Galapagosin punainen lepakko

MAINOS Kuvalähde

Punainen lepakko, (Lasiurus blossevillii) on yksi monista lepakkalajeista. Tämä on yksi Vespertilionidae-perheestä, joka on suurin perhe. Se sisältää 35 sukua ja 318 lajia.

Punainen lepakko on löydetty ympäri Etelä-Amerikkaa. Nämä lepakot ovat samanlaisia ​​kuin linnut. He muuttavat maailman eteläosiin, kun kylmä tulee, ja suuntaavat pohjoiseen, kun sää alkaa lämmetä maailman pohjoisilla pallonpuoliskoilla. Lepakot löytyvät todennäköisesti lehtien alla metsästä. He tekevät tämän, koska he joko yrittävät syödä tai piiloutua petoeläimiltä. Lepakot roikkuvat ylösalaisin puun oksasta yhdeltä jalalta, koska he yrittävät sulautua ympäristöönsä, kuten kuolleisiin lehtiin.



Punainen lepakko syö erilaisia ​​hyönteisiä. He syövät koia, kärpäsiä, todellisia vikoja, kovakuoriaisia ​​ja cikadoja. Normaalisti lepakko ei tule ulos päivällä, niitä kutsutaan yöksi. Siksi he tulevat ulos yöllä ja metsästävät. He eivät käytä silmiään metsästykseen, he käyttävät äänellään kaikuja ja kaiut auttavat heitä tekemään mielessään kuvia ympärillä olevista.



Punainen lepakko pariutuu elo- ja syyskuussa. Naaraspuolisella punaisella lepakolla voi olla yksi tai neljä pentua kerrallaan. Raskausaika on noin 90 päivää. Ennen lepakoiden lentokykyä äiti voi kuljettaa enintään neljä pentua kerrallaan. Lepakoiden lentäminen itsestään kestää jopa kuusi viikkoa ja kypsyy yhdestä kolmeen vuotta.

Punaiset lepakot voivat kuljettaa monia haitallisia viruksia, sairauksia ja jopa raivotautia. Nämä voivat olla kohtalokkaita ihmisten terveydelle. Ihmisille, ole tietoinen lepakon mahdollisesti epänormaalista käyttäytymisestä. Kun he ovat maassa eivätkä voi liikkua, älä koske heihin tai yritä auttaa heitä. Punaiset lepakot voivat purra ja aiheuttaa infektioita. Jos henkilö joutuu kosketuksiin sellaisen kanssa ja häntä puretaan, hänen on hakeuduttava lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.



Uros- ja naaraspunaisilla lepakoilla on erilaiset rutiinit. Naaras lepakoita löytyy yleensä lämpimämmässä ilmastossa kesäkuussa. Miehet ovat enimmäkseen Appalakkien ylängöillä. Muuttomallien eroista johtuen heidän on vaikea kasvattaa, koska he ovat jatkuvasti melko kaukana toisistaan.