Humboldt-pingviini

Kuvalähde

Humboldt-pingviinion eteläamerikkalainen pingviini, joka kasvaa Perun ja Chilen rannikoilla. Nämä pingviinit lähimmät sukulaiset ovat Afrikkalainen pingviini , Magellanic-pingviini ja Galapagos-pingviini . Humboldt-pingviini on nimetty luonnontieteilijän ja tutkijan Alexander von Humboldtin mukaan, joka kuvasi eläintä ensin länsimaisille tarkkailijoille.

Humboldt-pingviinien ominaisuudet



Humboldt-pingviinit ovat keskikokoisia, mustavalkoisia pingviinejä, jotka kasvavat 65-70 senttimetriä. Humboldt-pingviinillä on musta pää valkoisella reunalla, joka kulkee silmän takaa, mustien korvasuojusten ja leuan ympärillä, liittyäkseen kurkkuun.



Humboldt-pingviinien yläosat ovat mustanharmaita ja osien alapuolella valkeat. Musta rintanauha ulottuu reunoihin asti reiteen. Niillä on mehevä-vaaleanpunainen pohja nokkiinsa. Nuorilla on tummat päät ja ei rintanauhaa.

Humboldt Penguin Diet

Humboldt-pingviinit ruokkivat kaloja, erityisesti sardellia, silliä ja sulaa.



Humboldt-pingviinikäyttäytyminen

Humboldt-pingviinit ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät suhteellisen suurissa pesäkkeissä, joissa viestintä on tärkeää. Pesäkkeet ovat hyödyllisiä, koska ne tarjoavat kollektiivisen puolustuksen saalistajia vastaan.

Toisin kuin Etelämantereen pingviinit, jotka houkuttelevat yhteen suurina ryhminä pysyäkseen lämpiminä, Humboldtin pingviinien ei tarvitse tehdä tätä lämmin, leuto ilmasto, jossa he elävät. Sen sijaan Humboldt-pingviinit haluavat lämmetä tai jäähtyä etsimään pesimiensä turvallisuutta ja mukavuutta. Humboldt-pingviinit, kuten kaikki pingviinit, ovat yksiavioisia.

Paritetut pingviinit voivat tunnistaa toisensa siirtomaassa esiintyvien ääni- ja visuaalisten mekanismien kautta. Vanhemmat ja jälkeläiset voivat myös tunnistaa toisensa helposti näön ja äänen avulla. Jokaisella pingviinillä on ainutlaatuinen ääni, jonka avulla kaveri ja jälkeläiset voivat tunnistaa sen.



Humboldt-pingviinien runko on tehty uimaan. Vahvoja siipiään käyttämällä ne lentävät veden alla, yleensä juuri pinnan alla, jopa 20 mailin tunnissa (32 kilometriä tunnissa) nopeudella. Humboldt Penguins ohjaa jaloillaan ja hännällä. Heidän höyhenet ovat jäykkiä ja päällekkäisiä vedenpitäviksi ja eristävät ruumiinsa. Tiheät höyhenet suojaavat pingviiniä myös tuulella, joka on jopa 60 mailia tunnissa. Humboldt-pingviinit, kuten kaikki pingviinit, näkevät helposti veden alla ja maalla. Näillä linnuilla on myös supraorbitaalinen rauhas, joka antaa heille mahdollisuuden juoda suolavettä makean veden lisäksi. Rauhanen poistaa ylimääräisen suolan pingviiniverestä ja erittää sen väkevään liuokseen, joka tippuu nokkaan. Eläintarhoissa Humboldt-pingviinit elävät yleensä makeassa vedessä, minkä seurauksena rauhanen on lepotilassa. Eläminen vain makeassa vedessä ei vaikuta pingviinien terveyteen.

Humboldt-pingviinien lisääntyminen

Humboldt-pingviinit voivat lisääntyä milloin tahansa vuoden aikana. Seksuaalinen kypsyys saavutetaan 2–7-vuotiaiden välillä. Pesiä tehdään luoliin, halkeamiin tai reikiin ja toisinaan avoimemmille paikoille, kuten kiviselle rannalle.

Humboldt-pingviinit kaivavat yleensä uran kaltaisia ​​pesiä luoliin ja kallioille muodostuvien guanopinoiden (merilintujen kertyneiden ulosteiden) keskelle. Naaraat munivat yhden tai kaksi munaa, ja itämisaika on noin 40 päivää. Molemmat vanhemmat inkuboivat vuorotellen munia. Toisinaan vain yksi poikaset selviävät, koska kuoriutuminen on porrastettu ja yksi poikasen voi olla pienempi kuin toinen. Kun ruokaa on niukasti, vanhemmat ruokkivat vain isompaa ja pienempi poikasen nopeasti nälkää.

Poikasten hoito alkaa vanhempien vuorotellen töitä istuen poikasen kanssa ja etsiessään ruokaa. Noin kahden kuukauden kuluttua tipu jätetään yksin päivän aikana, kun molemmat vanhemmat metsästävät ruokaa. Untuvikot syntyvät harmahtavan ruskeilla, höyhenillä sulavilla höyhenillä, jotka sitten sulavat täysin harmaiksi höyheniksi. Humboldt-pingviinitibut lentävät noin 70-90 päivänä.

Noin vuoden kuluttua poikasien lentämisestä he sulavat aikuisten höyheniksi. Aikuisten pingviinien edessä on valkoinen ja ruskeanmusta selkä ja pää. Heillä on myös tumma raita rinnan yli ja valkoinen merkki kiertää jokaisen silmän yläpuolella ja eteenpäin kaulan ympärillä.

musta ja kerma saksanpaimenkoira

Humboldt Penguinsin elinkaari on noin 20 vuotta.

Humboldt Penguin Predators

Luonnollisten saalistajien, kuten lokkien, korppikotkien, karakaroiden, ketujen, käpälöiden ja valaiden, lisäksi Humboldt-pingviinit kohtaavat myös useita ihmisen aiheuttamia vaaroja. Kaupallinen kalastus vähentää jalostuksen onnistumista ja selviytymisastetta kuluttamalla ruokavaroja. Perun sardellin (Engraulis ringens) liikakalastus johti sen väestön romahtamiseen 1970-luvulla. Tämä kala oli tärkeä osa Humboldt-pingviinien ruokavaliota ja pingviinipopulaatiot kärsivät siitä.

Sadat Humboldt-pingviinit pyydetään ja upotetaan myös vuosittain paikallisten kalastajien verkkoihin. Verkkojen tahaton takertuminen ja aikuisten tahallinen metsästys ruokaa ja syöttiä varten ovat aikuisten kuolleisuuden pääasiallisia syitä joillakin alueilla. Munat otetaan myös monista pesimäkolonioista, mikä aiheuttaa häiriöitä ja heikentää jalostuksen onnistumista.

Humboldt-pingviinien suojelu

Humboldt-pingviinin nykyinen tila on haavoittuva johtuen väestön vähenemisestä, mikä johtuu osittain liikakalastuksesta. Historiallisesti se oli guanon liikakäytön uhri. Nykyisen väestön arvioidaan olevan 3300–12 000.