Pantrooppiset täplikkäät delfiinit

MAINOS Kuvalähde

Pantrooppinen täplikäs delfiini(Stenella attenuata) on delfiinilaji, jota esiintyy kaikissa lauhkean maailman trooppisissa valtamerissä. Tämä laji alkoi olla uhattuna miljoonien yksilöiden tappamisen vuoksi tonnikalan kurenuotalla.

1980-luvulla 'delfiineille sopivan tonnikalan (sieppausmenetelmät)' määrä kasvoi miljoonien lajien pelastamiseksi Tyynenmeren itäosassa.



Pantrooppinen täplikäs delfiini vaihtelee merkittävästi kooltaan ja väriltään koko alueellaan.



husky corgi -seoksen hinta

Pantropical Spotted Dolphinilla on hoikka runko, pitkä kapea nokka ja tummanharmaa selkäpiiri ja selkäevä. Vaaleat täplät peittävät kehon pimeät alueet. Huulet ovat valkoisia ja leuassa on keskimäärin 40 paria hampaita. Alapuolet ovat vaaleanharmaita ja tummia. Pantropiikkatäpläiset delfiinit voidaan sekoittaa useisiin muihin pitkäsiipisiin valtameridelfiineihin. Spinner delfiinit voidaan erottaa selkäevän muodon, nokan pituuden ja värikuvion eroista. Atlantin täplikkäät delfiinit voi näyttää samankaltaiselta, mutta huomio pään muotoon, selkäevän muotoon ja värikuvion yksityiskohtiin mahdollistaa oikean tunnistamisen.



Atlantin laikullisten delfiinien lisäksi sekä pullonokka- että ryhä-delfiinejä voidaan havaita (yleensä vatsaan), mutta ne voidaan erottaa kehon muodon ja koon erojen perusteella. Pantropical Spotted Dolphin on keskimäärin 1,7 - 2,4 metriä pitkä ja painaa 90-115 kiloa.

Pantrooppinen täplikäs delfiinien käyttäytyminen

Pantrooppiset täplidelfiinit uivat kouluissa tai palkkoissa, jotka vaihtelevat muutamasta muutamaan tuhanteen yksilöön. Pantropical Spotted Dolphin on erittäin aktiivinen ja on taipuvainen tekemään suuria roiskuvia hyppyjä merestä. Se on yleinen rikkoja ja puhdistaa vettä usein sekunnin tai enemmän. Keula-ratsastus ja muu leikki veneillä on yleistä.

Pantrooppinen täplikäs delfiiniruokavalio

Pantrooppinen täplikäs delfiini syö enimmäkseen kaloja ja kalmareita pinta- ja keskivesialueilla.



chihuahua terrieriseos täysikasvuinen

Pantrooppinen täplikäs delfiiniviestintä

Kuten muut delfiinit, Pantropical Spotted delfiinit käyttävät kaikua, tapa havaita, jossa he lähettävät korkeita napsautuksia ja tuntevat ne, kun he palautuvat takaisin esineistä (kuten saalista).

Pantrooppinen täplikäs delfiinien lisääntyminen

Naaraspuoliset pantrofiikkidelfiinit saavuttavat sukupuolisen kypsyyden 9-11-vuotiaana, miehet 12-15-vuotiaana. Raskausaika on 11-11,5 kuukautta. Poikimisväli on noin 3 vuotta. Imetys kestää 1-2 vuotta. Raskauden arvioidaan olevan 0,3. Arvioidaan, että Pantrooppisen täplikäs delfiinin elinaika on noin 45 vuotta.

Pantrooppiset täplikkäät saalistajat

Jotkut hait (mukaan lukien tiikerihaid, hämärät ja sonnihait) ja orkat saalistavat delfiinejä. Delfiinit ovat myös loukussa kalaverkkoissa.

rottie pit mix pennut

Pantrooppinen täplikäs delfiinien suojelu

IUCN luokittelee pantrooppisen täplädelfiinin 'pienemmästä riskistä / suojelusta riippuvaiseksi', mikä tarkoittaa, että käytössä on suojelu- ja hoito-ohjelmia, jotka käsittelevät tämän lajin huolia tällä hetkellä. Yhdysvallat ei luetella tätä delfiiniä uhanalaisena tai uhanalaisena.

Pantrooppinen täplikäs delfiini ja ihmiset

Pantrooppisten täplikkäiden delfiinien taipumus liittyä keltaiseen tonnikalaan, erityisesti itäisen Tyynenmeren alueella, on viime aikoina ollut hyvin todellinen vaara. 1960- ja 1970-luvuilla kalastajat sieppasivat tuhansia delfiinejä ja tonnikalaa kerralla kurenuotan avulla. Delfiinit kuolivat kaikki. Noin 25 vuoden aikana 75% tämän alueen väestöstä ja yli puolet maailman koko väestöstä hävitettiin. Asia on saanut suuren yleisön huomion. Monet suuret supermarketit ovat pitäneet taloudellisesti tarkoituksenmukaisena käyttää tonnikalatoimittajia, joiden kalastaja saaliit tonnikalaa syrjivämmillä keinoilla, ja mainostavat nyt tonnikalatuotettaan 'delfiineille ystävällisenä'.