Galapagosin lyhytkorvainen pöllö

MAINOS Kuvalähde

Lyhytkorvainen pöllö(Asio flammeus) on Asio-sukuun kuuluva pöllö. Niitä kutsutaan korvakoruiksi, koska niillä on höyhenpeitteitä, jotka muistuttavat nisäkkäiden korvia. Heidän korvapalat ovat joskus näkyvissä ja joskus eivät. Nämä pöllöt näyttävät yleensä kimppunsa puolustuksellisessa asennossa. Lyhytkorvainen pöllö löytyy avoimesta maasta ja nurmikoista.

Lyhytkorvainen pöllö on keskikokoinen pöllö, jonka pituus on keskimäärin 34 - 43 senttimetriä ja paino 206 - 475 grammaa (11 - 13 unssia). Siinä on suuret silmät, isot päät, lyhyet niskat ja leveät siivet. Sen nokka on lyhyt, vahva, koukussa ja musta. Sen höyhenpeite on täplikkäistä punertavaa ruskeaa, hännän ja siipien kanssa. Ylärinta on merkittävästi raidallinen.



Lyhytkorvatun pöllön siipiväli on 85-103 senttimetriä (38-44 tuumaa). Naiset ovat hieman miehiä suurempia. Keltaoransseja silmiä on liioiteltu kummallakin silmällä ympäröivillä mustilla renkailla ja silmiä ympäröivillä suurilla, valkeahkoilla höyhenlevyillä kuin naamio.

chihuahua ja terrieri sekoitus

Lyhytkorvapöllö löytyy kaikilta mantereilta paitsi Etelämantereelta ja Australiasta. Sillä on yksi suurimmista lintujen jakautumisista. Lyhytkorvainen pöllö kasvaa Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Karibialla, Havaijilla ja Galápagos-saarilla. Lyhytkorvainen pöllö on osittain muuttoliike, joka liikkuu talvella etelään levinneisyyden pohjoisilta osilta. Lyhytkorvaisen pöllön tiedetään siirtyvän alueille, joissa on jyrsijöiden korkeampia populaatioita. Lyhytkorvakukka pesii maassa preerian, tundran, savannin tai niittyjen elinympäristöissä.



Pesiä peittää matala kasvillisuus, ja rikkaruohot, ruoho tai höyhenet saattavat peittää ne kevyesti. Noin 4-7 valkoista munaa löytyy tyypillisestä kytkimestä, mutta kytkimen koko voi nousta kymmeniin muniin vuosina, jolloin myrkkyjä on runsaasti. Poikasia on yksi vuodessa. Munia inkuboidaan enimmäkseen naaras 21-37 päivän ajan. Jälkeläiset lentävät hieman yli neljässä viikossa. Tämän pöllön tiedetään houkuttelevan saalistajat pois pesästä näyttämällä olevan lamaantunut siipi.

bordercollie corgie sekoitus

Lyhytkorvan pöllön seksuaalinen kypsyys saavutetaan yhdellä vuodella. Pesimäkausi pohjoisella pallonpuoliskolla kestää maaliskuusta kesäkuuhun ja saavuttaa huippunsa huhtikuussa. Tänä aikana nämä pöllöt voivat kerääntyä parviin.

Siitoskauden aikana urokset tekevät itsestään upeita silmälaseja lennon aikana houkutellakseen naisia. Uros syöksyy alas pesän yli ja siipi siipensä seurustelunäytössä. Nämä pöllöt ovat yleensä yksiavioisia (suhteessa vain yksi kaveri).



Metsästystä tapahtuu enimmäkseen yöllä, mutta tämä pöllö on vuorokausipäivää (aktiivinen päivällä ja lepää yöllä) ja krepuskulaarista (ensisijaisesti aktiivista hämärässä) sekä yöllistä (nukkuminen päivällä ja aktiivinen yöllä). Se pyrkii lentämään vain jalat maanpinnan yläpuolella avoimilla pelloilla ja nurmialueilla, kunnes se syöksyy ensin saalijaloilleen.

Useat pöllöt voivat metsästää samalla avoimella alueella. Sen ruoka koostuu pääosin jyrsijöistä, erityisesti myrkkyistä, mutta se syö muita pieniä nisäkkäitä ja joitain suuria hyönteisiä. Joskus se syö jopa pienempiä lintuja. Sen lento on tyypillisesti levyke epäsäännöllisten siipien takia.

Lyhytkorvanpöllöillä on naarmuinen kuorimainen kutsu. Raspy 'waowk, waowk, waowk' tai 'toot-toot-toot-toot-toot' äänet ovat yleisiä. Kova 'eeee-yerp' kuuluu myös lisääntymisalueilla. Lyhytkorvaiset pöllöt ovat kuitenkin hiljaa talvialueilla.