Galapagos Storm Petrel -lintu

Kuvalähde

Storm Petrelsovat merilintuja Hydrobatidae-heimoon, joka kuuluu Procellariiformes-lajeihin.

Merimiehet kutsuivat Storm Petrelsia pitkään ”Mother Careyn kanoiksi”.



Nämä pienimmät merilinnut ruokkivat planktonisia äyriäisiä ja pieniä, pinnalta poimittuja kaloja tyypillisesti leijuu. Lento on lepatus ja joskus lepakoiden kaltainen.



Storm Petrelsillä on kosmopoliittinen jakauma, jota esiintyy kaikissa valtamerissä. Ne ovat ehdottomasti pelagisia, ja ne tulevat maahan vain jalostuksen aikana. Useimpien lajien kohdalla niiden käyttäytymisestä ja levinneisyydestä merellä tiedetään vähän, missä niitä voi olla vaikea löytää ja vaikeampaa tunnistaa. Storm Petrels on siirtomaa-pesittäjä, jolla on vahva filopatia (muuttavan eläimen taipumus palata tiettyyn paikkaan lisääntyvän tai ruokkivan) synnytyksen pesäkkeisiin ja pesimäpaikkoihin.

Storm Petrels pesää halkeamissa tai urissa, ja kaikki lajit paitsi yksi osallistuu pesimäsiirtojen yöhön. Parit muodostavat pitkäaikaisia ​​yksiavioisia sidoksia (suhteessa vain yksi kaveri) ja jakavat inkubaatio- ja poikasen ruokintatehtävät. Kuten monet merilintulajit, pesintä on pitkittynyt, ja inkubaatio kestää jopa 50 päivää ja pakenee vielä 70 päivää sen jälkeen.



Galapagosissa on kolme vakituista lajia:

Valkoinen tuuletettu myrsky Petrel(Oceanites gracilis)
Yhtenäinen Storm Petrel(Oceanodroma castro)
Kiila-Rumped Storm Petrel(Oceanodroma tethys)

Kolmesta lajista ”okeanit” ovat eteläistä muotoa, kun taas ”Oceanodroma” ovat pohjoista muotoa. Sekä valkoinen tuuletettu myrskyöljy että kiilalla ajettu myrskyöljy ovat endeemisiä Galapagos-alalajeja. Muita myrskyöljylajeja on toisinaan raportoitu huijareina.



Oceanodromalla on tunnettu kasvatuspaikka Galapagosilla. Tämä on prinssi Philipin portaat Genovesan saarella. Tässä paikassa linnut pesivät laavaputkissa ja lentävät edestakaisin kuin hyönteisparvet,

Ihmisen toiminta uhkaa useita myrsky-petrel-lajeja. Yhden lajin, Guadalupe Storm-petrelin uskotaan kuolleen sukupuuttoon, toinen oletettu sukupuuttoon löydetty laji löydettiin uudelleen vuonna 2003. Suurimmat uhat ovat lisääntyneessä pesäkkeessä esiintyneitä lajeja. Monet myrskylinnut pesivät tavallisesti eristetyillä nisäkäsvapailla saarilla eivätkä pysty selviytymään saalistajista, kuten rotista ja villikissoista.