Giant Anteater

MAINOS Kuvalähde

Anteaterskuuluvat 'Pilosa' -järjestykseen, johon kuuluu myös laiskiaiset. Giant Anteater on suurin Anteater-lajeista, joten sen nimi. Muita Anteater-lajeja ovat Silky Anteater (Cyclopes didactylus) ja Collared Anteater (Tamandua tetradactyla). Giant Anteaters löytyy metsistä ja savannista koko Keski- ja Etelä-Amerikassa Belizestä Pohjois-Argentiinaan, mutta ne ovat yleisempiä etelässä.

Giant Anteaterin kuvaus

Muurahaiskarvaiset ovat yksi planeettamme muukalaisilmallisemmista eläimistä. Giant Anteater voi olla jopa 2 metrin pituinen nenästä hännään ja painaa 40-100 kiloa. Giant Anteaters -takki on väriltään harmahtava / ruskea, ja hartioissa on mustavalkoiset lävistäjämerkit. Heidän hiuksensa ovat yläosien suuntaiset, mutta pitkät ja pörröiset alaosissa ja hännässä.



Anteaters-häntä on pitkä ja tuuhea, ja se voi olla yksin 2-3 metriä pitkä. Heidän päänsä ovat pitkät ja kapeat, pienellä mustalla kärjellä päässä. Heidän silmänsä ja korvansa ovat pieniä ja niillä on erittäin pitkä tahmea kieli.



spanielinterrieri sekoitus temperamentti

Giant Anteatersilla on neljä lyhyttä, vahvaa jalkaa. Jokainen jalka koostuu viidestä numerosta, ja niiden etukäpälissä olevat 3 keskimmäistä numeroa on varustettu valtavilla, terävillä kynsillä, joita käytetään murtamaan avoimet termiitti- ja muurahaispesät. Koska heillä on nämä pitkät kynnet tassuillaan, muurahaiskudoksen on kuljettava rystyillään kynsiensä taitettuna alla suojellakseen heitä. Heidän kynnet ovat erittäin vahvoja ja tämä vahvuus on välttämätön, koska termiitti- ja muurahaispesät sekoittuvat maaperän ja termiittien syljen kanssa, joista tulee erittäin kovia auringossa paistettaessa.

Muurahaiskukkaroilla ei ole hampaita, ja kun ne ovat kauhoittaneet hyönteiset pitkillä kielillään, muurahaiskakkarat murskaavat heidät tyynyllä olevilla kasvoilla suuhunsa ennen nielemistä. Vaikka Anteatersin näkö ja kuulo eivät ole kovin kehittyneitä, niillä on erinomainen haju. Giant Anteatersilla on melko pieni aivot verrattuna ruumiinsa kokoon, vaikka niillä on suuret kallot, jotka voivat ulottua jopa 18 tuumaa pitkiksi.



mini beagle vs tavallinen beagle

Giant Anteaterin elinympäristö

Giant Anteatersin suosittuja elinympäristöjä ovat niityt, trooppiset metsät, avoimet metsät ja kuivat savannat.

Giant Anteater -ruokavalio

Giant Anteaters ovat termiittien ja muurahaisiden erikoissyöjiä. He havaitsevat muurahaiskipuja ja termiittikammioita akuutilla hajuaistillaan. Kun he ovat löytäneet saaliinsa, muurahaiskarhu kaivaa pesän sen valtavilla, terävillä kynsillä. Muurahaiskarhu lisää sitten hyvin pitkän kielensä pesään ja poimii hyönteiset, jotka sitten laitetaan ruoansulatuskanavaan.

Muurahaiskarhussa on valtavat sylkirauhaset, jotka tuottavat suuria määriä tahmeaa sylkeä kielelle, jolloin monet muurahaiset, termiitit ja niiden munat voivat tarttua siihen kerralla. Kielien mikroskooppiset selkärangan kaltaiset ulkonemat auttavat edelleen syömistä. Sen kieli voi ulottua jopa 2 metriä pitkäksi ja se voidaan pudistaa hyönteisten pesään ja ulos kahdesti sekunnissa. Jopa 30000 - 35000 muurahaisia ​​voidaan kuluttaa yhdessä päivässä. Muurahaiset eivät koskaan tuhoa pesää kokonaan. Hyönteiset pystyvät korjaamaan vaurionsa nopeasti ja muurahaiskarhun voi palata pesään ruokkimaan uudelleen. Anteaters ovat erittäin varovaisia ​​välttääkseen vaarallisia ja aggressiivisia sotilasmuurahaisia.



Jättiläinen muurahaiskäyttäjä

Giant Anteaters ovat yksinäisiä eläimiä. Vain äidit ja heidän nuoret nähdään yleensä yhdessä. Muurahaiskävijät ovat vaeltavia eläimiä eivätkä yleensä pysy yhdessä paikassa, vaikka joillakin uroksilla voi olla yhden neliökilometrin alue (suurempi naisille). Alueet on merkitty peräaukon eritteillä. Muurahaiskeskus on sekä maaseudulla että tiheästi asutuilla alueilla yöelämäläinen, jos asuu asutuilla alueilla, jotka metsästävät saalista yöllä. Maaseutualueilla muurahaiskarit löytävät yökerhon yöksi kenties ontelosta puusta tai pienestä maanpohjaisesta päivästä ruokinnan jälkeen.

Muurahaiskarvaiset eivät ole kovin äänekkäitä eläimiä, mutta he aiheuttavat hälyttävän äänen ja pikkulapset nurisevat, jos he putoavat äitinsä selästä.

Giant Anteaterin lisääntyminen

Naaraspuolisen muurahaiskudoksen tiineysaika on 6 kuukautta, jonka jälkeen yksi lapsi syntyy. Naaraat synnyttävät kaksijalkaisessa asennossa (takajaloissa) hännänsä avulla tukeakseen itseään. Pikkulapset syntyvät täydellä turkilla ja merkinnöillä. Imeväistä ruokitaan naisen rintarauhasista noin kuuden kuukauden ajan, ja se ratsastaa äitinsä kanssa jopa vuoden ajan, vaikka se pystyy pieneen, hitaaseen laukkaan. Vauva pysyy äitinsä kanssa enintään 2 vuotta tai kunnes hän tulee raskaaksi uudelleen. Tässä vaiheessa lapsi eroaa äidistään aloittaakseen oman elämänsä ja saavuttaen sukupuolisen kypsyyden (kykenevän lisääntymään) 2 - 4 vuoden välillä. Muurahaiskarhun elinikä luonnossa on noin 14 vuotta ja vankeudessa noin 26 vuotta.

shih tzu risti yorkie

Jättiläisen muurahaiskiven suojelun tila

IUCN luokittelee Giant Anteaterin ”lähellä uhattuna”. Koska muurahaiskoneet ovat rauhallisia olentoja, saalistavat ne suuret kissat, kuten Pumas ja Jaguars. Kulmassa oleva muurahaiskarhu ajaa kuitenkin takajaloillaan ylöspäin käyttämällä häntää tukena ja käyttää 4 tuuman pitkiä kynsiään taistellakseen hyökkääjää vastaan. Muurahaiskokeita metsästetään myös Etelä-Amerikassa turkisten ja ruokien vuoksi.