Galapagos White Cheeked Pintail Duck

MAINOS Kuvalähde

Valkoinen poskipäinen ankkatai Bahaman ankka-ankka (Anas bahamensis) on Karibian, Etelä-Amerikan ja Galápagos-saarten tikkuva ankka. Dabbling-ankat ovat tyypillisesti tuoreiden, matalien suojen ja jokien lintuja suurten järvien ja lahtien sijaan. Dabbling-ankat ovat hyviä sukeltajia, mutta yleensä ruokkivat heittämällä tai kaatamalla eikä upottamalla.

Kuten monet eteläiset ankat, uros ja naaras ovat samanlaisia, mutta naaralla on tylsempi lasku ja kasvot sekä lyhyempi häntä. Naaraat ovat hieman pienempiä kuin uros. Valkoinen poskinen ankka on pääasiassa ruskea, valkoiset posket ja punapohjainen harmaa lasku (nuorilla linnuilla puuttuu vaaleanpunainen). Valkoisilla poskillisilla ankka-ankoilla on punainen kolmio nokan pohjassa ja metallinen vihreä peilikuvio.



pitkäkarvainen chihuahua ja pomeranian sekoitus

Aikuisilla on ruskeat yläosat, joissa mustat höyhenet reunustavat takana vaalean harjan. Heidän pyrstönsä on terävä ja kellertävä. Siipien peitteet ovat ruskeita. Suurilla peitteillä on kellertäviä kärkiä. Tertiaalit ovat mustanruskea ja reunat vaaleanruskeat. Toissijaisissa emäksissä on metallinen vihreä nauha ja musta alaosa, jonka kärjessä on leveä kellertävä reuna. Alareunat ovat lämpimän ruskeat, mustat täplät rintaan ja vatsaan. Undertailpeitteet ovat kellertäviä. Kaula on tumma, paitsi vaaleampi keskihihna, mustanväriset lentohöyhenet ja vaalea takareuna.



Kruunu ja nape ovat ruskeat, hieman täplikkäät tummilla. Pään, kurkun ja yläkaulan sivut ovat puhtaan valkoisia. Bill on siniharmaa, punaiset sivut alaleuan yläosassa ja musta naula. Silmät ovat ruskeat. Jalat ja hihnat ovat tummanharmaita.



Nuori valkoinen poskikasvihaukka on pehmeän ruskea. Valkoiset poskipunat ovat endeemisiä alalajeja, jotka on rajoitettu Galapagosiin, ja näet ne lentävän pitkiä matkoja merellä, risteilemällä yhdeltä saarelta toiselle, vaikkakaan ei usein. Valkoista poskipintta-ankkaa ei voida sekoittaa muihin sen alueella oleviin ankkoihin.

Valkoista poskipinkkiankkaa esiintyy vesillä, joilla on suolapitoisuutta, kuten murtojärvet, suistoalueet ja mangrove-suot.

Valkoinen poskipinttu ruokkii vesikasveja ja pieniä olentoja, jotka on saatu tupsuttamalla. Pesä on maassa kasvillisuuden alla ja lähellä vettä.



Valkoinen poskipintta on suhteellisen hiljainen. Miehet voivat lausua matalan pillin, ja naaraat tuottavat heikon kväkkivän laskeutumisen.

Valkoisen poskikasviainen ankka nähdään yleensä yksin tai pareittain tai pienessä 10-12 linnun ryhmässä, mutta myös suuremmissa parvissa, joissa on enintään 100 lintua.

Valkoiset poskipunat muodostavat pareja jälkikasvuston jälkeen. Kasvatus vaihtelee alueen mukaan. Heidän pesänsä sijaitsevat maassa, lähellä vettä. Se on piilotettu rannan kasvillisuuden keskelle ja alle tai mangrovelehden juurien väliin. Naaraat munivat noin 6-10 kermaista munaa. Inkubaatio kestää noin 25-26 päivää.

Valkoinen poskipikku-ankka on melko suvaitsevainen lintu, vierailijat eivät pidä siitä paljon, mutta joskus on mahdollista päästä 'lähietäisyydeltä' heille. Se on pelokas ja ujo lintu.

punanokkaiset amerikkalaiset pit bullterrierit

Valkoinen poskipalan kanta näyttää olevan vakaa. Jotkut pienemmät populaatiot Galapagos-alalajina voivat olla vaarassa levinneisyyden vähenemisen vuoksi.

Kilpailuja on kolme:

A. b. bahamensis Karibialla,
A. b. galapagensis Galapagosilla,

ja hieman suurempi
A. b. rubirostris Etelä-Amerikassa.

Viimeksi mainitut lajit voivat olla osittain muuttavia, pesivät Argentiinassa ja talvehtivat pohjoisempana.