Armeijan ara papukaija

Kuvalähde

Sotilaallinen ara(Ara militaris) on keskikokoinen ara-perheen jäsen. Sitä löytyy Meksikon ja Etelä-Amerikan sademetsistä.

Armeijan ara on kolmea alalajia, nimittäin Ara militaris militaris, Ara militaris. mexicana ”ja” Ara militaris boliviana ”.



Sotilaallisen aran ominaisuudet

Sotilaallinen araon pääosin vihreää ja pää hieman vaaleampi. Siinä on punainen etulappu, jossa valkoinen paljas kasvoalue on estetty kapeilla mustilla viivoilla.



maltan shih tzu-pentu

Lennon höyhenet ovat sinisiä ja punainen häntä reunustaa sinistä. Suuri vahva nokka on harmaa-musta ja iiris on keltainen.

Armeijan arat voidaan usein kuulla kauan ennen kuin ne nähdään. Ne ovat erittäin meluisa lintu, joka antaa erilaisia ​​voimakkaita halkeiluja ja huutavia ääniä, mukaan lukien kova kraa-aak.



laboratorio sekoitettuna pitbull-pentuun

Armeijan ara on yleensä 70-80 senttimetriä pitkä. Sotilaallinen alalaji on pienin ja mexicana-alalaji on suurin.

Armeijan ara-ruokavalio

Military Macaws -ruokavalio koostuu siemenistä, hedelmistä, pähkinöistä, marjoista ja muusta kasvillisuudesta, joka löytyy puiden latvoista sademetsissä. Niiden nokka soveltuu hyvin erilaisten siementen ja pähkinöiden syömiseen, koska niillä on kyky murtautua vaikeimmat kuoret suhteellisen helposti.

Armeijan arat jättävät lepopaikkansa parviin aamunkoitossa ja suuntaavat ruokinta-alueilleen. He vierailevat myös kasoissa savia, joita kutsutaan ara-nuoleiksi. Nämä savi nuolee löytyy joen rannoilla tai joskus Amazonin sademetsän sisällä. Araat parvevat ruokkimaan näitä savikerroksia, jotka näyttävät myrkyttävän myrkkyjä, joita löytyy muun ruokavalion siemenistä ja kasvillisuudesta.



Armeijan ara lisääntyminen

Armeijan aran kolme alalajia lisääntyvät eri aikoina. Tällä on kuitenkin todennäköisesti enemmän tekemistä sen maantieteellisen alueen kanssa, jolla he asuvat, kuin millään muulla. Militaris-lajien jalostus tapahtuu tammikuusta maaliskuuhun. Mexicana-lajit kasvavat huhtikuusta heinäkuuhun ja boliviana-lajit marraskuussa ja joulukuussa.

Armeijan arat ovat yksiavioisia ja pysyvät kumppaneidensa kanssa eliniän ajan. Kun he lentävät suurina parvina, kaverit / parit lentävät yhdessä. Heitä löytyy myös lentämällä pareittain ruokinta- ja poisto- / pesintäalueillaan. Naaraat munivat 1-2 munaa, joita vain hän inkuboi noin 26 päivän ajan. Armeijan arat saavuttavat sukupuolisen kypsyyden kahdesta neljään vuoteen.

punainen nenä pitbull koira

Sotilaalliset arat elävät suurina parvina ja voivat elää noin 50-60 vuotta luonnossa.

Armeijan ara-elinympäristö

Armeijan ara asuu kuivilla metsillä ja subtrooppisilla metsillä. He pesivät puiden latvoissa ja useammin yli 600 jalan kallioilla. (200 metriä) maanpinnan yläpuolella. Armeijan aran kolme alalajia erotetaan maantieteellisesti. Ara militaris militarista löytyy usein Perun, Ecuadorin, Kolumbian ja Venezuelan alueilta. ”Ara militaris mexicana” miehittää alueita Meksikossa ja ”Ara militaris boliviana” asuu Boliviassa ja Argentiinassa.

Sotilaallisen aran suojelutaso

Armeijan aran väestö ja jakauma on vähentynyt viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana. Armeijan aran määrä on nyt laskenut alle 10000: een maailmanlaajuisesti. Tämä lasku johtuu pääasiassa metsäkadosta ja luonnonvaraisten lintujen sieppaamisesta lemmikkikaupan teollisuudelle. Armeijan arat on nyt listattu haavoittuviksi vuoden 2006 IUCN: n punaisen luettelon luokassa. Ne on lueteltu myös CITES-yleissopimuksen (yleissopimus uhanalaisten luonnonvaraisten eläimistön ja kasviston lajien kansainvälisestä kaupasta) liitteenä I, joka suojelee lintuja sieppaukselta kauppaa varten.