Suuremmat kohdun nenäapinat

MAINOS Kuvalähde

Suku: Cercopithecus - Dryas-apina

Dryas-apina(Cercopithecus dryas), joka tunnetaan myös nimellä Salonga-apina tai Ntolu, on vähän tunnettu guenonilaji, joka löytyy vain Kongon altaalta, rajoittuen Kongon joen vasemmalle rannalle.



Dryas-apina on nyt todettu, että aiemmin Cercopithecus salongoksi (yleisnimi Zaire Diana Monkey) luokitellut eläimet olivat itse asiassa Dryas-apinoita.



Jotkut vanhemmat lähteet käsittelevät Dryas-apinaa Diana-apinan alalajina ja luokittelevat sen Cercopithecus diana dryaksi, mutta se on kuitenkin maantieteellisesti eristetty tiedossa olevasta Diana-apinan populaatiosta.

Dryas-apina on melko tyypillinen metsägenoni. Rungon koko vaihtelee välillä 40 - 55 senttimetriä, hännän pituus on 50 - 75 senttimetriä. Aikuiset Dryas-apinat painavat 4–7 kiloa, ja niiden seksuaalinen dimorfismi on merkittävää. Sen merkinnät ovat samanlaisia ​​kuin Diana-apinan, paitsi että sen alaselkä ja eturaajat ovat vihertävän harmaita. Ryhmäkoko vaihtelee jopa 30 yksilöstä, vain yhden aikuisen miehen kanssa.



Dryas-apinat liikkuvat metsän läpi nelijalkaisena (liikkumistapa, jossa eläin liikkuu vaakasuoria haaroja pitkin säännöllisen kävelykuvion mukaan, johon kaikki neljä raajaa kuuluvat).

Dryas-apinoiden suosiman elinympäristön uskotaan olevan toissijainen metsä tai alkuperäisen metsän ylempi tarina. Dryas-apinat ruokkivat pääasiassa kasvimateriaaleja, pääasiassa hedelmiä, kukkia ja nuoria lehtiä, vaikka ne ottavat myös selkärangattomia. Raskausaika on 5 kuukautta, normaalisti yksi lapsi syntyy. Seksuaalinen kypsyys saavutetaan 3 vuoden kuluttua. Vankeudessa on kirjattu jopa 19 vuoden ikä.

Dryasin apina-ilmeet

Tuijottaminen: Tätä dryas-apinan näyttöä käytetään uhkana. Silmät kiinnittyvät ärsykkeeseen ja kulmakarvat kohoavat ja päänahka vedetään sisään, myös kasvojen iho venytetään siirtämällä korvat taaksepäin. Silmäluomien alapuolella väri on erilainen, mikä eroaa voimakkaasti ympäröivän kasvojen väristä.



amerikanpaimenkoira husky-sekoitus

Tuijottaa auki suulla: Tämä on tuijotus, jota seuraa suu auki, mutta hampaat ovat peitossa. Tämä on uhkailmaisu ja esiintyy usein päänkääntämisen yhteydessä.

Head-bobbing: Dryas-apina ja pääbobit käyttävät tätä uhka-esityksenä ylös ja alas. Tämä tapahtuu usein tuijottaen suuta auki.

Esittäminen: Nainen muovaa tämän käyttäytymisen saadakseen aikaan miehen kopulaation. Tämä malli kertoo urokselle, että hän on valmis astumaan.

Suku: Cercopithecus - Diana-apina

Diana Monkey(Cercopithecus diana) pidetään usein yhtenä kauneimmista vanhan maailman apinoista. Diana-apina löytyy Länsi-Afrikasta Sierra Leonesta Ghanaan. Diana-apina asuu alkumetsissä, mutta ei menesty toissijaisissa metsissä.

Diana-apina on aktiivinen päivällä. Se tulee harvoin maahan, mutta ruokkii kaikilla latvuksen tasoilla ja vetäytyy yön yli puiden yläkerroksiin, vaikka se ei tee pesiä.

