Galapagos Nazca -putkilintu

MAINOS Kuvalähde

Nazca Booby Bird(Sula granti) on röyhkeä lintu, joka löytyy itäiseltä Tyynellämereltä, nimittäin Galápagossaarilla, missä ekoturistit voivat nähdä sen, ja Clippertonin saarella. Sitä pidettiin aiemmin Masked Boobyn alalajina, mutta Nazca Booby on nyt tunnustettu erilliseksi lajiksi. Nazca Booby esiintyy samanaikaisesti Naamioitu Booby Clippertonin saarella, jossa ne saattavat harvoin hybridisoitua.

harmaa sininen nenäkuoppa

(Risteytyminen hybridien välillä samassa suvussa tunnetaan joskus lajikohtaisina hybridinä tai risteytyksinä. Lajin sisäisten eri alalajien väliset hybridit tunnetaan spesifisinä hybridinä.)





Nazca Booby Birds on suurin kaikista Boapie-linnuista Galapagos-saarilla. Nazca Booby -linnut ovat jauhettuja pesijöitä ja yksivuotisia kasvattajia, mutta viime vuosina ne ovat käyttäytyneet opportunistisina kasvattajina. Seurustelun aikana Nazca-boobeilla on mielenkiintoinen tanssirituaali, joka alkaa taivaanpisteestä. Tämän näytön suorittavat urospuoliset Nazcat osoittamaan potentiaalisille naispuolisille naisille, että heitä on käytettävissä paritettaviksi.

Naaraspuoliset Nazcat odottavat, että myös naiset näyttävät ja suorittavat taivaanpisteen. Naisilla tämä toiminta osoittaa kuitenkin, että miehet haluavat saada heidät vaikuttamaan.



Kun molemmat osapuolet ovat sopineet, miehet alkavat tarjota lahjoja naisille. Nämä lahjat jätetään aluksi huomiotta, aivan kuin nainen sanoisi: 'En tunne sinua vielä tarpeeksi hyvin', mutta pian hän hyväksyy lahjan. Heti kun se tapahtuu, heidän on vain ajan kysymys astua.

rott pit mix -pennut

Parittelu ei kestä niin kauan kuin seurustelua, se tapahtuu erittäin nopeasti. Itse tanssin tarkoituksena on luoda pieni masennus maahan, johon munat lopulta munitaan.

Nazca Booby Birds munii kaksi munaa, useita päiviä lukuun ottamatta vain yksi poikaset selviävät käytännössä, jota kutsutaan pakolliseksi sisarusten murhaksi. Tässä prosessissa yksi poikasista syrjäyttää toisen ottamalla suurimman osan ruoasta ja kasvaa siten nopeammin. Kun se on saavutettu, suurempi poikasen potkaisee pienimmän ja heikoimman poikasen pesästä, jättäen sen kuolleen janoon tai kylmään. Vanhempi Nazca Booby Birds ei puutu asiaan ja nuorempi poika kuolee väistämättä.



musta ja punainen gsd

Uskotaan, että munitaan kaksi munaa niin, että toinen jää vakuutukseksi siltä varalta, että toinen tuhoutuu tai syödään esim. lokit, tai tipu kuolee pian kuoriutumisen jälkeen.

Viimeisten neljän tai viiden vuoden aikana Nazca-poikaset ovat pesineet jatkuvasti. Syynä tähän näyttää olevan se, että he pystyvät vaihtelemaan ruokavaliotaan. Nazca Boobies tunnetaan pelagisista saarien välissä. Tämä tarkoittaa, että he kalastavat noin viiden - kahdenkymmenen mailin päässä rannasta. Perinteisesti Nazca söi joitain salemoita (mustaraidallisia snappereita) ja sardiineja, mutta viimeisestä El Niño-Southern-oskillaatiosta (ENSO) (1998) lähtien merentutkimusolosuhteet ovat jotenkin erilaiset ja kalojen jakautuminen on muuttunut. Nyt on yleistä, että salemoja ja sardiineja korvaa enemmän lentokaloja.

Nazca Booby Birds näyttää olevan hyvin sopeutuva, ja siksi he pesivät loputtomasti viimeiset neljä tai viisi vuotta.