Suurempi Flamingo

Kuvalähde

Planeetamme kuudesta flamingo-lajista Suur-Flamingo (Phoenicopterus roseus) on flamingo-perheen yleisin ja yleisin jäsen.

Iso-Flamingo on helposti tunnistettavissa oleva, värikäs kahlaajalintu, ja se löytyy usein parvesta yhdessä Pienen Flamingon kanssa Afrikan suurissa suolajärvissä.



Näitä kuuluisia vaaleanpunaisia ​​lintuja löytyy lämpimistä, vesisistä alueista monilla mantereilla, ja niitä esiintyy myös Aasiassa Intian ja Pakistanin rannikkoalueilla, Keski-Amerikassa, Etelä-Amerikassa, Karibialla ja Etelä-Euroopassa.



Kun flamingoja parveilee yhdessä, niitä kutsutaan ”siirtomaksi” tai ”puistoksi”.

Lähimmät sukulaiset Suur-Flamingoon ovat Chilen Flamingo, Karibian Flamingo ja Pikku Flamingo. Suur-Flamingossa ei ole alalajeja.



Suuremmat Flamingo-ominaisuudet

Suurflamingo on suurin flamingolaji, ja sen korkeus on noin 1,5 metriä (5 jalkaa) ja paino 2–4 kiloa (4,4–8,8 kiloa). Suurflamingon siipien kärkiväli on 1,4–1,7 metriä (4,5–5,5 jalkaa). Suurflamingon suuren koon ansiosta se voi kahlata syvempään veteen kuin useimmat muut flamingot.

Flamingon höyhenpeite on väriltään vaaleanpunertava / valkoinen, siinä on punaiset siipipeitteet ja mustat ensisijaiset ja toissijaiset lentohöyhenet. Niiden pitkät, alaspäin taivuttavat setelit ovat vaaleanpunaisia, mustalla kärjellä ja myös pitkät, ohuet jalat ovat vaaleanpunaisia. Suurilla flamingoilla on erikoisen muotoiset päät pitkillä, laihoilla, kaarevilla kauloilla, joilla on erottuva alaspäin taivutus. Flamingoilla on keltaiset silmät.

Suurempi Flamingo-elinympäristö

Suurempia flamingoja esiintyy useissa suolaisen veden elinympäristöissä, kuten suola- tai emäksisissä järvissä, suistoissa, matalissa rannikkolaguuneissa ja mutavyöhykkeissä. Suur-Flamingo asuu harvoin makean veden alueilla lukuun ottamatta makean veden tuloaukkoja uimiseen ja juomiseen. Trooppisten alueiden ulkopuolella elävät suurflamingot muuttavat usein lämpimämmään ilmastoon talvikuukausina.



Suurempi Flamingo-ruokavalio

Suurflamingot ovat kaikkiruokaisia ​​ja suodatinsyöttölaitteita. Flamingot ruokkivat pääasiassa päivällä ja käyttävät pitkiä jalkojaan ja verkkojaloillaan veden pohjaa, missä he sitten pyyhkäisevät laskut ylösalaisin veden läpi. Flamingolaskulla on suodatinmainen rakenne, joka poistaa ruoan vedestä ennen nesteen tyhjentämistä.

Vesi imetään osittain avatun laskun kautta. Kun kieli puristaa sen uudelleen, piikkien tai lamellien rivi laskun reunaa pitkin suodattaa pois maukkaat palaset. He yleensä ruokkivat päänsä täysin upotettuna veteen, ja he voivat pysyä tällöin jopa 20 sekunnin ajan. Flamingot pumppaavat kielensä ylös ja alas, 5 - 6 kertaa sekunnissa, työntämällä vettä nokasta.

kuinka kauan teekuppi maltasta elää

Flamingos ruokkii myös nilviäisiä, planktonia, rapuja, pieniä kaloja ja hyönteisten toukkia. Syödään myös kasvimateriaalia, mukaan lukien ruohonsiemenet ja versot, hajoavat lehdet ja levät.

Flamingon vaaleanpunainen väri on peräisin katkarapujen ja muiden vaaleanpunainen äyriäisten ruokavaliosta.

Flamingo-höyhenet sävyttävät kauniin ruusunpunaisen värin johtuen värillisistä materiaaleista, joita kutsutaan karotenoideiksi pienissä katkarapuissa, joista ne syövät. Jos he eivät syö katkarapuja, niiden höyhenet muuttuvat vaaleaksi. Vankeudessa olevat flamingot ovat yleensä vaaleammat kuin luonnonvaraiset lajit, ellei niiden ruokavaliota täydennetä. Vankeudessa heille syötetään erityisruokaa, joka sisältää näitä luonnollisia pigmenttejä, jotta höyhenet ovat värillisiä.

Suurempi flamingo-käyttäytyminen

Suurflamingot ovat tavallisia lintuja ja elävät yhdessä parvissa tai tiheissä pesäkkeissä, joiden lukumäärä on 10-12 lintua, kuten Galapagos-saarilla, yli 20 000 lintuun Afrikan suolajärvillä. Poikkeustapauksissa on havaittu jopa 200 000 paria. Nämä suuret parvet antavat heille lukumäärän turvallisuutta. Parvet pysyvät tiiviisti pakattuna ja muut parven jäsenet suojelevat yksilöitä saalistajilta, kun heillä on päänsä mudassa ruokinnan aikana.

Suurflamingot ovat äänellisiä lintuja ja pitävät yhteyttä toisiinsa tuottamalla hanhen kaltaisen syvän äänen. He soittavat äänekkäästi seurustelun aikana, mutta heillä on hiljaisempi puhelu ruokinnan aikana.

