Talorottikuvia ja faktoja

Musta rottaMusta rotta (Rattus rattus) tunnetaan myös alusrottina, talorottina ja kattorottina. He ovat hankkineet nämä nimet, koska he haluavat asua suurissa aluksissa ja pesiä korkeissa paikoissa, kuten puissa ja rakennusten yläkerroksissa. Nämä rotat menestyvät alueilla, joilla ihmiset asuvat, ja niitä esiintyy jokaisella mantereella (kiitos vaistonvaraisuuden ansiosta) lähellä rannikkoalueita. Trooppiset alueet ovat siellä, missä ne kukoistavat, mutta jotkut tiedot osoittavat, että ne ovat pystyneet sopeutumaan kylmempään ilmastoon; tämä johtuu siitä, että norjalaiset rotat ovat syrjäyttäneet ne monista alkuperäisistä elinympäristöistään. Tämä laji ui harvoin eikä sitä löydy vesialueilta tai viemäreistä, mieluummin metsien, maatalousalueiden, nurmien ja muiden niiden pääasiassa kasvisruokavaliota tukevien paikkojen sijaan.

Lajin miehet ovat usein raskaampia ja pidempiä kuin naiset, eikä niitä tunnisteta pelkästään mustavärisinä; itse asiassa rotat voivat olla ruskea, valkoinen, harmaa tai agouti. Ne painavat 70-300 grammaa (2,5-10,6 unssia) ja ovat 16-22 senttimetriä (6,3-8,7 tuumaa). Mielenkiintoista on, että mustan rotan häntä on melkein aina pidempi kuin rotan runko, noin 19 senttimetriä (7,5 tuumaa).

Laji syö pääasiassa hedelmiä, vihanneksia, jyviä ja kasvillisuutta, mutta on kaikkiruoka ja sen on joskus tiedetty syövän hyönteisiä tai selkärangattomia. Se tarvitsee vain 15 grammaa (0,5 unssia) ruokaa ja 15 millilitraa (0,51 unssia) vettä päivässä selviytyäkseen. Sen saalistajat koostuvat kotikissoista, linnuista ja muista lihansyöjistä. Tätä rotalajia on runsaasti monilla alueilla, joten se ei ole millään tavalla uhanalainen.

Naarasrotat tuottavat jopa 5 pentua vuodessa raskausjakson ollessa 21-29 päivää. Kasvatus tapahtuu ympäri vuoden, ja nuoret tehdään riippumattomiksi äideistään 3–4 viikon ikäisinä. Ne alkavat lisääntyä 3-5 kuukauden iässä. Miehillä ei ole paljon tekemistä nuorten kasvattamisen kanssa, kun he siirtyvät pariutumisesta naaraspuolisesta toiseen. Naiset hoitavat pesiä, jotka on valmistettu kepistä ja lehdistä ja joita joskus löytyy urista.

Mustat rotat ovat erittäin äänekkäitä eläimiä, ja ne tunnetaan kuoren poistamisesta puista ja saastuttamasta ihmisten ravintolähteitä. Ne tunnetaan kuitenkin todennäköisesti parhaiten eläimistä, joilla oli kirppuja, jotka levittivät paiserutto .

Kuva mustasta rotasta, jonka on myöntänyt Liftarn GFDL

Avainsanat: musta , ruskea

Talon rotta on luokiteltu vähiten huolestuttavaksi (LR / lc). Ei täytä riskiryhmää. Laajat ja runsaat taksot sisältyvät tähän luokkaan IUCN: n uhanalaisten lajien punaisessa luettelossa



Kotirotan nimet
Kotirotan poikaa / poikaa kutsutaan 'kissanpennuksi, poikasten, pinkiksi tai pennuksi'. Naisia ​​kutsutaan naaras- ja uroksiksi. Talorotaryhmää kutsutaan 'siirtomaksi, laumaksi, pakaksi, rutoksi tai parveksi'.
Maat
Intia
Talorotien elinympäristöt
Subarktinen metsä
Joitakin faktoja
Rotta

Aikuisten paino : 0,2 kg (0,44 paunaa)

Suurin pitkäikäisyys : 4 Vuotta

teekuppi maltan täysikasvuinen

Naisen kypsyys: 90 päivää



Miehen maturiteetti: 112 päivää

Raskaus: 22 päivää

Vieroitus: 26 päivää



Pentueen koko: 7

Pentueita vuodessa: 4

Pentueiden väli: 36 päivää

Paino syntymän yhteydessä : 0,005 kg (0,011 paunaa)

Paino vieroituksessa: 0,04 kg (0,088 paunaa)

Aineenvaihdunnan nopeus: 1 W

Paino: 0,117 kg (0,2574 paunaa)

Lähde: Ikä , lisensoitu DC

Lisää eläimiä, jotka alkavat kirjaimella H