Intian sarvikuono

Kuvalähde

Intian sarvikuono TheIntian sarvikuono(Rhinoceros unicornis), tunnetaan myös nimellä ”Suurisarvinen sarvikuono”. Intian sarvikuono asui aikoinaan Pakistanista Burmaan ja on saattanut vaeltaa jopa Kiinassa. Ihmisten vaikutuksesta niiden kantama on kuitenkin pienentynyt, ja nyt niitä on vain pienissä populaatioissa Koillis-Intiassa ja Nepalissa.

Intian sarvikuono rajoittuu korkeisiin nurmikoihin ja metsiin Himalajan juurella. Intian sarvikuonon elinympäristö on trooppisia ja subtrooppisia niittyjä, savanneja, pensasmaita, suoita ja metsiä - samanlainen kuin valkoisen sarvikuonon.



Intian sarvikuonon ominaisuudet

Intian sarvikuonoon suurin kolmesta aasialaisesta sarvikuonosta. Intian sarvikuonolla on yksi musta sarvi, jota esiintyy sekä uros- että naaraslajeissa, ja harmaa nahka, jossa on vaaleanpunaisia ​​ihon taitoksia, jotka antavat sille panssaroidun ulkonäön. Uros-intialaiset sarvikuonot osoittavat niskahihnojen valtavaa kehitystä.



brindle pitbull pentu kuvia

Intian sarvikuonojen yläjalat ja hartiat on peitetty syyliä muistuttavilla kuoppilla. Intialaisen sarvikuonon suu näyttää ristiltä laajahuulisten ja koukkuhuulten välillä. Vaikka se on melko leveä, sillä on pieni etusuojahuuli. Intian sarvikuonossa on vain yksi puhdas keratiinista valmistettu sarvi, joka alkaa näkyä noin vuoden kuluttua syntymästä. Intian sarvikuonojen yksittäisen sarven pituus on 20-101 senttimetriä. Ne ovat suunnilleen samankokoisia kuin valkoiset sarvikuonot.



valkoinen ja ruskea pitbull-koira

Intian sarvikuono kasvaa 6 metriä pitkä ja painaa 4000-6000 kiloa. Intian sarvikuonojen elinkaari on 35-45 vuotta. Nämä sarvikuonot ovat upeita uimareita, ja maalla ne voivat juosta jopa 35 mailia tunnissa lyhyeksi ajaksi. Intian sarvikuonolla on erinomainen kuulo ja haju, mutta sillä on huono näkö.

Intian sarvikuonon lisääntyminen

Uros-intialaiset sarvikuonot voivat lisääntyä 9-vuotiaana, ja intialaiset naaras-sarvikuonot saavuttavat sukupuolisen kypsyyden 5-vuotiaana ja ensimmäiset vasikat ovat 6–8-vuotiaita. Nainen viheltää sesongin aikana, jotta miehet tietävät, milloin hän on valmis astumaan. Raskausaika on noin 16 kuukautta. Yksi vasikka syntyy noin 3 vuoden välein. Äiti sarvikuonot ovat tarkkaavaisia ​​ja suojaavia, nuoret ovat äitinsä kanssa useita vuosia. Naiset ja heidän nuoret matkustavat yhdessä, mutta miehet matkustavat yleensä yksin ja ovat alueellisia.

Intian sarvikuonon anatomia



Intian sarvikuonon suojelun tila

Intialainen tai suurempi yksisarvinen sarvikuono on suojelun menestystarina. Tiukkojen suojatoimenpiteiden ansiosta sen väkiluku on kasvanut 600: sta vuonna 1975 noin 2230: een tänään. Se on kuitenkin edelleen uhanalainen eläin, joka on jatkuvasti vaarassa joutua salametsästykseen sarvensa vuoksi.

venäjän karhu koiranpentu hinta

Intian ja Nepalin suojelualueita, joissa tämä sarvikuono säilyy, ympäröivät tiheät ihmispopulaatiot. On elintärkeää varmistaa, että sarvikuonoreservien ympärillä elävät yhteisöt ovat sympaattisia ja hyötyvät keskuudessa olevista sarvikuonoista.

Intialaiset sarvikuonot käyttävät yhteisöllisiä lantakasoja, joissa ne usein raapivat jalkansa ja jättävät tuoksun liikkuessaan.

Valitettavasti salametsästäjät käyttävät tätä tietoa salametsästykseen, kun he vierailevat näissä yhteisissä lannan kasoissa, jolloin sarvikuonojen jäljittäminen on helpompaa. Kuten kaikki sarvikuonot - Intian sarvikuonolla on suuri vaara kuolla sukupuuttoon.