Makaronipingviini

MAINOS Kuvalähde

Makaronipingviinion pingviinilaji, joka on läheisesti sukua sukulaisille Rockhopper-pingviini . Se on maailman pingviinien lukumäärä, jonka maailman väestö on arviolta yli 9 miljoonaa pesimisparia. Makaronipingviini kasvaa vähintään 216 pesäkkeessä 50 paikassa, mukaan lukien Etelä-Chile, Falklandin saaret, Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret, Etelä-Orkney ja Etelä-Shetlannin saaret.

punainen nenäkuopan laboratoriosekoitus

Muita pesimäpaikkoja ovat Bouvetin saari, Etelä-Afrikan Prinssi Edwardin saaret, Crozetin saaret, Kerguelenin saaret, Heardin ja McDonaldin saaret sekä hyvin paikallisesti Etelämantereen niemimaalla.



Makaronipingviinien ominaisuudet

Vaikka makaronipingviinit ovat samanlaisia ​​kuin harjaiset serkut, ne ovat isompia ja ne voidaan erottaa kelta-oransseista tupsuista, jotka ovat peräisin laajasta otsan yli otsaan ja kohtaavat heidän silmänsä välissä. Helpoin sekoittaa Kuninkaalliset pingviinit , Makaronipingviinit ovat enimmäkseen mustat, kuninkaalliset pingviinit yleensä valkoiset.



Makaronipingviiniruokavalio

Makaronipingviinit syövät äyriäisiä (enimmäkseen krilliä), kalaa ja kalmaria. Saalis joutuu harjoittelemalla sukellusta tavallisesti 50-200 jalan syvyydessä, vaikka heitä onkin kirjattu satunnaisesti 300 metrin syvyyteen. Jotkut yön ruokinta tapahtuu, mutta sukellukset ovat paljon matalampia, vaihtelevat vain kymmenestä kahteenkymmeneen jalkaan. Sukellukset kestävät harvoin yli kaksi minuuttia.

valkoinen pitbull boxer mix pennut

Makaronipingviinikäyttäytyminen

Makaronipingviinit lisääntyvät kesällä. Niiden tiiviisti pakatut pesäkkeet ovat yleensä vakiintuneita tasaisella tai karkealla viistolla, pesivien parien kanssa, jotka etsivät usein lohkareiden tai piikkirohun suojaa ja suojelua. Nämä siirtomaat, jotka voivat olla valtavia, rajuja asioita, ovat täysin autioina talvella.



Makaronipingviinien lisääntyminen

Siitoskauden aikana munitaan kaksi munaa, joista toinen on pienempi kuin toinen ja vähemmän kuoriutuu. Toisen munan inkubointi tapahtuu sekä uros- että naarasmakaronipingviinien avulla. He molemmat käyttävät pitkiä vuoroja lämmittäen ja vartioimalla munaa, kun toinen on poissa ruokinnasta. Muna kuoriutuu yleensä 4-5 viikossa. Kolmen tai neljän viikon ajan kuoriutumisen jälkeen urospuolinen makaronipingviini huolehtii peitetystä poikasesta, kun taas naaras tuo regurgitoitua ruokaa päivittäin.

Tämän ajanjakson loppuun mennessä poikaset muodostavat lastentarharyhmät muiden poikien kanssa, joita kutsutaan lastentarhoiksi, missä he käyvät keskenään lämpöä ja suojelua varten vanhempiensa ollessa poissa metsästämällä ruokaa. Vanhemmat palaavat usein pesäpaikkaan vasta ennen pimeää. Noin kymmenen viikon kuluttua nuoret linnut ovat kasvaneet aikuiset höyhenensä ja ovat valmiita lähtemään ja itsenäistymään.

Makaronipingviinipetoajat

Makaronipingviinillä on useita luonnollisia saalistajia. Leopardihylkeet, merileijonat ja orkat (tappajavalaat) vievät ajoittain aikuisia merelle, kun taas lokit, skuat, petrels ja muut rannalinnut partioivat kasvatuspaikkoja valvomattomien munien ja nuorten kohdalla.



lanka hiukset foxterrier chihuahua sekoitus

Makaronipingviinien suojelu

Suuresta väestöstään huolimatta BirdLife International on luokitellut makaronipingviinin haavoittuvaksi, koska sen populaatio on vähentynyt vähintään 30% kolmen sukupolven aikana. Tärkeimmät uhat sen lisääntymisalueille ovat kaikille eteläisen valtameren lajeille yhteiset uhat, kuten kaupallisen kalastuksen, valtamerien lämpenemisen ja öljyn pilaantumisen nykyiset ja mahdolliset vaikutukset.