Harmaa viidakkokanalintu

Kuvalähde

Harmaa viidakko (Gallus sonneratii) on villi kotilintulaji, joka on endeemistä ikivihreälle kukkulametsälle Etelä- ja Länsi-Intiassa.

labradorin noutaja kultainen noutaja sekoitus

Harmaita viidakkoeläimiä esiintyy pääasiassa Intian niemimaalla, mutta ne ulottuvat Gujaratiin, Madhya Pradeshiin ja Etelä-Rajasthaniin.



Harmaat viidakkoeläimet vaihtelevat päällekkäin punaisen viidakkoeläinten kanssa, joita löytyy enemmän Himalajan juurella. Harmaata viidakkoa kutsutaan myös nimellä Sonnerat's Junglefowl.



Käytä alla olevia tietoja saadaksesi lisätietoja harmaiden viidakkoeläinten ominaisuuksista, elinympäristöstä, ruokavaliosta, käyttäytymisestä ja lisääntymisestä.

Harmaiden viidakkoeläinten ominaisuudet

Uros Harmaalla viidakkoeläimellä on musta viitta kultaisilla / keltaisilla väripisteillä ja vahamainen, vedenpitävä höyhenpeite on harmahtava / ruskea ja hienokuvioitu. Siinä on punainen vartalo ja kampa sekä punaiset jalat, joissa on kannus. Kaulassaan ovat pitkät tummat höyhenet, jotka päättyvät pieneen keltaiseen levyyn. Miehet ryöstävät värikkäitä niskahöyheniään kesän jalostuskauden aikana tai sen jälkeen. Keskushännän höyhenet ovat pitkiä ja kaarevia

Naaras on ulkonäöltään paljon tylsempi, mikä on tyypillistä useimmille naaraspuolisille linnuille. Heidän alaosassaan on ruskean ja valkoisia raitoja sekä hieno kuvioitu keltainen viitta, joka peittää kaulan ja hartiat. Naaraspuolisen jalat ovat keltaisia ​​ja niissä ei ole uroksilla olevia kannustimia.



Harmaa viidakkoeläinten elinympäristö

Harmaiden viidakkoeläinten suosituimpia elinympäristöjä ovat metsänpohjat ja avoimet pensaikot.

Harmaa viidakkoeläinten ruokavalio

Harmaa viidakkoeläin rehua pienissä sekoitusryhmissä sekä uros- että naaraspuolisina. Ne ruokkivat bambunsiemeniä, jyviä, termiittejä, hyönteisiä ja marjoja.

Harmaa viidakkoeläinten käyttäytyminen

Harmaat viidakkoeläimet ovat äänellisiä lintuja ja tuottavat ääniä, jotka ovat kovia ja erottuvia ja kuulostavat 'Ku-kayak-kyuk-kyuk'. Harmaiden viidakkoeläinten kutsu voidaan kuulla aikaisin aamulla tai hämärässä.



Harmaita viidakkoeläimiä nähdään enimmäkseen maassa, mutta ne pystyvät lentämään puihin paeta saalistajia tai vain paeta. Nämä kestävät linnut tunnetaan ravinnostaan ​​ja puolustuskäyttäytymisestään rituaalisiksi.

Harmaa viidakkoeläinten lisääntyminen

Siitoskausi tapahtuu helmikuusta toukokuuhun. Naaras munii 4-7 vaalean kermaista munaa, joita inkuboidaan 21 päivän ajan. Miehet tekevät usein vastuullisia isiä, poikasia poikasilla tai lähellä maata sateisina öinä. Naaras kasvattaa poikasia noin 9 viikon ajan ja hylkää ne sitten urokselle samalla kun hän inkuboi uutta hedelmällisten munien kytkintä.


Harmaiden viidakkoeläinten suojelun tila

IUCN luokittelee harmaat viidakkoeläimet vähiten huolestuneiksi. Vaikka näitä lintuja on paljon, heitä metsästetään silti lihan ja pitkien kaula-aukkojen höyhenien avulla, joita käytetään uistimien tekemiseen. Elinympäristön menetys on myös toinen uhka harmaalle viidakkoeläimelle.

Tiesitkö tämän Harmaasta Junglefowlista?

lab sekoitettu pitbull

Risteytykset harmaiden viidakkoeläinten ja kotieläinten kanojen välillä tunnetaan nimellä Bengals.