Galapagos Lava Heron Bird

MAINOS Kuvalähde

Lava Heron Galapagos-lintu

Lava Herons(Butorides sundevalli) ovat endeemisiä (ainutlaatuisia) Galapagos-saarille. Niitä voidaan havaita enimmäkseen saarten James Bayn alueella. Lava-haikarat ovat pieniä (35 senttimetriä), harmaita, siivissä ja takana tummia ja oransseja. Lava-haikaroita löytyy kalliorannoilta ja mangrove-suoilta saarten ympäriltä. Lava Heronsin tummanharmaa väri sekoittuu laavan väriin.

Lava Heron on kehittynyt sopeutumaan ympäristöönsä värin avulla.



sininen nenäkuoppasekoitus laboratorion kanssa

Lava Herons -väritys mahdollistaa sen sulautumisen ympäristöönsä ja piiloutumisen petoeläimiltä. Aikuiset voivat olla hyvin tummia ja vaikeasti havaittavia laavaa vastaan.



Lava-haikaroiden on myös tiedetty syövän perhot, jotka kerääntyvät kaktusten lähelle. Toisin kuin useimmat haikarat, nämä linnut pesivät yksinäisissä pareittain joko mangrovepuiden alaosissa tai laavakivien alla.

Tätä haikaraa pidetään joskus juovahaikaran alalajina tai jopa sen värimorfisena. Sitä pidetään kuitenkin tyypillisesti erillisenä lajina.



Lava Heron on niin kesy, että voit ottaa valokuvia siitä jopa 8 tuumasta.

Nämä erittäin alueelliset linnut löytyvät vuorovesialueilta ja mangrove-lehdoista kaikilla Galapagos-saarilla. Voit usein nähdä Lava-haikaroita istumassa liikkumattomana laavakivillä odottamassa kärsivällisesti tarttua ohimennen olevaan kalaan laskullaan. Lava Herons ruokkii pääasiassa pieniä kaloja, rapuja ja liskoja. Lava Heron varsii pieniä taskurapuja ja kalaa hitaasti ennen kuin ne keihäänneet ja syövät nopeasti.



Aikuinen Lava Heron on liuskeharmaa, mikä auttaa sitä sulautumaan kovettuneen laavaan. Taka-höyhenillä on tyypillisesti hopeanhohtoinen kiilto ja sen päähän on lyhyt harja. Lava Heronin ruokintakäyttäytyminen on melko vaikuttava, se voi tarttua pieniin rapuihin 2-3 rapuja minuutissa.

Lava-haikarat ovat monogamisia (kasvatetaan vain yhdellä perämiehellä kerrallaan) pesintäkaudella ja harjoittavat monimutkaisia ​​seurustelunäytöksiä. He voivat lisääntyä ympäri vuoden, tosin tyypillisesti syyskuusta maaliskuuhun ja voivat pariutua jopa kolme kertaa vuodessa.

Uroslaava-haikarat saavat kirkkaat jalostusvärit jalkoihin ja nokkoihin, ja jotkut Ison- ja lumijalkaväen kaltaiset kehittävät aigretteja, jotka ovat upeita pää-, niska- ja olkapäästöjä. Jalostuksessa haikaralla on musta nokka ja kirkkaan oranssit jalat, mutta ne haalistuvat harmaaksi pesintäkauden jälkeen.

Kun ne ovat muodostaneet pareja, naiset rakentavat puiden, pensaiden tai pensaiden alustapesät pesiin veden lähelle, kun taas miehet keräävät tarvittavat materiaalit. Munitaan enintään 10 munaa, ja molemmat hautovat ja siitosmunat ovat asynkronisia.

Molemmat vanhemmat ruokkivat nuoria, jotka nousevat 4-8 viikossa. Heitä on metsästetty aikaisemmin lihansa vuoksi ja joillakin lajeilla, kuten näyttävien höyhenien egregillä, ne kuolivat joissakin maissa, mutta ovat nyt palauttaneet lukumääränsä. Nämä linnut eivät pelkää ihmisiä.