Howler Apinat

MAINOS Kuvalähde

Suku: Alouatta - Mantled Howler

Mantled Howler Monkey, (Alouatta palliata), tai joskus kulta-vaipallinen ulvava apina, on laji ulvaa apina, eräänlainen uuden maailman apina, Keski- ja Etelä-Amerikasta. Mantled Howlers otti ”vaipallisen” nimensä sivuiltaan olevista pitkistä vartijakarvoista.



Useat Mantled Howler -lajit on tunnistettu:



Ecuadorin Mantled Howling Monkey, (Gorillan päiväntasaaja) Kolumbiassa, Costa Ricassa, Ecuadorissa, Panamassa ja Perussa.
Kulta-vaipallinen ulvava apina, (Alouatta palliata palliata), Costa Ricassa, Guatemalassa, Hondurasissa ja Nicaraguassa.
Meksikon ulvava apina(Alouatta palliata mexicana), Meksikossa.

Kaksi uutta Mantled Howler -lajia tunnustetaan joskus, mutta ne tunnustetaan yleisemmin Coiba Island Howlerin (Allouatta coibensis) alalajeiksi, vaikka todisteet eivät ole vakuuttavia:



Azuero ulvava apina, (Gorilla yllään), Panama;
Coiban saaren ulvova apina(Alouatta palliata coibensis), Panamassa.

Mantled Howler Monkey on kotoisin Kolumbiasta, Costa Ricasta, Ecuadorista, Hondurasista, Guatemalasta, Meksikosta, Nicaraguasta ja Panamasta. Mantled Howler Monkey on yleisimmin nähtyjen ja kuultujen kädellisten joukko monissa Keski-Amerikan kansallispuistoissa, mukaan lukien Manuel Antonio, Corcovado ja Soberania.

Mantled Howlersin ulkonäkö on samanlainen kuin muut ulvovat apinat väriä lukuun ottamatta. Mantled Howler Monkey on ensisijaisesti musta lukuun ottamatta kultaista reunaa, jolla hiukset hiotaan kummallakin puolella, mikä antaa sille sen yleisen nimen. Kun urokset saavuttavat kypsyyden, kivespussi muuttuu valkoiseksi. Naiset ovat 18-25 tuumaa kehon pituisia ja urokset 20-27 tuumaa. Sen etureunan häntä on 21-26 tuumaa pitkä. Aikuiset naiset painavat yleensä 6-17 naulaa, kun taas miehet painavat tyypillisesti 10-22 naulaa.



valkoiset pitbull-sekoituspennut

Mantled Howler Monkey käyttää laajaa valikoimaa ääniä, kuten haukkumista, murinaa ja woofeja. Tälle apinaryhmälle ominainen ulvonta, joka ansaitsee tämän lajin yleisnimen, tuotetaan aamunkoitteessa ja hämärässä samoin kuin vastauksena häiriöihin. Liikkuminen sademetsän katoksen ja lattian sisällä sisältää nelijalkaisuuden (kävely, juokseminen ja laukkaaminen tuilla), sillan muodostamisen (aukkojen ylittäminen venyttämällä) ja kiipeämisen. Ryhmän koko vaihtelee 10-20 jäsenen välillä, yleensä 1-3 aikuista miestä ja 5-10 aikuista naista. Hoitokäyttäytymisen Mantled Howlersissa on osoitettu heijastavan sosiaalista hierarkiaa, jossa hallitsevat yksilöt hoitavat alaisiaan.

Mantled Howler -apina on suojattu kansainväliseltä kaupalta uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskevan yleissopimuksen (CITES) liitteen I nojalla. Heitä uhkaa eniten sademetsän pirstoutuminen, joka on aiheuttanut ryhmien pakkosiirron vähemmän asutettaville alueille.

Suku: Alouatta - Musta ulvomapa

Musta huutava apina(Alouatta caraya) on huutava apina, Argentiina, Bolivia, Brasilia ja Paraguay. Se on Alouatta-suvun eteläisin jäsen. Musta huutaja-apina elää 3 - 19 yksilön ryhmissä (yleensä 7 - 9). Ryhmässä on yleensä 1 - 3 urosta jokaista 7 - 9 naista kohti. Yhdistettäessä yhden ryhmän miehet ja naiset pariutuvat.

Nimetty heidän äänityksistään, Black Howler Monkey voidaan kuulla useimmiten auringonnousun aikana. Tämä ”aamunkoitoskuoro” kuulostaa paljon pikemminkin kuin mölyltä kuin ulvonnalta, ja se ilmoittaa ulvojien aseman keinona välttää konflikteja muiden ryhmien kanssa. Black Howler Monkeys -kutsun voi kuulla jopa 5 km: n päässä.

