Harmaa Loerie-lintu

MAINOS Kuvalähde

Harmaa loerie-lintu (Corythaixoides concolor) on eteläafrikkalainen lintu, joka vaihtelee trooppisesta länsi- ja Keski-Afrikasta.

Se on yleinen asukas Botswanassa, Zimbabwessa, Namibiassa, Pohjois-Botswanassa, Länsi-Mosambikissa ja Pohjois-Etelä-Afrikassa.



Harmaa Loerie-lintu on keskikokoinen lintu, joka tunnetaan myös nimellä 'Go Away Bird' tai afrikaaniksi 'kwêvoël'.



Näiden merkittävien lintujen populaatiomäärää ei tiedetä, mutta niitä havaitaan usein pareittain tai pienissä ryhmissä, joissa on 3 - 20 yksilöä.

Käytä alla olevia tietoja saadaksesi lisätietoja harmaalouri-linnun ominaisuuksista, elinympäristöstä, ruokavaliosta, käyttäytymisestä ja lisääntymisestä.

Harmaa Loerie-linnun ominaisuudet

Harmaa Lourie-lintu on nännistä hännän kärkeen 47 - 50 senttimetriä ja painaa noin 270 grammaa. Harmaa Lourie on väriltään yhtenäinen harmaa ja hämmästyttävän vaaleanpunainen. Siinä on pitkä häntä, joka mittaa suunnilleen saman pituisen kuin runko. Päänsä päällä on korkeita harjahöyheniä, joita nostetaan ja lasketaan, kun lintu hälyttää.



Grey Lourien lasku on melko lyhyt ja mustavärinen. Siinä on tummat väriset silmät ja lyhyet harmaat jalat. Nämä linnut ovat nopeita ja ketteriä, minkä ansiosta he voivat kiivetä puiden ympärille ravintoa varten.

Harmaa Loerie-elinympäristö

Grey Lourien suosittuja elinympäristöjä ovat pensas, savannit, leveät lehtimetsät, avoimet akaasimet, usein lähellä vettä, ja sen tiedetään myös asuttavan maatiloja, puistoja ja esikaupunkien puutarhoja.

Harmaa Lourie istuu puiden yläosassa, missä se antaa tunnetun 'puhelun' häiriintyneenä. Pesät ovat niukkoja ja ne on valmistettu kuivista oksista, ne ovat vuorittomia ja rakennettu pääasiassa piikkipuiden latvustoon. Harmaat lourit ovat yleensä hiljaisia ​​pesintäalueillaan.



Harmaa Loerie-ruokavalio

Harmaa Lourie ruokkii pääasiassa hedelmiä, mukaan lukien villi viikunat ja marjat, siemenkodat ja suuret etanat. Se ruokkii myös kukkia, lehtiä, termiittejä ja muita hyönteisiä. Grey Lourie on riippuvainen vedestä ja päivittäisistä juomista vesilähteistä.

Harmaa Loerie-käyttäytyminen

Harmaa Lourie käyttäytyy oudosti, mikä antaa sille lempinimen 'Go Away bird'. Tämä lintu on hyvin äänekäs lintu, kun hänet hälytetään, ja hän antaa pitkän nenän kuulostavan puhelun, joka kuulostaa 'gowaaaay', kun hän nykii häntä. Tämän 'lahjapuhelun' takia metsästäjät, jotka yrittävät päästä lähelle muita eläimiä saaliin saamiseksi, ovat usein turhautuneita, kun 'kutsu' varoittaa eläimiä ja metsästäjän kansi paljastuu. Harmaat lyönnit ovat hyödyllisiä myös saalistajaeläimille, joille annetaan hälytys, kun saalistaja tulee heidän alueelleen.

Harmaalla Louriella on tyypillinen lentokuvio, jossa he lentävät keiju matalaksi, enimmäkseen puiden latvan korkeuden alle, painavien siipien lyöntien välissä liukumalla.

Harmaa Loerie-lintu Lisääntyminen

Harmaat louriet kypsyvät 1-2 vuoden iässä ja lisääntyvät ympäri vuoden. Kytkin asetetaan 2-3 munasta. Naaras inkuboi munia noin 27 päivää. Poikasista tulee poikasia noin 4 viikossa, ja molemmat vanhemmat ruokkivat niitä.

Gray Lourien elinkaari on noin 20 vuotta.


Harmaa Lourie-lintujen suojelun tila

Harmaa Lourie ei ole listattu uhanalaiseksi lajiksi.