Galapagos heilutti albatrossiä

Kuvalähde

Heilutti Albatrossiätunnetaan myös nimelläGalapagos Albatross. Se on suurin Galapagos-linnuista, jonka siipien kärkiväli on 7-8 jalkaa ja paino 7-11 kiloa. Ne voivat kasvaa pituuteen 86 senttimetriä (34 tuumaa).

Aaltoilevat albatrossit ovat erottamiskykyisiä niiden kellertävän kerman kaulan ja pään suhteen, mikä eroaa niiden pääosin ruskehtavista rungoista. Vielä erottamiskykyisempi on niiden erittäin pitkä, kirkkaan keltainen lasku, joka näyttää suhteellisen suurelta suhteellisen pieneen päähän ja pitkään, hoikkaan kaulaan verrattuna.



oorang airedalen elinajanodote

Maalla he kävelevät kahlilla ja näyttävät olevan erittäin kömpelöitä, mutta ilmassa he ovat yksi siroimmista linnuista, mitä ikinä voit nähdä. Aaltoilevat albatrossit ovat erittäin uskollisia lintuja toisilleen, jolloin kun uros löytää naispuolisen parittelupartnerin, he pysyvät yhdessä ja nostavat poikasiaan, kunnes toinen heistä kuolee.



Waved Albatrossin ensisijaiset ravintolähteet ovat kalat, kalmarit ja äyriäiset. Mutta niiden on havaittu myös ryöstävän muita ravinnonlähteitä, mukaan lukien muiden lintujen regurgitoitunut ruoka.

Aaltoilevat albatrossit voivat elää 45 vuoteen asti. Pisin elävä albatrossi on kirjattu eläneen 51-vuotiaana. Albatross on luultavasti yksi vanhimmista elävistä linnuista.



Aaltoilevat albatrossit löytyvät vain yhdeltä Galapagos-saarelta - Espanolasta -, missä ne kokoontuvat kahteen suureen siirtokuntaan. Kuten muutkin ensisijaisesti liukuvat linnut, aaltoileva albatrossi luottaa vahvaan vastatuuleen voidakseen nousta.

Aaltoileva albatrossi, kuten muutkin albatrossit, viettävät osan vuodestaan ​​merellä. Aaltoileva albatrossi ei kulje kovin pitkälle, ja kun se matkustaa, se ei ole poissa kovin kauan.

Tammikuusta maaliskuuhun ne löytyvät Tyynellämerellä Galapagosin itäpuolella sekä Ecuadorin ja Pohjois-Perun rannikoilla. Monet aaltoilevat albatrossit kokoontuvat usein Guayaquilinlahdelle. He alkavat palata maaliskuun puolivälissä, miehet saapuvat ensin. Kun Waved Albatross pariutuu koko elämän, uros palaa edellisten vuosien lisääntymisalueelle ja odottaa kumppaniaan.



Aaltoilevat Albatrossit osallistuvat hyvin pitkään, meluisaan ja monimutkaiseen seurustelurituaaliin, aivan kuten muutkin Albatrossit. He tanssivat ja aitaavat toistensa kanssa nokalla, jossa kumppanit taipuvat, kohtaavat toisiaan ja löivät nokkojaan nopeasti edestakaisin.

Toisessa vaiheessa kumpikin on vastakkain pystysuorassa asennossa, joskus poikanen nokka auki. Heidän nokkansa suljetaan sitten kovalla taputuksella. Joskus linnut kolisevat nokkaa nopeasti. Tanssi sisältää myös kumartamisen ja paraatin toistensa ympärillä pään heiluttaen puolelta toiselle liioiteltuina, nenän 'anh-a-annhh' äänen mukana. Tanssi on pidempi ja enemmän mukana, kun uusi albatrossiryhmä kokoontuu tai pareittain, jotka eivät ole onnistuneet lisääntymään edellisen kauden aikana.

Kun naaras munii munansa huhtikuun puolivälistä heinäkuuhun, molemmat vanhemmat inkuboivat munaa noin kahden kuukauden ajan. Inkubaation alkuvaiheessa jokainen vanhempi ottaa pitkät vuorot munan kanssa, joka voi kestää 3 viikkoa kerrallaan. Kun kuoriutumisaika lähestyy, nämä käännökset munan kanssa lyhenevät.

Naaraspuolinen Albatross munii munansa maahan sen sijaan, että tekisi heille pesän. Inkubointijakson aikana vanhemmat vierittävät munaa usein noin 40 metrin etäisyydellä. Syy siihen, miksi albatrossit tekevät tämän, on epävarma, mutta tämä toiminta näyttää edistävän poikasen onnistuneempaa kuoriutumista.

Kun munat ovat kuoriutuneet, tipu on tummanruskea ja peitetty kiharaisilla tummanruskeailla höyhenillä. Ensimmäisten viikkojen aikana poikasen kuoriutumisen jälkeen yksi vanhemmista vartioi poikasia, kun taas toinen kerää ruokaa. Kun poikaset vanhenevat, heidät jätetään vartioimatta lastentarharyhmissä, kun molemmat vanhemmat viettävät kauemmin merellä ruokaa etsimässä.

Riippumatta siitä, mikä ruoka on kiinni, sitä pidetään vanhempien vatsassa, jossa se muuttuu öljyiseksi nesteeksi. Vanhempi voi pitää tätä nestettä mahassaan sulattamatta sitä huomattavan ajan, mikä tekee metsästysretkistään tehokkaampia, koska sen ei tarvitse palata usein.

Kun vanhemmat palaavat siirtokuntaan, he löytävät poikaset ja pumppaavat sitten nesteen poikasen vatsaan. Kanan vatsaan voidaan pakottaa jopa 2 kilogrammaa nestettä kerralla. Tämä määrä saa poikasen turpoamaan ja näyttämään liian paisutetulta ruskealta pussilta. Se voi tuskin liikkua, kunnes öljy pilkotaan. Tämä pitää heidät kylläisinä ja ruokittuina, kun vanhemmat palaavat mereen pitkiä aikoja etsimään lisää ruokaa.

Kun poika on paennut, he lähtevät lastentarhoistaan ​​ja lentävät vanhempiensa kanssa Länsi-Tyynenmeren alueelle. Vanhemmat palaavat joka vuosi Espanolaan pariutumaan, mutta pojat pysyvät poissa viidestä kuuteen vuoteen, kunnes ovat valmiita aloittamaan jalostuksen ensimmäistä kertaa.

rottweiler lab mix pentu

Galápagosin aaltoilevien albatrossien populaatiota suojelee kansallispuiston henkilökunta. Mutta rajoitettu kalastusalue, pitkäsiimakalastuksen sivusaaliit, matkailun aiheuttamat häiriöt, taudit ja laittoman kalastuksen vaikutukset läheisillä vesillä asettavat ne huomattavaan vaaraan.

Erityisesti pitkäsiimakalastuksella vaikuttaa olevan vakava vaikutus lajeihin, jonka IUCN nosti vuonna 2000 haavoittuvaksi läheltä kolmetoista. Vaikka vuonna 2001 esiintyy edelleen 34 700 aikuista lintua, niiden määrä on ilmeisesti alkanut laskea tuntemattomassa johtuu todennäköisesti pitkäsiimakalastuksesta, joka myös heikentää sukupuolten välistä suhdetta (miehiä tapetaan useammin).

Koska nykytilanne tekee väestöstä erittäin alttiita katastrofaaliselle romahdukselle sukupuuttoon, aallotettu albatrossi nostetaan kriittisesti uhanalaiseksi IUCN: n vuonna 2007 punaisessa luettelossa.