Pieni keiju pingviini

Kuvalähde

Pieni pingviinion pienin pingviinilaji ja kasvaa koko Uuden-Seelannin ja Chatham-saarten sekä Etelä-Australian ja Tasmanian rannikolla. Näillä pingviinillä on useita yleisiä nimiä. Australiassa heitä kutsutaan usein keijupingviineiksi niiden pienen koon vuoksi, Uudessa-Seelannissa niitä kutsutaan pieniksi sinisiksi pingveineiksi tai vain sinisiksi pingvineiksi höyhenvärinsä vuoksi, Uusi-Seelanti Maori kutsuu heitä Kororaksi.

Tunnistettuja alalajeja on kaksi: Pieni eli Keiju-pingviini ja Valkoinen-flippered-pingviini.



Pikku pingviini ominaisuudet



Pienet pingviinit ovat pienimmät pingviinit, jotka ovat vain 16 - 17 tuumaa korkeita (41 - 44 senttimetriä) ja painavat vain noin 2 kiloa (1 kg). Pientä pingviiniä kutsutaan myös 'pieniksi bluesiksi' höyheniensä indigosinisen ja liuskekiviharmaan värin vuoksi.

Valkoiset flippered-pingviinit erotetaan siitä, että niillä on valkoinen raita räpylöiden reunojen ympärillä.



cockerspanieli sekoitettuna kultaiseen noutajaan

Pieni pingviini-ruokavalio

Suurin osa heidän ruokastaan ​​tarttuu mataliin sukelluksiin alle 30 jalan syvyyteen, mutta joskus he sukeltavat merenpohjaan etsimään saalista. Pienet pingviinit syövät pieniä kaloja, kuten sardellit, kalmari, plankton, krilli, pieni mustekala ja sardiinit.

Pienet pingviinit voivat syödä merenpohjasta rapujen toukkia, merihevosia ja äyriäisiä. Kuten useimmat pingviinit, he nielevät ruokansa kokonaisina.

Pikku pingviini käyttäytyminen

Pienet pingviinit viettävät päivät merellä metsästämällä ruokaa matalissa vesissä lähellä rantaa. Heitä voidaan usein nähdä kokoontuen ryhmissä, joita kutsutaan lauttoiksi.



Hämärässä pienet pingviinit palaavat koloihinsa tai kallioperäpesäkkeisiinsä, mikä voi olla melko meluisaa varsinkin ennen kuin aamunkoittoa edeltävä lähtö palaa mereen ruokkimaan. Koska he ruokkivat niin lähellä rantaa, ne on helppo nähdä maalta.

Pieni pingviini lisääntyminen

Naaraspuoliset pienet pingviinit saapuvat kesäkuussa pesimäpesäkkeisiin, ja heitä kohtaavat raivokkaat urokset, jotka suorittavat monimutkaisia ​​seurustelunäyttelyitä. Huippumunien muninta-aika on yleensä kesäkuusta elokuuhun. He munivat kaksi munaa kerrallaan, joiden kuoriutuminen kestää noin viisi viikkoa ruokatarvikkeiden saatavuudesta riippuen.

Pienillä pingviinillä voi olla yksi, kaksi tai jopa kolme poikaa (kytkimet) kaudella. Pesät sijaitsevat yleensä suojaisissa kalliohalkeamissa, mutta jos niitä ei ole saatavilla, ne kaivavat pitkiä uria. Useimmat Pienet pingviinit astuvat pariksi elämäänsä, kun sekä miehet että naiset inkuboivat munia ja huolehtivat nuorista.

Ensimmäisten kolmen viikon ajan poikasia pidetään jatkuvasti. Seuraavien viiden viikon aikana aikuiset käyvät heidän luonaan vain ruokkimassa heille palautunutta ruokaa. Tämän jakson jälkeen nuoret pojat pakotetaan pesästä. Pienet pingviinitibut tietävät tietenkin kuinka uida ja pystyvät kalastamaan ja puolustamaan itseään.

Pienet pingviinipetoajat

Pienet pingviinit kohtaavat meressä saalistajia, kuten haita, hylkeitä (leijona, leopardi ja turkis), tappajavalaita ja saalistajia maalla, kuten merikotkat ja suuret lokit. Ihmisen aiheuttamia vaaroja ovat öljyvuodot, muovi, tien tappaminen, verkkokalastus ja lisääntymisympäristöjen menetys.

Pieni pingviinien suojelu

Vaikka pienet pingviinipesäkkeet eivät ole kokonaisuudessaan uhanalaisia, pilaantuminen ja luonnonvaraiset eläimet ovat jonkin verran uhattuna. Australiassa he olivat aikoinaan yleisiä etelärannikolla, mutta kotikissojen käyttöönotto on dramaattisesti vähentänyt niiden elinkelpoista elinympäristöä. Ne ovat nyt ensisijaisesti rajoitettu kissattomiin saariin rannikon edustalla.