Galapagos-pingviini

MAINOS Kuvalähde

Galapagos-pingviinion Galápagos-saarille endeeminen pingviini. Se on ainoa pingviini, joka elää päiväntasaajalla trooppisessa ympäristössä.

Galápagos-pingviini selviää Humboldt-virran aiheuttamasta viileästä valtameren lämpötilasta ja Cromwell-virran aiheuttamista viileistä vesistä suurista syvyyksistä. ( Katso Galapagos-valtameri ).



Galapagos Penguinsin lähimmät sukulaiset ovat Afrikkalainen pingviini , Magellanic-pingviini ja Humboldt-pingviini .



Galapagos-pingviini esiintyy pääasiassa Fernandina-saarella ja Isabelan saaren länsirannikolla, mutta pienet populaatiot ovat hajallaan muilla Galapagoksen saariston saarilla.

Galapagos-pingviinien ominaisuudet



Galápagos-pingviini on pienin lämpimän sään pingviinistä. Se on vain 40-45 senttimetriä pitkä ja painaa vain 5 - 2 kiloa. Galapagos-pingviinillä on ohut valkoinen nauha, joka kulkee leuansa alla. Heillä on musta ylösalaisin oleva hevosenkengän muoto vatsan ympärillä. Vaikka Galapagos-pingviinien nauhoittamisen malli on samanlainen kuin Magellanin pingviinit , Galapagos-pingviinit ovat huomattavasti pienempiä ja heidän etupuolensa ympärillä oleva musta musta nauha on paljon ohuempi.

Galápagos Penguins-nokka on pidempi ja hoikkaampi kuin sen muiden lauhkean alueen serkkujen nokka. Aikuisilla pingviinillä on sinimustan pää, selkä ja räpylät uusina. Vanhemmat kuluneet höyhenet, himmeät ruskeaksi ja ulkonäöltään hieman repaleiset.

Galapagos Penguin Diet

Galapagos-pingviinit syövät enimmäkseen pieniä kaloja, kuten kimalaa ja sardiinia. He ovat riippuvaisia ​​merivirroista tuodakseen kaloja ruokinta-alueelleen. El Ninon ankarat sääolot (maailmanlaajuinen yhdistetty valtameri-ilmakehän ilmiö) aiheutti vakavan ruokapulan noin 20 vuotta sitten. Tuolloin yli 70% Galapagoksen pingviinistä kuoli.



Galapagosin pingviinikäyttäytyminen

Galapagos-pingviinit eivät ole muuttavia, ne pysyvät lauhkeassa vedessä ympäri vuoden. Yksi tämän pingviinin pääongelmista on viileyden pitäminen. Päiväntasaajan lähellä asuen lämpötilat voivat nousta päivällä yli 100 Fahrenheit-asteeseen (38 astetta). Galapagoksen pingviinit pysyvät viileinä uimalla ja metsästämällä ruokaa Cromwell-virran kylmässä vedessä Tyynellemerellä päivän aikana.

Viileinä öinä he nukkuvat ja pesivät maalla. Galápagoksen pingviini pitää räpylät ulospäin auttaakseen lämpöä paeta kehostaan. He suojaavat jalkojaan auringonpolttamilta pitämällä räpylöitä jalkojen päällä ollessaan maalla.

Galapagos-pingviinien lisääntyminen

Galapagos-pingviinit käyttävät koloja ja munitaan yleensä kaksi munaa. He parittelevat ja lisääntyvät vain, kun ruokaa on paljon. Usein kasvatetaan vain yksi poikaset. Molemmat vanhemmat hoitavat munia 38-40 päivän ajan. Poikasista huolehtivat sekä uros että naaras. Poikasen vartiointi on noin 30 päivää kuoriutumisen jälkeen. Poikaset molttuivat ja saavat aikuisen höyhenensä ja itsenäistyvät noin 60-65 päivässä.

Galapagos Penguin Predators

Saalistajat sisältävät Galapagos-hai ja satunnainen sinetti. Rannalla pingviinimunat ja poikaset ovat saalistajien saalistajia Galapagos-haukka ja toi rotat.

Galapagosin pingviinien suojelu

Galapagos-pingviini on uhanalainen, väestömäärän arvioidaan olevan noin 1500 henkilöä vuonna 2004 Charles Darwinin tutkimusaseman tutkimuksen mukaan. Väestö laski hälyttävän 65 prosentin laskun 1980-luvulla, mutta on toipumassa hitaasti. Siksi se on harvinaisin pingviinilaji (tila, joka johtuu usein väärin Keltasilmäinen pingviini ).

Populaatiotasoon vaikuttavat El Niño Southern -värähtelyn vaikutukset, mikä vähentää kalojen parsaantumista, mikä johtaa vähäiseen lisääntymiseen tai nälkään. Antropogeeniset tekijät (esim. Öljyn pilaantuminen, sivusaaliit ja kilpailu) voivat kuitenkin lisätä tämän lajin meneillään olevaa kuolemaa. Isabelan saarella tuodut kissat, koirat ja rotat voivat hyökätä pingviinejä vastaan ​​ja tuhota heidän pesänsä.