Punainen selkänoja Shrike

MAINOS Kuvalähde

Punainen selkänoja Shrikelintu (Lanius collurio) on Laniidae-heimon perheen jäsen. Urosten yläosien yleinen väri on punertava. Siinä on harmaa pää ja tyypillinen kirsikka musta raita silmän läpi. Alareunat ovat vaaleanpunaisia ​​ja hännällä on mustavalkoinen kuvio, joka on samanlainen kuin vehnäpuun. Naaraspuolisissa ja nuorissa punatukisissa nauhoissa yläosat ovat ruskeat ja vermikulaariset (aaltoilevat viivat tai merkinnät). Alat ovat buff ja myös vermikulaarisia.

Tämä 16-18 senttimetrin pituinen muuttokulkusyöjä syö suuria hyönteisiä, pieniä lintuja, myrkkyjä ja liskoja. Kuten muutkin piikkitähdet, punaselkäinen Shrike metsästää näkyviltä ahvenilta ja ruumis ruumis piikkeihin tai piikkilankaan 'hiekkalaatikkona'.



Punatakainen Shrike kasvaa suurimmassa osassa Eurooppaa ja Länsi-Aasiassa ja talvet trooppisessa Afrikassa.

Punainen-selkärankaisten kantama vähenee ja se on todennäköisesti todennäköisesti kuollut Isossa-Britanniassa jalostuslintuna, vaikka se on usein muuttoliike.

Punatakainen Shrike on nimetty suojelluksi linnuksi Britanniassa biologista monimuotoisuutta koskevan toimintasuunnitelman mukaan. Punatakaisten koristeluiden väheneminen johtuu torjunta-aineiden liikakäytöstä ja pensaiden puhdistumisesta ihmisten liikakansoituksen vuoksi.



Punatakainen Shrike kasvaa avoimessa viljelysmaassa orapihlajan ja koiranruusun kanssa.