Papilionidae-perhosperhe

MAINOS

Papilionidae-perhosperhe

Swallowtail-perhonen | Apollo Perhonen | Birdwing perhonen

perhe Papilionidaeon merkittävä perhe eräistä suurimmista perhosista maailmassa.



Papiliondae-perhe sisältää noin 550 perhoslajia, mukaan lukien Swallowtails, Apollos ja Birdwings. Swallowtails (Papilio glaucas) ovat suuria ja erittäin värikkäitä perhosia, joita esiintyy kaikilla mantereilla paitsi Etelämantereella.



Tässä perheessä on joitain maailman suurimpia perhosia, jotka tunnetaan parhaiten Birdwing-perhosina Australiasta.

koiran tähtisaha

Swallowtail-perhonen



Swallowtail-perhosetovat vahvoja lehtisiä, joiden siipissä ja rungossa on selvästi erottuvat keltaiset ja raidalliset merkinnät. Alemmilla siivillä on kaareva sininen nauha, joka päättyy pieneen punaiseen täplään. Niiden siipien kärkiväli on 9 - 16,5 senttimetriä. Aikuisilla nieltyillä on pitkät pyrstöt, jotka muistuttavat niellulintua, jossa se on osuvasti nimetty.

Swallowtail on Ison-Britannian suurin perhonen ja myös yksi kauneimmista. Niellä on noin 225 lajia. He asuvat pääasiassa suoalueilla ja Isossa-Britanniassa toukat ruokkivat vain maitohersiljaa.



Swallowtail-perhoset eroavat kaikista muista perhoksista, koska niiden toukkien pään takana on ainutlaatuinen elin. Tätä elintä kutsutaan osmeteriumiksi. Urku on haarautunut rakenne, joka voi näyttää kuin sisäänvedettävät sarvet ja ovat yleensä piilossa, ellei toukka ole uhattuna.

Kun toukka on uhattuna, se päästää haisevaa eritteitä, jotka sisältävät terpeenejä (vety- ja hiililuokka) estääkseen saalistajansa.

Swallowtail-perhoset, jotka ovat suuria, värikkäitä ja houkuttelevia, ovat olleet perhoskeräilijöiden kohteena monien vuosien ajan.

Yhdysvalloissa Oregon Swallowtail Butterfly on Oregonin osavaltion hyönteinen, itäinen tiikeri-swallowtail on Virginian, Georgian, Alabaman, Etelä-Carolinan ja Delawarein osavaltion hyönteinen.

Swallowtails-lajeja ovat:

Aniksen nieltyhäntä (Papilio zelicaon), Musta niellä (Papilio polyxenes), Itäisen tiikeri-pääskynen (Papilio glaucus), Pipevine-pääskynenhäntä (Battus philenor), Niukan nieltyhännän (Iphiclides podalirius), Maustepesun pääskynen (Papilio troilus), Länsi-tiikerin nielupää ( , Vanhan maailman niellä (Papilio machaon) ja sitrushedelmien niellä (Papilio demodocus).

Apollo Perhonen

Apollo Perhoset(Parnassius apollo) ovat erottuva ryhmä, ja kaikki lajit ovat alppisia ja kykenevät elämään suurilla korkeuksilla. Useimmilla lajeilla on kaksi pientä punertavaa täplää takasiivissään. Niitä esiintyy kaikkialla Euroopassa ja Keski-Aasiassa. He asuvat vuoren niityillä ja laitumilla, jopa 2000 metriä merenpinnan yläpuolella.

Apollo on kaunis valkoinen perhonen kiiltävillä siivillä. Niiden siivissä on hiukan läpinäkyvät reunat ja etusiivissä on useita suuria mustia pisteitä. Aikuisia voi nähdä lentävän kesän puolivälissä. Nämä perhoset ovat vuoristoasukkaita, ja uskotaan, että laji yleistyi jäätiköiden aikana.

Toukat ovat samettimusta ja sivuilla oranssinpunaisia ​​täpliä. Nämä toukat ruokkivat kiviruohoa ja huonekaluja. Kun toukka on täysin kasvanut, se nukkuu maassa olevissa roskissa muodostaen löysän kotelon, josta aikuinen perhonen nousee metamorfoosin jälkeen. Nuket kiinnitetään tyypillisesti alustaan, jonka kremaster on kiinnittänyt (koukunmuotoinen ulkonema krysalisäpussin takaosasta), mutta pää ylöspäin pidettynä silkkivyöllä.

