

saksanpaimenkoirien jalostaminen ensimmäistä kertaa
  • Lyhyet komponentit, jotka kattavat taajuusalueen
  • Taajuus kasvaa
  • Luo yhteys tai ylläpitää yhteyttä

Vau-vau haukkuu

  • Useita lyhyitä komponentteja
  • Kaksi laajaa taajuuskaistaa
  • Etäyhteys
  • 'Ystävällinen' käyttö

Yodel haukkuu

  • Taajuusalue nousee ja laskee nopeasti
  • Tuntematon

Urisee

  • Matala taajuus
  • Kaksi laajaa taajuuskaistaa
  • Ritualisoitu aggressio

Yskä

  • Matala taajuus
  • Useita komponentteja
  • Laaja taajuusalue
  • Varoita pentuja mahdollisista vaaroista

Huutaa

  • Hyvin vähän taajuusaluetta
  • Ei jakamista komponentteihin
  • Puolustus
  • Uhkaava puhelu

Huutaa huutaa

  • Korkein energian taajuus nousee ja laskee
  • Voimakas alistuminen

Red Fox Cub kutsuu

Kutsupuheluiden toiminta on samanlainen kuin heidän aikuisten kollegoidensa. Cub-puhelut voivat edustaa aikuisten puheluiden kehittymistä. Erot taajuus- ja äänenkorkeudessa poikasen ja aikuisen puhelujen välillä voivat johtua ruumiin koosta.

Puhelutyypin ominaisuudet Myrskyt

  • Vastasyntyneet pennut
  • Samanlainen kuin aikuisten whimpers

Warbles

  • 2-3 viikon ikäinen
  • Ontogeneettinen kehitys

Piiskaa

  • Nuoret pennut
  • Taajuuden muutokset
  • Löydetään jaksoista

Räikkäpuhelut

  • Samanlainen kuin aikuisten räikkäpuhelut

Vau-vau haukkuu

  • Samanlainen kuin aikuisten wow-wow haukkuu

Urisee

  • Lyhyempiä ja korkeampia sävelkorkeuksia kuin aikuisten murina