Diana-apinan pituus on 40-55 senttimetriä, lukuun ottamatta häntä, jonka halkaisija on 3-4 senttimetriä ja pituus 50-75 senttimetriä. Diana-apinat ovat yleensä mustia tai tummanharmaita, niillä on valkoinen kurkku, puolikuun muotoinen otsanauha, röyhelö ja parta. Kulmanauha antaa lajille yleisen nimen, koska sen katsottiin muistuttavan jumalatar Dianan keulaa. Diana Monkeysin kainalot ovat myös valkoisia ja niissä on valkoinen raita reidissään, kun taas niiden reisien ja alaosien selät ovat kastanjanvärisiä. Kulmakarvojen, röyhelöiden, karhun ja joidenkin raajoissa olevien hapsujen lisäksi niiden turkki on ulkonäöltään lyhyt ja tyylikäs. Aikuisten paino on 4-7 kiloa.

Diana-apinat elävät yleensä pienissä ryhmissä. Ryhmän koko voi nousta 30. On yleensä vain yksi aikuinen mies, kaksi tai kolme aikuista naista ja enintään kahdeksan nuorta. Urospuolinen Diana-apina ei siedä toista aikuista urosta ja varoittaa heitä poispäin suuntautuvalla signaalilla. Kun ei lepää kuumina keskipäivinä, ryhmä liikkuu rauhallisesti. Ryhmän alue voi olla 0,19-0,38 neliökilometriä. Ruokinta ja hoito tapahtuu keskitetyn ja korkean metsien turvassa.

Diana-apinoilla on merkittävä väri, joka sallii laajan valikoiman visuaalisia sosiaalisia signaaleja, ja niillä on myös laaja valikoima hälytyspuheluja, joilla on erilaiset äänet eri saalistajille. Diana-apinoista tulee erilaista murinaa ja matalaa krookaa, mutta Dianan huutoa on kuvattu kulisevaksi. He kommunikoivat myös ilmeillä ja pään liikkeillä.

Myytävänä musta lab pitbull mix-pentuja

Diana-apinat ruokkivat pääasiassa hedelmiä ja hyönteisiä, mutta ne ottavat myös kukkia, nuoria lehtiä ja selkärangattomia. Diana-apinat voivat pakata posketaskunsa vastaavalla määrällä mahalaukun ruokaa. Tämä antaa apinoille mahdollisuuden ladata ruokaa vaara- tai kilpailupaikoissa ja siirtyä sitten turvallisempaan ruokapaikkaan. Jos poskipussit ovat täynnä, käden takaosaa käytetään ruoan työntämiseen pussin takaosaan. Ruoka jalostetaan (kuorittu jne.) Hyvin huolellisesti käsin ja suuhun, mikä parantaa nieltyjen tuotteiden laatua ja sulavuutta.

Hyvissä olosuhteissa aikuiset naiset lisääntyvät vuosittain. Raskaus kestää noin 5 kuukautta ja nuori sairaanhoitaja äidiltään vielä 6 kuukautta. Vain yksi lapsi syntyy. Vaikka nuoret ovat syntyneet melko hyvin kehittyneessä tilassa, avoimilla silmillä ja pystyvät tarttumaan äitinsä. Diana Monkey -äidit näyttävät olevan ahdistuneita ja omistavia, antaen harvoin pikkulasten jättää heidät. Imeväisten kasvaessa heistä tulee kuitenkin hyvin leikkisiä. Nuoret saavuttavat sukupuolisen kypsyyden noin 3 vuoden iässä. Tyttäret pysyvät äitinsä sosiaalisissa ryhmissä, kun taas miehet lähtevät syntymäryhmistään vähän ennen sukupuolikypsyyden saavuttamista. Diana-apinat voivat elää jopa 20 vuotta luonnossa. Heidän elinaikansa vankeudessa on 22 vuotta.

Diana-apina on IUCN: n sekä Yhdysvaltojen kala- ja villieläinpalvelun mukaan vaarassa. Suurimmat vaarat heille ovat elinympäristöjen tuhoaminen (ne rajoittuvat nyt käytännössä rannikkoalueille) ja pensaanlihan metsästys. Metsäheimot metsästävät heitä ruokaa varten ja ammattimetsästäjät metsästävät heitä myymään paikallisilla markkinoilla uhkaamalla heidän jatkuvaa olemassaoloa. Metsäkadot maataloudessa ovat olleet suurin tekijä määrän vähenemisessä. Diana-apinoita ovat saalistaneet kruunatut Hawk-kotkat, leopardit, simpanssit ja ihmiset.

