Galapagos Rail Bird

Kuvalähde

Rallidae-perheen lintuja kutsutaan Railsiksi.Galapagos Rail Birdon Galapagos-saarille tarkoitettu endeeminen pieni rautatie. Se muistuttaa läheisesti läheistä Amerikan mustaa rautatietä. Sitä ovat uhanneet tuodut lajit, kuten vuohet ja kissat, ja sitä pidetään haavoittuvana.

Galapagos Rail Bird on pieni (15 senttimetriä) lähes lentokyvytön maalla elävä lintu. Siinä on tumma höyhenpeite, musta haalari, jonka pää ja rinta ovat harmaampia, ja takana valkoiset täplät. Siinä on punertava silmä, musta lasku ja lyhyet, lähes hyödyttömät siivet. He ovat erittäin äänekkäitä, ja niillä on laaja valikoima puheluita.



Galapagoksen kiskolinnut ruokkivat selkärangattomia, enimmäkseen etanoita, isopodeja, sudenkorentoja, vikoja, muurahaisia, ottaen myös marjoja ja joitain siemeniä. He ruokkivat päivällä, liikkuvat pitkin maata heittäen lehtiä ja tutkien lehtien kuivikkeita.



Rautalintujen runko on yleensä riittävän kapea, jotta ne voivat liukastua tiheän kasvillisuuden läpi, kuten tavallisissa suoissa.

Galapagosin rautatie-linnut pysyvät tavallisesti maassa ja heitä on vaikea nähdä. Ne ovat salamyhkäisiä ja joskus yöllisiä. Yleensä kuullut eikä nähty, he lähettävät tiettyjä lajille tyypillisiä kutsuja ja kiristelyjä.



Näillä pienillä ja keskisuurilla linnuilla on kohtuulliset tai pitkät jalat ja pitkät varpaat, mikä on etu kävelylle tai juoksemiselle pehmeän maan päällä.

Galapagosin rautatie-linnut heiluttavat usein lyhyitä hännänsä, jotka ovat ylöspäin. Kiskolinnut ovat yleensä, mutta eivät aina harmaita, ne ovat joskus ruskeita ja himmeitä punaisia. Heidän höyhenillä on yleensä löysä rakenne, ja miehet ja naiset näyttävät samanlaisilta.

Rautalintujen nokka vaihtelee tupakasta pitkänomaiseen lajista riippuen. Kiskot ovat kaikkiruokaisia, mutta monet lajit syövät pääasiassa pieniä eläimiä. Kiskolintujen pesät ovat yleensä hyvin piilossa ja hyvin erotettuja. Kytkimet sisältävät usein 6-12 munaa, ja sekä miehet että naiset osallistuvat yleensä niiden inkubaatioon. Luonnon aikana poikaset ovat useimmissa lajeissa mustan tai ruskehtavan unen peitossa ja poistuvat pesästä heti kuoriutumisen jälkeen.



Noin 132 lajia tunnetaan, joista osa on tärkeitä riistalintuja.

Galapagossaarten lajeilla on itsenäisesti kehittynyt lentokyvyttömyys.