Apollo-perhosen populaatio on vähentynyt koko alueellaan elinympäristöjen tuhoutumisen, liiallisen keräämisen, ilmansaasteiden, toukka-loisten, saalistuksen ja muiden toukka-ruokakasveilla ruokkivien lajien kilpailun vuoksi.

Australianpaimenkoiran sekoitukset

Birdwing perhonen

Birdwing perhosiaovat suuria, trooppisia perhosia, jotka ovat kotoisin mantereelta ja saaristosta Kaakkois-Aasiassa ja Australasiassa (yhdellä intialaisella lajilla). Lintusiivet on nimetty poikkeuksellisen koon, kulmisten siipien ja lintumaisen lennon vuoksi. Lintujen siipien joukossa on joitain maailman suurimpia perhosia.

Tunnettu laji on Rajah Brooke's Birdwing (Trogonoptera brookiana) kuvassa vasemmalla.

Lintusiipien rungon enimmäispituus on 7,6 senttimetriä ja siipien kärkiväli 28 senttimetriä. Heillä on näyttäviä värejä vihreän, keltaisen, mustan, valkoisen ja joskus sinisen tai oranssin sävyissä. Ne ovat hoikka ja takasiipistä puuttuu hännät. Naiset ovat isompia ja vähemmän värikkäitä kuin urokset.

Useimpien linnunsiipien urokset ja naiset ovat samanlaisia, ja niissä on jet-mustan tai ruskean selkäosan etuosan, joiden suonet rajoittuvat usein harmaasta kermanvalkoiseen. Niiden lämpöreseptorit ovat herkkiä äkilliselle lämpötilan nousulle, ja niiden uskotaan auttavan perhoslämpöä säätelemään ja välttämään ylikuumenemista paistamisen aikana.

Lintusiivet asuvat sademetsissä, ja aikuisia havaitaan yleensä metsän reunalla. Ne ruokkivat ja ovat tärkeitä pitkän kantaman pölyttäjiä metsän katoksen mettä sisältävissä kukissa, samoin kuin maanalaisissa kukissa, kuten lantanassa (noin 150 monivuotisten kukkaviljelylajien suku, kotoisin Amerikan ja Afrikan trooppisilta alueilta). . He ovat vahvoja lentolehtisiä ja etsivät aurinkoisia paikkoja, joissa voi paistatella.

Jalostuskäyttäytyminen vaihtelee vähän lajien välillä. Naaraiden rooli on suhteellisen passiivinen, lepaten hitaasti ahvenelta ahvenelle, kun taas uros suorittaa monimutkaisen, värisevän mutta paikallaan olevan tanssin 20-50 senttimetriä hänen yläpuolellaan. Parittelun jälkeen naaraat alkavat välittömästi etsiä sopivia isäntäkasveja. Naaras munii pallomaiset munat viiniköynnösten lehtien kärjen alle, yksi muna / lehti.

Toukat ovat suuria syöjiä, mutta liikkuvat hyvin vähän. Pieni ryhmä syö koko viiniköynnöksen. Jos nälkää johtuu ylikuormituksesta, toukat voivat turvautua kannibalismiin. Tummat selkärangan kaltaiset tuberkulat reunustavat toukkien selkää, ja heidän ruumiinsa ovat tummanpunaisia ​​tai ruskeita. Joillakin lajeilla on pään takana sisäänvedettävä elin, jota kutsutaan osmeteriumiksi. Muotoiltu kuin käärmeen haarukkainen kieli, osmeterium erittää haisevan eritteen ja vapautuu, kun toukka on uhattuna.

Birdwing-nuket naamioidaan näyttämään kuolleelta lehdeltä tai oksalta. Ennen toukkia toukat voivat vaeltaa pitkiä matkoja isäntäkasveistaan. Munasta aikuiseen siirtyminen kestää neljä kuukautta. Saalistuksen lisäksi tämä laji voi myös selviytyä jopa kolme kuukautta aikuisena.