Suuret valkoiset afrikkalaiset pelikaanilinnut

Kuvalähde

Suuri valkoinen pelikaani (Pelecanus onocrotalus) on yksi maailman suurimmista lentävistä linnuista, joka löytyy Afrikan matalista suoista.

Suuri valkoinen pelikaani kasvaa Etelä-Euroopassa ja Aasiassa. Suuressa valkoisessa pelikaanissa ei ole alalajeja.



Suuret valkoiset pelikaanit tunnetaan myös nimellä valkoinen pelikaani tai itäinen valkoinen pelikaani.



Pelikaanit ja heidän sukulaisensa muodostavat 'Pelecaniformes' -lajin, ja ne voidaan erottaa muista linnuista siten, että niillä on jalat kaikilla neljällä varpaalla, mikä tunnetaan nimellä 'totipalmate'.

Käytä alla olevia tietoja saadaksesi lisätietoja harmaalouri-linnun ominaisuuksista, elinympäristöstä, ruokavaliosta, käyttäytymisestä ja lisääntymisestä.

Suuri valkoinen pelikaani ominaisuudet

Uros-valkoiset pelikaanit ovat hieman suurempia kuin naiset. Urosten pituus on 175 senttimetriä ja naisten 148 senttimetriä. Miehillä on myös hieman pidempi nokka / lasku, joka on 35-47 senttimetriä, kun taas naaras on 29-40 senttimetriä. Urospelikanan paino on 9-15 kiloa ja naaras 5-9 kiloa. Molemmilla on valtava siipien kärkiväli, jopa 3 metriä.



Suuret valkoiset pelikaanit ovat valkoisia, mustilla ja harmailla päähöyhenillä. Heidän ruumiinsa ovat suuret ja pitkät, leveät siivet. Heillä on lyhyt pyrstö, lyhyet, vaaleanpunaiset jalat ja verkkoiset jalat. Heidän silmänsä ympärillä on paljas vaaleanpunainen / keltainen kasvot. Heidän upeat laskunsa ovat yläosassa taivaansinistä ja alapuolella keltaisia, missä on suuri pussi. Laskussa on keskimmäinen punainen raita ja se päättyy pieneen, punaisella koukulla.

Suuren valkoisen pelikaanin rinta ja kurkku voivat olla vaaleanpunaisia ​​tai kellertäviä / oransseja lisääntymiskaudesta riippuen. Kasvatusolosuhteissa uroksen iho on vaaleanpunainen ja naaras on kellertävä / oranssi.

Suuren valkoisen pelikaanin valtavaa, pitkää laskua / nokkaa käytetään kauhamaan kaloja vedestä. Nokan alla oleva pussi on joustava ja siihen mahtuu useita litraa vettä. Kun Pelikaani työntää laskunsa veden alle, alempi seteli kumartuu ja muodostaa suuren pussin, joka täyttyy vedellä ja kaloilla. Kun lintu nostaa päänsä, pussi supistuu ja pakottaa veden pois, mutta pitää kiinni kalat, jotka niellään kokonaisina.



Suuri valkoinen pelikaani elinympäristö

Suuria valkoisia pelikaaneja löytyy Afrikan (Aasian ja Euroopan) suoista, makeanveden järvistä, murtojärvistä, suoista ja deltoista.

Suuri valkoinen pelikaani ruokavalio

Suuret valkoiset pelikaanit ruokkivat pääasiassa kaloja, kuten karppi ja siklidit, mutta syövät myös pieniä selkärangattomia. Näiden vesilintujen ei tarvitse sukeltaa saaliinsa saamiseksi, vaan he käyttävät suuria laskujaan sitomalla kalat suuhunsa upottamalla päänsä veteen.

Ruokinta tapahtuu joskus yhteistyössä, jolloin useat pelikaanilaiset siirtyvät ympyrään keskittämään kalat ja kastamaan päänsä veteen yhtenäisesti kalojen saamiseksi. Tämä tekee onnistuneesta kalastuksesta. Jokainen Pelikaani tarvitsee noin 1,2 kiloa (2,6 kiloa) kalaa päivittäin.

