Guava-hedelmäkyyhky

MAINOS Kuvalähde

Guavan hedelmäkyyhky(Ptilinopus jambu) on pieni värikäs hedelmäkyyhky. Jambu-hedelmäkyyhky asuu mangrove-suoissa ja jopa 1500 metrin matalilla sademetsillä sekä sademetsillä Indonesian saarilla Sumatralla, Länsi-Jaavalla ja Kalimantanilla.

Jambu-hedelmäkyyhky löytyy myös toisella kasvumetsällä. Jambu Fruit Dove -maat ovat Thaimaa ja Malaya.



Jambu Fruit Dove -ominaisuudet



Jambu Fruit Dove on 23 - 27 senttimetriä pitkä ja painaa noin 42 grammaa. Se on pullea pienipäinen lintu, jolla on pehmeät höyhenet ja hyvin erottuva väri, mukaan lukien valkoinen silmäsormus, oranssi lasku ja punaiset jalat, ja se on lähellä Barbary Dove -kokoa. Heidän kutsunsa on pehmeä, matala.

tee bluetick coonhounds irtoa

Aikuisella Jambu Fruit Dove -uroskukalla on punaiset kasvot, joissa on musta leuka, merkitsemättömät vihreät yläosat ja valkoiset alaosat, rintakehässä vaaleanpunainen laastari ja suklaanruskea alaosa.



amerikkalainen pitbullinterrieri tiikeri raita

Naaraspuolinen Jambu Fruit Dove eroaa uroksesta siinä, että hänellä on tummat violetit kasvot, joissa on tumma leuka. Alareunat ovat vihreät, valkoisella vatsa- ja kanelialalla. Epäkypsä Jambu Fruit Dove muistuttaa naista, mutta sillä on vihreät kasvot. Nuori urospuolinen Jambu Fruit Dove saa täyden aikuisen höyhenensä noin 39 viikossa paennusta.

Jambu-hedelmäkyyhky on ujo ja huomaamaton lintu, joka on naamioitu metsän katosta vihreällä höyhenellä. Se nähdään yleensä yksin tai pareittain, mutta huomattava lauma voi kerääntyä ruokkiessaan hedelmäpuuhun.

Guava-hedelmäkyyhky-ruokavalio

Jambu-hedelmäkyyhky syö hedelmiä suoraan puusta tai maasta, jos sarvet tai apinat ovat pudottaneet esineitä.



Kuten muutkin kyyhkyset ja toisin kuin useimmat linnut, Jambu Fruit Dove voi laittaa koko setelinsä veteen ja juoda imemällä sitä.

Useimmat linnut voivat upottaa vain osan laskustaan ​​veteen, jotta ne eivät upota sieraimiaan ja joutuvat sitten kaatamaan päänsä ylös, jotta vesi valuu kurkkuunsa.

Jambu Fruit Dove -kopiointi

Urospuolisella Jambu Fruit Dove -kadulla on lisääntymisalue, jota mainostetaan nostamalla siipiään, huojuttamalla vartaloaan ja huutamalla. Se puolustaa aluettaan nopeasti, jos alueellinen näyttö epäonnistuu.

Naaras rakentaa hauran pesän oksista, juurista ja ruohoista, jotka hänen puolisonsa kerää, puuhun ja munii yhden tai joskus kaksi valkoista munaa, joita inkuboidaan noin 20 päivän ajan kuoriutumiseen, ja vielä 12 tai useamman päivän lentoon. .

punainen Queensland Heeler Mix

Molemmat vanhemmat auttavat hautomon kasvattamisessa. Tunnin kuluttua syntymästä avuttomalle poikaselle syötetään kyyhkysmaitoa, ravitsevaa eritettä, jonka molemmat vanhemmat tekevät satoistaan.

chihuahua jack russell mix koko

Poikasien varhainen kehitys keskittyy höyhenen kasvuun ja koordinointiin kasvun sijaan. Kymmenennen päivän ympäri sen silmät avautuvat ensimmäistä kertaa, mutta sen siivet ovat jo toiminnassa. Pian sen jälkeen se lähtee pesästä vanhempiensa kanssa, jotka pysyvät hyvin lähellä.

Poikaset vieroitetaan sitten 8-10 viikossa. Nuori uros näyttää väriltään paljon naiselta, mutta yhdeksän kuukauden kuluttua sillä on täydellinen väri.

Jambu Fruit Dove Conservation Status

Laaja metsäkato Indonesiassa ja Malesiassa tarkoittaa, että tämä kyyhkynen on nyt uhattuna, vaikka sen kyky elää toisella kasvulla ja korkeammalla tarkoittaa, että sen tilanne ei ole yhtä kriittinen kuin joidenkin metsälintulajien.

Jambu-hedelmäkyyhky arvioidaan IUCN: n uhanalaisten lajien punaisessa luettelossa melkein uhanalaiseksi.