Suku: Cercopithecus - Roloway-apina

Roloway-apina(Cercopithecus roloway) on yksi kolmesta Ghanan uhanalaisimmista apinoista Afrikan länsirannikolla. Roloway-apinat ovat arboreaalisia lajeja, joita esiintyy pääasiassa häiriöttömissä, kypsissä metsissä. Valitettavasti he eivät näytä olevan kovin sopeutuvia elinympäristön muutoksiin, mikä tekee heistä erityisen alttiita ihmisen toiminnalle.

Roloway-apinoita on Ghanassa ja Norsunluurannikolla itäpuolella, myös Guineassa, Norsunluurannikolla, Liberiassa ja Sierra Leonessa. Roloway-apinat asuvat enimmäkseen metsissä ja löytyvät sademetsän kuoren alla.

Aikuisen urospuolisen Roloway-apinan keskimääräinen koko on noin 5 kg ja naisilla 4 kg. Heidän kasvojen hiusväri on musta, mutta heillä on valkoinen parta. Oranssi väri löytyy niiden takajalkojen sisäpuolelta.

Roloway-apinat elävät 15-30 yksilön ryhmissä, ja muiden kädellisten tavoin he ovat vuorovaikutuksessa ja liikkuvat muiden kädellisten kanssa metsässä. Urospuolisilla apinoilla on taipumus jättää pysyvästi perheryhmänsä jossain vaiheessa elämää. Naaraspuoliset Roloway-apinat ovat filopatrisia. Tämä tarkoittaa sitä, että he pysyvät siinä ryhmässä, johon he ovat syntyneet.

Kuten kaikki apinat, Roloway-apinat kommunikoivat äänekkäästi. Heidän kutsuitaan käytetään hälyttämään ryhmä saalistajalle tai muulle apinajoukolle. Se on varoitus vaarasta. Miehet voivat myös kutsua joukkojen palauttamiseksi yhteen, jos he ovat siirtyneet liian kauas toisistaan. Roloway-apinat kommunikoivat myös visuaalisesti. He tuijottavat, kun uhkaavat toista apinaa tai vihollista. Kun he tekevät tämän, he myös kohottavat kulmakarvojaan, mikä työntää päänahkaa taaksepäin, osoittamalla kirkkaan valkoista turkista otsaansa. Joskus he myös tuijottavat suu auki, mutta eivät näytä hampaitaan. Tämä on myös uhkaava asenne. Muina aikoina he myös bobavat päätään tuijottaen.

Roloway-apinat ovat pakolais- ja hyönteissyöjiä, mikä tarkoittaa, että he syövät pääasiassa hedelmiä ja hyönteisiä. He syövät myös lehtiä ja siemeniä.

nyrkkeilijä lab terrieriseos

Roloway-apinat synnyttävät yhden jälkeläisen kerrallaan 5–6 kuukauden tiineyden jälkeen. Roloway-apinan elinikä on 20-30 vuotta vankeudessa, ei ole varmaa, kuinka kauan he elävät luonnossa, mutta se olisi melko lyhyt.

IUCN pitää Roloway-apinaa uhanalaisena. Roloway-apinoita ovat saalistaneet kruunatut Hawk-kotkat, leopardit, simpanssit ja ihmiset. Äskettäinen Roloway-apinoiden väheneminen liittyy todennäköisesti metsien elinympäristöjen vähenemiseen ja metsien häviämiseen. Viimeisten 100 vuoden aikana Ghana on menettänyt 80% metsämaastaan. Apinoita vaarantaa myös laaja pensaanlihan metsästys. Ghanan markkinoilla myydään vuosittain yli 800 tonnia pensaslihaa.