Tansaniassa Rukwa-järvellä on suurin Pelikaanien siirtokunta, jossa on yli 80 000 lintua, ja se tarvitsee nälänsä tyydyttämiseksi vuosittain 35 miljoonaa kiloa kalaa.

Pelikaanit eivät rajoitu kaloihin, ja ne ovat usein opportunistisia rehureita. Joskus he syövät muiden lintujen poikasia. Dassenin saaren pesäkkeestä peräisin olevat pelikaanit saalistavat enintään 2 kiloa painavia poikasia Malgan saaren Cape Gannet -siirtomasta. Suuret valkoiset pelikaanit syövät myös äyriäisiä, tadpoleja ja jopa kilpikonnia. He ottavat helposti vastaan ​​monisteita ihmisiltä, ​​ja heidän ruokavalioonsa on kirjattu useita epätavallisia esineitä. Aikana, jolloin ruokaa on niukasti, Pelicans syö myös lokkeja ja ankanpoikia ja varastaa myös saalista muilta linnuilta.

Suuri valkoinen pelikaani käyttäytyminen

Vaikka suuret valkoiset pelikaanit ovat melko hankalia maalla, ne ovat upeita, siroisia lentäjiä, jotka voivat lentää jatkuvasti koko päivän ja yön, kattaen jopa 300 mailin etäisyydet pysähtymättä. Pelicans matkustaa usein V-muodostumaryhmissä, mikä on upea näky.

Suuri valkoinen pelikaani on hyvin sopeutunut vesiympäristöön. Vedessä linnut ovat yhtä sulavia kuin lentäessään. He ovat nopeita, voimakkaita uimareita, jotka voivat saavuttaa jopa 6 kilometrin tuntinopeuden (3,7 mailia tunnissa), kun heidän vahvat jalkansa ja verkkoiset jalkansa työntävät heitä veden läpi valmistautuakseen joskus hankalaan lentoonlähtöön.

Suuret valkoiset pelikaanit ovat yleensä hiljaa lukuun ottamatta pesimistä pesimiskauden aikana.

Suuri valkoinen pelikaani lisääntyminen

Suuret valkoiset pelikaanit pesivät suurissa pesäkkeissä. Kasvukauden aikana aikuiset pelikaanit lähettävät matalan, käheän näyttöpuhelun. Pesät tehdään maahan kaaviossa ja ne on vuorattu kasvillisuudella, ruoholla, kepillä, höyhenillä ja muilla käytettävissä olevilla materiaaleilla. Naaras munii 2 isoa, kalkkimaista valkoista munaa pesiin, joita inkuboidaan 29-36 päivää.

Pelikaanin poikaset ovat harmaita ja niillä on tummat lentohöyhenet. Molemmat vanhemmat hoitavat heitä. Poikasista tulee poikasia noin 65-75 päivässä. Pelikaanit saavuttavat sukupuolisen kypsyyden 3-4 vuoteen. Suuren valkoisen pelikaanin elinkaari voi olla yli 16 vuotta vanha.


Suuri valkoisen pelikaanin suojelutila

Suuri valkoinen pelikaani luokitellaan IUCN: n punaisella listalla ”vähiten huolestuttavaksi”. Ihmiset ovat kuitenkin suurten valkoisten pelikaanien tärkeimmät saalistajat. Suuri valkoinen pelikaani on yksi niistä lajeista, joihin sovelletaan sopimusta Afrikan ja Euraasian muuttavien vesilintujen suojelusta (AEWA).

Pelikaanit ovat hyvin alttiita pilaantumiselle, ja liikakalastuksen vuoksi tietyillä alueilla heidän on pakko lentää pitkiä matkoja vain löytääksesi tarpeeksi ruokaa.

Suuria valkoisia pelikaaneja hyödynnetään monista syistä. Heidän pussistaan ​​valmistetaan tupakkapussit, heidän ihonsa muuttuu nahaksi, guanoa (merilintujen, hylkeiden tai lepakoiden ulosteet) käytetään lannoitteena ja nuorten pelikaanien rasva muutetaan perinteisen lääketieteen öljyiksi Aasiassa. Ihmisten häiriöt, ruokinta-alueiden ja lisääntymispaikkojen menetys sekä saastuminen vaikuttavat kaikki suuren valkoisen pelikaanin romahtamiseen.

maltan shih tzu -tietoja