Nauraa Kookaburra

Kuvalähde

Laughing Kookaburra (Dacelo novaeguineae) on erottuva suuri, meluisa lintu, joka on kotoisin Itä-Australian metsistä ja metsistä.

Laughing Kookaburra on maailman suurin kuningaskalastaja ja yksi Australian tunnetuimmista linnuista, joka tunnetaan hyvin naurettavasta kutsustaan.



nyrkkeilijän laboratorion noutaja

Aikaisemmin nimellä Laughing Jackass ja Giant Kingfisher, nykyään sen nimi tulee alkuperäisnimestä 'guuguuberra'.



Naurava kookaburra on tuotu Tasmaniaan, Flindersin saarelle, Kengurusaarelle ja Länsi-Australian lounaiskulmaan.

Käytä alla olevia tietoja saadaksesi lisätietoja Laughing Kookaburran ominaisuuksista, elinympäristöstä, ruokavaliosta, käyttäytymisestä ja lisääntymisestä.

Nauravat Kookaburra-ominaisuudet

Tämä koominen lintu on helposti tunnistettavissa sekä ulkonäöltään että ääneltään. Naurava Kookaburra on noin 43-45 senttimetriä pitkä ja painaa noin 0,5 kiloa. Naiset ovat hiukan miehiä suurempia.



Urosilla ja naisilla on samanlainen höyhenpeite, joka on pääasiassa ruskea ja valkoinen / kermanvärinen. Miehillä on pieni laastari sinivihreitä höyheniä keskiosassa, joka on vähentynyt tai puuttuu naisesta.

Naurava kookaburra on paksut linnut, joilla on suuri pää ja lyhyt, paksu kaula. Siinä on erittäin suuri, raskas nokka, joka on mustaa ylhäältä ja beige / ruskeaa pohjassa ja jonka pituus on jopa 10 senttimetriä (4 tuumaa).

Nauravilla kookaburroilla on näkyvät ruskeat silmät, joiden läpi ulottuvat tummanruskeat raidat. Heidän selänsä ja siipensä ovat ruskeat ja niissä on sinisiä olkapisteitä. Nauravissa kookaburroissa on pitkät pyrstöt, jotka ovat väriltään ruosteelta punaisia, tummanruskeat esteet ja valkoiset höyhenpäät.



Nauraa Kookaburra Habitat

Nauravat kookabuurat miehittävät metsiä ja metsämaita tai missä on sopivia puita, yleensä löysissä perheryhmissä. Niitä esiintyy myös hedelmätarhoissa, puistoalueilla, osittain puutavaralla viljelysmailla ja jopa lähiöissä ja kaupungeissa.

Nauraa Kookaburra-ruokavalio

Nauravat Kookaburrat ovat lihansyöjiä, ja heidän ruokavalioonsa kuuluvat pienet linnut, sammakot, hyönteiset, pienet nisäkkäät ja liskoja kuten gekot. Heidän on jopa tiedetty saavansa paljon itseään suurempia myrkyllisiä käärmeitä.

chihuahua sekoitettuna jack russellin kanssa

Kuten kaikki kuningaskalastajat, nauravat kookaburrat käyttävät 'istu ja odota'-metsästystekniikkaa. He saavat saaliinsa odottamalla kärsivällisesti saaliin kulkemista ohitse ja sitten pyyhkäisemällä alas korkealta ahvenelta ja tarttumalla ruokaansa ja murskaamalla sen vahvaan nokkaansa.

Pieni saalis syödään kokonaisuutena, mutta suurempi saalis tapetaan lyömällä sitä maahan tai puuhun todennäköisesti lihan pehmentämiseksi. Kookaburra ei juo mitään vettä, koska se saa tarpeeksi vettä syömästään ruoasta.

