Pohjoinen lyhyt pyrstö

MAINOS Kuvalähde

Pohjoinen lyhyt pyrstö(Blarina brevicauda) on Pohjois-Amerikan keski- ja itäosassa suuri haikara Etelä-Saskatchewanista Atlantin Kanadaan ja etelään Nebraskaan ja Georgiaan. Kerran tämä laji ja Eteläinen lyhythäntäinen haara (Blarina carolinensis), pidettiin yhtenä lajina, mutta ne luokitellaan nyt erillisiksi lajeiksi.

Pohjoisen lyhythäntäisen haarniskan ominaisuudet

Pohjoinen lyhythäntäinen hevonen on pieni, hiiren kokoinen hyönteissyöjä, jolla on hyvin lyhyt pyrstö, lyhyet raajat, terävä kuono ja pienet silmät ja korvat, jotka turkki piilottaa. Pohjoisen lyhythäntäisen hevosen turkki on tiheä liuskekivi harmaa ja alapuolelta hieman vaaleampi. Sen pään ja vartalon pituus on 10 senttimetriä, sisältäen 2 senttimetrin hännän, ja se painaa noin 21 grammaa suunnilleen yhtä raskasta kuin tavallisen talon hiiri.



suklaalaboratorio sekoitetaan pitbullin kanssa

Pohjoinen lyhythännäinen haukka-elinympäristö

Pohjoisen lyhythäntäisen heimon suosituimpaan elinympäristöön kuuluvat lehti- tai havumetsät, pellot, nurmialueet veden lähellä, suoluolet ja märät avoimet alueet.



Pohjoinen lyhythäntäinen sorkkakäyttäytyminen ja ruokavalio

Runsaasti lyhythäntäinen kaura kaivaa metsänhiekkaa tai tunneleita kosteassa maaperässä. Tämä heimo on aktiivinen enimmäkseen aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä. Heidän päivä on järjestetty noin 4,5 minuutin pituisten erittäin aktiivisten jaksojen ympärille, joita seuraavat keskimäärin 24 minuuttia kestävät lepoajat. Pohjoinen lyhythäntäinen helvetti ei horrosta. Heidän talvikuolleisuus on jopa 90%.

Pohjoisen lyhythäntäisen poikasen ruokavalio on pääasiassa matoja, etanoita ja hyönteisiä, mutta syödään myös sieniä, erilaisia ​​selkärangattomia ja joskus pieniä selkärankaisia ​​eläimiä. Pohjoinen lyhythäntäinen myrkky on myrkyllinen ja lamauttaa uhrinsa myrkyllisellä syljellä. Tiedetään varastoivan ylijäämäistä ruokaa.



Miespuoliset lyhythäntäiset koiranpennut ovat alueellisia ja merkitsevät uransa rauhaseritteillä, joiden haju pitää muut urokset poissa. Myrkylliset nisäkkäät ovat harvinaisia, joten katso myös solenodoni , vesinokkaeläin ja vesipullo .

harmaa soopeli saksanpaimenkoira

Pohjoisen lyhythäntäisen haavan lisääntyminen

Parittelu alkaa alkukeväällä ja voi tapahtua syyskuun loppuun saakka. Raskaus on 21 vuorokautta tai enemmän ja kaksi tai mahdollisesti neljä pentua, joista kukin on 5-7 poikaa, syntyy vuodessa yleensä tunnelin pesässä tai kaatuneen hirsin alla.

Pohjoinen lyhythäntäinen haukkamyrkky

Pohjoisen lyhythäntäisten kääpiöiden suussa olevat rauhaset sisältävät neurotoksiinia (myrkkyä, joka vaikuttaa nimenomaan hermosoluihin), mikä sallii sen immobilisoida suuremmat eläimet, kuten käärmeet ja linnut. Kannibalismi ei ole harvinaista näiden hevosten välillä - Jos pienet nisäkkäät eivät pysty löytämään ruokaa noin kahden tunnin kuluessa, ne hyökkäävät ja syövät toisiaan.