Nämä kauniit vaaleanpunaiset rannalinnut ovat yllättävän hyviä uimareita, mutta niillä on taipumus menestyä matalilla mutavilla ja laguuneilla. Suuret flamingot ovat merkittävä näky lennon aikana pitkällä, ohuella kaulalla ojennettuna edessä ja pitkillä jalkoillaan ojennettuna takanaan. Laumat muodostavat lennon aikana joko pitkiä, perään viivoja tai epäsäännöllisiä muotoja.

Flamingoja nähdään usein seisomassa yhdellä jalalla. Tämän asenteen uskotaan pitävän piilotetun jalan lämpimänä höyhenensä keskellä. Hyvin kuumina päivinä flamingot voivat seisoa molemmilla jaloilla.

Suurflamingot eivät ole alueellisia lintuja, mutta ne suojelevat pesiään pesintäkauden aikana. Suurilla flamingoilla on vain vähän luonnollisia saalistajia, mutta muut linnut, mukaan lukien Marabou-haikara, saalistavat heidän munansa ja poikasensa.

Suurempi Flamingo-lisääntyminen

Suurflamingos rakentaa pesänsä pareittain. Pesät on valmistettu kovettuneesta mutasta, jonka yläosassa on matala syvennys, vaikka pientä kasaa kiviä ja roskia, jotka on vuorattu ruoholla, oksia ja höyheniä, käytetään, jos mutaa ei ole saatavilla. Yksi pariskunnista seisoo pesäkohdan päällä ja vetää mutaa kaarevalla laskullaan web-jalkojensa väliin. Muta puristetaan sitten paikalleen laskun ja jalkojen kanssa. Jokaisen paritteluparin pesä sijaitsee noin 1,5 metrin päässä naapuripesistä, joten poikaset pysyvät turvassa muilta pesimisparilta.

Flamingot lisääntyvät huhti- ja toukokuussa, kun he ovat kokoontuneet ryhmiin laajaan, lämpimään, vetiseen mudanrintaan. Flamingot ovat yksiavioisia, mikä tarkoittaa, että parit pysyvät yhdessä koko elämän. Pesäkauden alussa flamingot suorittavat näyttäviä ryhmäharrastusnäytöksiä synkronoidusta tanssimisesta, karsinnasta, niskan venytyksestä ja kiilautumisesta.

Kuten kaikki flamingo-lajit, myös naispuolinen Suur-Flamingo munii yhden liidunvalkoisen munan mutakammioon matalassa vedessä. Paritteleva pari inkuboi vuorotellen yksittäistä munaa. Muna kuoriutuu 27-31 päivän kuluttua ja vanhemmat auttavat poikasen ulos munasta vetämällä kuoren palat pois.

Suuremmat Flamingo-poikaset

Flamingo-poikaset ovat syntyessään harmaita ja valkoisia, eivätkä ne kehitä vaaleanpunaisia ​​värejään noin kahden vuoden ajan. Poikaa ruokitaan vähintään ensimmäisten 3-4 viikon ajan kokonaan vanhempien toimesta, jotka erittävät vanhempien ruoansulatuskanavasta peräisin olevan kermaisen vaaleanpunaisen nesteen, jota kutsutaan ”sato-maitoksi”. Kumpikin vanhempi voi ruokkia poikaa tällä tavalla, ja muut flamingot voivat toimia kasvattajina.

Poikaset lentävät 10 viikon kuluttua, mutta pysyvät päiväkodeissa vielä kuukauden. Poikasella on syntynyt suora lasku, joka alkaa käyristyä noin kuukaudessa ja voi suodattaa rehun kunnolla kahden ja puolen kuukauden kuluttua. Hämmästyttävää, että aikuinen flamingo pystyy paikantamaan poikasensa sadoista tai tuhansista muista poikasista 'kutsunsa' avulla.

Flamingot ovat täysin kasvaneet 2-vuotiaina ja pystyvät pariutumaan 3-vuotiaina. Useimmat flamingot eivät lisäänny ensimmäistä kertaa ennen kuin ne ovat 5-10-vuotiaita. Flamingot eivät saa lisääntyä kosteikkojen ollessa kuivia ja ruokaa niukasti. Joina vuosina heidän ruokinta-altaat ovat täynnä elämää, ja siellä on paljon ruokaa, jolla ruokitaan poikasia. Muina vuosina altaat ovat kuitenkin lähes tyhjät. Tämän seurauksena flamingot voivat lisääntyä vain, kun olosuhteet ovat oikeat.

labradorin ja kultaisen noutajan sekoitus

Suurflamingo voi elää vankeudessa yli 60-vuotiaana. Keskimääräinen elinikä luonnossa on noin 30-40 vuotta.


Suuremman flamingo-suojelun tila

IUCN luokittelee Suuren Flamingon ”vähiten huolestuttavaksi”. Vaikka flamingoja on paljon ja niiden uskotaan lisääntyvän joillakin alueilla, Suur-Flamingo on alttiina muutoksille tai häiriöille suhteellisen rajoitetulla lisääntymispaikoillaan. Jalostuksen onnistuminen heikkenee usein ihmisten häiriöiden tai vesitasojen laskun seurauksena, mikä voi lisätä ruokintapaikkojen suolapitoisuutta ja siten vaikuttaa ruokavaroihin.

Ilmastonmuutoksella ja sen mahdollisilla vaikutuksilla merenpintaan ja sateisiin voi siis olla vakava vaikutus lisääntymispaikkoihin tulevaisuudessa. Suurflamingo lisääntyy melko hyvin vankeudessa, ja lisääntyviä populaatioita ylläpidetään tällä hetkellä eri paikoissa.