Nauraa Kookaburra-käyttäytymistä

Nauravat Kookaburrat viettävät suurimman osan päivästä kyydissä korkeilla oksilla, joista on näkymät sademetsän raivauksille ja tarkkailevat saalista. Ne ovat alueellisia lintuja, ja heidän voimakkaat aamunkoitto ja hämäräpuhelut varoittavat kaikkia ympäröiviä lintuja, että he ovat valmiita puolustamaan alueitaan. Ne alkavat toistuvalla 'kook-kook-kook-ka-ka-ka' -kutsulla, joka nousee ja laskee äänenvoimakkuudesta perheenjäsenten liittyessä mukaan ja heittäen sitten päänsä takaisin kovaan naurettavan kuoroon.

Nauravat Kookaburrat ovat melko kesyjä ja sosiaalisia lintuja, jotka antavat sinulle kovan naurun kuoron, ennen kuin he tulevat alas ahventaan ottamaan vastaan ​​liharomuja yleisöstään. Nauravat kookaburrat ovat yleinen näky esikaupunki- ja kaupunkialueilla, ja ne syövät jopa ihmisen käsistä.

Nauraa Kookaburra-lisääntyminen

Kasvatus tapahtuu noin lokakuussa ja marraskuussa, mutta jos lisääntyminen epäonnistuu, nauravat kookaburrat jatkavat parittelua kesäkuukausina. Astutusrituaalit ovat samanlaisia ​​kuin Wattle Birdin rituaalit, jolloin naaras ottaa kerjyvän positonin ja kutsuu kuin nuori lintu. Urokset tarjoavat hänelle viimeisimmän saaliinsa oo oo oo -äänen mukana. Kasvatusparit voivat muodostua pariksi koko elämän.

Kookaburra-pesät ovat usein puiden koloja tai kaivettu ulos arboreaalisista termiittipesistä. Linnut käyttävät vahvoja päitään ja nokkojaan halkeamia kolhuja pesän kovaan ulkopintaan jatkuen, kunnes ne ovat rakentaneet reiän naaraille munimaan munia ja kasvattamaan poikasia sisälle.

musta lab bullmastiff-sekoitus

Naaraspuolinen kookaburra munii noin 3 munaa kahden päivän välein. Munia inkuboidaan noin 29 päivää. Poikaset syntyvät sokeiksi ja käytännössä alasti. Heidän silmänsä eivät välttämättä avaudu kokonaan ennen kuin lintu on lähes 3 viikkoa vanha. Vanhemmat ruokkivat poikasia ensisijaisesti hyönteisillä, koska ne pysyvät urassa koko kuukauden. Kun he lopulta poistuvat pesästä, he pystyvät jo lentämään.

Kookaburra-poikasilla on koukku ylemmässä alalohkossaan, joka katoaa lennon ajankohtana. Jos elintarviketarjontaa on vähän, kolmas muna on pienempi kuin kaksi ensimmäistä munaa, mikä tuottaa pienemmän kolmannen poikasen. Heidän koukkujaan voidaan käyttää aseena sisarusten kilpailun aikana, ja on todennäköisempää, että sisarukset hyökkäävät pienempään poikaseen ja tappavat sen, kun taistelu ruoasta alkaa. Kun ruokaa on runsaasti, vanhemmat voivat viettää enemmän aikaa poikasien kanssa ja ruokkia niitä enemmän, mikä estää poikasia taistelemasta.

Nuorten Kookabuurasilla on taipumus pysyä kotiryhmänsä perheryhmissä noin neljä vuotta syntymän jälkeen. He jäävät auttamaan vanhempiaan metsästämään ja hoitamaan seuraavan sukupolven poikasia. Heidän vanhempansa antavat heille hautomo- ja hautomotehtävät. Nuoret kookaburrat toimittavat myös uusille poikasille yli puolet ravinnosta. Nauravat kookaburrat pystyvät pariutumaan noin 12 kuukauden ikäisinä.

Nauravan Kookaburran elinkaari on noin 15-20 vuotta.


Nauraa Kookaburra Conservation Status

IUCN luokittelee Laughing Kookaburran ”vähiten huolestuttavaksi”. Pieninä lihansyöjinä nauravat kookaburrat ovat keskeisessä asemassa ekosysteemissä kontrolloimalla pieniä eläinpopulaatioita.