Hazel Dormouse

Kuvalähde

Hazel Dormouse(Muscardinus avellanarius) on pieni nisäkäs. Hazel Dormouse on Muscardinus-suvun ainoa elävä jäsen. Hazel Dormouse on 6-9 senttimetriä pitkä ja hännän pituus on 5,7-7,5 senttimetriä. Niiden paino on 15-30 grammaa. Heidän sosiaalisesta organisaatiostaan ​​tiedetään vähän, mutta uskotaan, että he elävät joskus pareittain.

Makuusalit ovat yöllisiä ja lepotilassa lokakuusta huhtikuuhun. He ovat hyviä kiipeilijöitä ja viettävät suurimman osan ajastaan ​​puiden latvassa.



Pähkinäpähkinä tunnetaan myös nimellä yhteinen makuusali ja on kotoisin Pohjois-Euroopasta ja Vähä-Aasiasta.



Pähkinäruuvit ovat ainoat pienet nisäkkäät Britanniassa, joilla on täysin karvainen häntä. Hazel-makuusali voidaan erottaa muista hiiren kokoisista nisäkkäistä paksun, tuuhean hännän avulla. Niiden yläosissa on oranssi / ruskea turkki, keltainen / valkoinen alaosa ja valkoinen kurkku. Pähkinäpähkinä ruokkii siemeniä, kukkia, hedelmiä ja hyönteisiä. Pähkinät, mukaan lukien kastanjat, tammenterhot ja hasselpähkinät, ovat tärkeitä ruokalähteitä ennen lepotilaa.

Isossa-Britanniassa Hazel-makuusaleja esiintyy pääasiassa eteläisissä läänissä, vaikka niitä esiintyy muutamassa hajallaan Lake Districtissä ja Walesin keskiosassa. Pähkinänsolmio asuu lehtipuumetsässä, jossa on pensaita, paksuisia metsiä ja pensasaitoja.



Hazel-makuusalit ovat yöllisiä olentoja, jotka viettävät suurimman osan valveillaoloajastaan ​​korkealla puiden oksien keskellä etsimällä ruokaa.

Hazel-makuusali tekee pitkiä kiertoteitä puiden latvojen läpi sen sijaan, että laskeutuu maahan ja altistuu vaaralle.

punainen nenän sininen pitbull-sekoitus

Talvella pähkinänsängyt lepotilaan pesissä metsälevyn lehtien alla. Keväällä herätessään he rakentavat aluskasvillisuuteen kudottuja kuoria ja tuoreita lehtiä.



Jos sää on kylmä ja märkä, ja ruokaa on niukasti, pähkinänsängyt säästävät energiaa menemällä torporiin, jolloin ne käpristyvät palloksi ja menevät nukkumaan. Siksi hasselpähkinät viettävät suuren osan elämästään nukkumassa joko talvehtimässä talvella tai kesällä torporissa.

Pähkinänsängyt takaa yhden tai kaksi pentua vuodessa, tyypillisesti neljä poikaa (vaikka pentueen koko voi vaihdella välillä 1-7). Nuoret lähtevät pesästä ensin neljän viikon kuluttua, mutta he voivat jäädä äitinsä luokse vielä seitsemäksi viikoksi. Pähkinänsolppujen käyttöikä on noin 5 vuotta.

Pähkinänsängyt kuuluvat IUCN: n vuoden 2000 punaisen luettelon alemman riskin luokkaan. Isossa-Britanniassa heitä suojelee laki, eikä niitä saa tappaa, loukkaantua, häiritä pesiään, kerätä, loukkuun tai myydä vain lisenssillä. Sopivan elinympäristön menetys Britanniassa on johtanut niiden määrän jyrkkään laskuun.