Natterjack Toad

MAINOS Kuvalähde

Natterjack Toad(Epidalea calamita) on rupikonna, joka on kotoisin Pohjois-Euroopan hiekka- ja nummialueilta. Natterjack-konnat löytyvät Lounais- ja Keski-Euroopasta, mutta ovat harvinaisia ​​Britanniassa. Natterjack-konnoja löytyy kuitenkin Lounais-Irlannista, Norfolkin ja Lincolnshiren taskuista sekä Lancashiren ja Dumfriesin välisellä rannikolla. Heidät on myös tuotu esiin Hampshiressa ja Surreyssä.

Natterjack Toadin kehon pituus on 6-8 senttimetriä (harvinaisissa tapauksissa jopa 10 senttimetriä). Naaraspuoliset Natterjack-konnat ovat suurempia kuin urospuoliset Natterjack-konnat.



Natterjack-konnat erotetaan tavallisesta rupikonnasta keltaisella viivalla selän keskellä. Natterjack Toadilla on suhteellisen pitkät jalat, ja tämä antaa heille erottuvan kävelyn, toisin kuin monien muiden rupikonnalajien hyppelyliike. Natterjackilla on erittäin kova ja erottuva parittelukutsu, jota vahvistaa uroseläimen leuan alapuolella oleva yksittäinen äänisäkki.



Urospuolisilla Natterjack Toadilla on kova räikeä puhelu, joka kuulostaa rrrrRup, rrrrRup. Natterjack-rupikonnilla on melko tasainen runko lyhyillä raajoilla. Heidän jalkansa eivät ole täysin verkotettuja. Heillä on vihreät / kullanväriset silmät, joissa on vaakasuorat mustat pupillit, joiden takana ovat näkyvät parotoidiset (toksiinia erittävät) rauhaset. Rupikonnat selän pinnat ovat vaaleanruskeaa, oliivinväristä tai harmaata, punaisella, ruskealla tai vihreällä syyliä. Vatsan pinta on valkoista ja tummia täpliä, ja niillä on keltainen raita, joka alkaa heidän kuononsa yläosasta ja kulkee alas selkäänsä. Natterjack-konnat pystyvät myös tummentamaan tai vaalentamaan ihonsa väriä naamioidakseen ympäristöään.

Natterjackin rupikonna löytyy yleensä rannikkodyynien, alankoiden nummien, puoliperävaunun, korkeiden vuorten, mäntymetsien, puutarhojen, puistojen, maatalouspeltojen, hiekka- ja soralouhosten ja niittyjen avoimista ja varjostamattomista kevyistä hiekkamaista. Päivällä nämä eläimet piiloutuvat kivirakenteisiin, hiekkaiseen maahan ja roskien alle.



rajaterrieri chihuahua sekoittaa persoonallisuutta

Natterjack-konnat elävät jopa 12 vuotta. Aikuiset ruokkivat hyönteisiä, etenkin koia, samoin kuin hämähäkkejä, puut, etanat ja matoja. Tadpoles ruokkii levistä ja kasvillisuudesta noin 38 päivän ikään saakka, kun ne alkavat ruokkia eläinkudoksella.

Natterjackit ovat enimmäkseen öisiä. Ne liikkuvat joka ilta huomattavia etäisyyksiä pitkin, mikä antaa lajien mahdollisuuden asuttaa uudet elinympäristöt hyvin nopeasti. Natterjack-rupikonna kutee huhtikuun lopun ja heinäkuun välisenä aikana asettamalla munasoluja mataliin altaisiin. Ne voivat munia 3000 - 4000 munaa, jotka kuoriutuvat 5-8 päivän kuluessa. Natterjack-rupikonna-tadot ovat pienimpiä kaikista eurooppalaisista nuijasta. Ympäristön lämpötilasta riippuen metamorfoosi voi kestää 5-16 viikkoa.

parson russellinterrieri chihuahua-sekoitus

Heidän äänekkäät parittelupyynnönsä ovat tärkeitä, koska Natterjack-rupikonnaa on usein vähän, joten on tärkeää, että miehet ja naiset löytävät toisensa.



Natterjacksilla on tapana lepää suurten kivien alla tai halkeamissa ja urissa päivän aikana. Heidän lyhyet raajansa merkitsevät sitä, että he eivät kykene hyppäämään kovin pitkälle, ja tekevät sen yleensä vain hätkähdyttävänä vastauksena ennen kuin menee normaaliin juoksukäyntiin (vähän kuin lisko). He ovat myös köyhiä uimareita ja niiden tiedetään hukkuvan nopeasti syvään veteen, jos he eivät pääse maihin. Natterjackit nousevat talviunista maaliskuussa (yleensä tavallisten sammakoiden ja rupikonnien jälkeen) ja lähtevät kasvattamaan sivustojaan. Kuten tavalliset rupikonnat, taputtajat omaksuvat puolustuskannan uhatessaan, nostavat itsensä ylös ja täyttävät keuhkot näyttämään suuremmilta.

Natterjack-konnat on suojattu vuoden 1981 villieläin- ja maaseutulaissa, mutta niiden populaatioihin on vaikuttanut nummien elinympäristön väheneminen viimeisten 25 vuoden aikana. IUCN: n punaisessa luettelossa ei ole niitä.