Suku: Cercopithecus - Suurikokoinen apina

Suuremmat kohdun nenäapinat(Cercopithecus nictitans) ovat pienimmät apinat vanhan maailman kädellisten ryhmästä. Ainakin kolmella eri guenonilajilla on täpliä nenässään, suurpisteen nenä, pienempi täplän nenä ja punahäntäinen guenon.

sininen pitbull rottweiler -seos

Suurempilaatuisia apinoita löytyy Liberiasta, Norsunluurannikolta, Nigeriasta, ilmeisesti Itimbiri-joen länsiosaan. Kongon tasavalta, Keski-Afrikan tasavalta, Rio Muni ja Bioko (Päiväntasaajan Guinea). Suuret kohdun nenäapinat näyttävät suosivan sademetsää jokien rinnalla.

Suurempikohtaisten apinoiden pään ja ruumiin pituus on 320-450 miilimetriä ja hännän pituus on 360-525 millimetriä. Miehet painavat noin 1250 grammaa ja naiset noin 760 grammaa. Heidän turkiksensa on vihertävän harmaa tai musta tai vihertävän keltainen tai harrastaja. Niiden alaosat ovat valkoisia tai harmahtavan valkoisia.

Suurilla täplä-nenäapinoilla on paljaat kasvot lukuun ottamatta muutamia mustia hiuksia ylähuulella, joka on joskus keltainen. Heidän poskillaan on keltainen turkki, jonka kärki on mustaa, ja on musta viiva, joka ulottuu silmästä puolet etäisyydestä korvaan. Heidän silmänsä ovat mustia ja niitä ympäröi keltainen tai oranssi iho.

Pään yläosassa oleva turkki on musta ja niillä on valkoinen harja, joka ulottuu kaulan ja rinnan yli korvan pohjasta toiseen. Ulkopuoliset raajat ovat vaaleankeltaisia, punaiset ja kädet ja jalat ovat samanvärisiä. Häntä on harmahtavan ruskea tai musta yläpuolella ja kellertävä paljas, mustan kärjellä. Yksilöiden välillä on vaihtelua oliivista todelliseen vihreään sävyyn. Suurkohdan nenäapinan pääasiallinen ruokavalio koostuu hedelmistä ja hyönteisistä.

Suurikokoiset apinat eivät ilmeisesti ole alueellisia, ja aikuiset miehet toimivat johtajina päivällä ja vartijoina yöllä. Aikuiset naiset yli aikuisten miesten. He asuvat pienissä joukoissa, joissa on 10-40 yksilöä ja joita hallitsee yksi mies.

Naiset ovat enemmän alueellisia kuin miehet, ja he ovat ryhmän ainoat pysyvät jäsenet. Suurimuotoiset apinat eivät ole niin sosiaalisia kuin jotkut muut kädelliset, ja kaikki hoito tai seurustelut nähdään yleensä äidin ja lapsen välillä. Miehet ja naiset ovat harvoin vuorovaikutuksessa, ellei se ole lisääntymisaikaa.

Naaraspuolisen Suurpisteen nenäapinan tiineysaika on 158-166 päivää. Imeväiset painavat syntymänsä yhteydessä noin 230 grammaa. Seksuaalinen kypsyys saavutetaan 4,5-vuotiaana naisilla ja noin 1-2 vuotta myöhemmin miehillä. Ensimmäisten syntymien tiedetään tapahtuvan jo kolmannen vuoden ja vasta seitsemännen vuoden aikana.

Syntymiä tapahtuu 1-3 vuoden välein, ja imeväiset imettävät äidiltään noin kuuden kuukauden ajan, mutta he voivat alkaa syödä kiinteitä aineita 2 kuukauden iässä. Näissä apinaryhmissä on hallitseva uros, mutta se ei tarkoita sitä, että hän olisi syntynyt jollekin ryhmän lapsista. Siitoskauden aikana yksinäiset miehet tai muista ryhmistä tulevat miehet tunkeutuvat ryhmään ja parittelevat naaraiden kanssa. Suurimuotoisen apinan elinaika on 20-25 vuotta.

Suuret kohdun nenäapinat luokitellaan uhanalaisiksi elinympäristön menetyksen vuoksi. Isot kissat ja haukat ovat saalistaneet suurimpia nenäapinoita.