Black Howler Monkeys yleensä nukkuu tai lepää jopa 80% päivästä, joten se on yksi vähiten aktiivisista apinoista Uudessa maailmassa. Heidän elinympäristönsä on metsä, jossa he syövät enimmäkseen lehtiä, mutta se syö myös satunnaisia ​​hedelmiä, kuten viikunoita.

Black Howler Monkeys suosittelee yleensä kävelyä ja kiipeilyä juoksemiseen tai hyppäämiseen. Esihenkinen häntä on erittäin vahva ja toimii viidennenä raajana, mikä antaa apinoille suuremman monipuolisuuden kiipeessä ja antaa heille suuremman turvallisuuden satunnaisessa pudotuksessa korkealta haaralta. Koska heidän raajarakenteensa tekee maanpäällisen liikkumisen hankalaksi, he viettävät suurimman osan ajastaan ​​puissa ja joutuvat veden alle vain kuivien loitsujen aikana. Muuten apinat juovat kostuttamalla kätensä kostealle lehdelle ja nuolemalla sitten kätensä vettä.

Black Howler Monkeys -ikä on jopa 20 vuotta, mutta yleensä 15 vuotta luonnossa. Musta Howler Monkey löytyy myös Guyanan sademetsistä.

Raskaus kestää noin kuusi kuukautta ja syntyy yksi nuori, joka kantaa äidin alla. Nuoret vieroitetaan noin puolitoista vuotta ja elävät noin 20-vuotiaana. Useat naiset auttavat huolehtimaan yhdestä vauvasta (kutsutaan allomoteroinniksi), kantamaan, hoitamaan ja suojelemaan sitä, ja jopa miehet auttavat, vaikka nuoret miehet eivät saa tehdä niin, koska ne voivat joskus vahingoittaa lasta.

harmaa brindle ranskalainen bulldog

Suku: Alouatta - muut ulvovan apinan lajit

Coiba Island Howler Monkey(Alouatta coibensis) on Panamaan liittyvä ulvomapa-laji. Vaikka Coiba Island Howler tunnustetaan yleisesti erilliseksi lajiksi, mitokondrioiden DNA-testaus ei ole vakuuttavaa siitä, onko kyseessä oikeastaan ​​Mantled Howlerin alalaji.

Guatemalan musta ulvomon apina(Alouatta pigra) on laji ulvaa apina Keski-Amerikasta. Se löytyy Belizestä, Guatemalasta ja Meksikosta.

Punakätinen Howler Monkey(Alouatta belzebul) on Brasilialle endeeminen ulvomapa-laji. Tämä apina on yleensä täysin musta, mutta joillakin alueilla naisilla voi olla punaiset jalat ja hännän kärki.

Ruskea huutaja-apina(Alouatta guariba), joka tunnetaan myös nimellä Brown Howling Monkey, on orjina apina, joka asuu Argentiinassa ja Brasiliassa. Ruskea Howler Monkey asuu 2-11 henkilön ryhmissä.

koirarodut alkaen kuningas

Alalajeja on kaksi:

Pohjoinen ruskea ulvoja(Alouatta guariba guariba)
Southern Brown Howler(Pan guariba itkee)

Guyanan Red Howler Monkey(Alouatta macconnelli) on Guyanasta, Trinidadista, Ranskan Guayanasta ja Brasiliasta kotoisin oleva ulvontaapinalaji.

Amazon Black Howler Monkey(Alouatta nigerrima) on Brasilialle endeeminen ulvomapinalaji.

Bolivian punainen ulvuri-apina(Alouatta sara) on Bolivialle endeeminen ulvomapinalaji.

Venezuelan punainen huutaja-apina(Alouatta seniculus) on kolumbiasta, Venezuelasta, Trinidadista, Guyanasta, Ranskan Guayanasta, Brasiliasta, Ecuadorista, Perusta ja Boliviasta löydetty eteläamerikkalaisen ulvovan apinan laji. Venezuelan punainen huutaja-apina elää 3-9 yksilön ryhmissä.

Howler Monkey Conservation Status

Haukuttaville apinoille uhkaa muun muassa metsästystä ruokaa ja vientiä varten. Kuten monet muutkin Etelä-Amerikan lajit, niiden elinympäristö tuhoutuu jatkuvasti, vaikka niitä ei virallisesti uhkaa sukupuutto, ja luonnossa on kenties vain 100 000 elossa olevaa.