Galapagos Hoary Bat

MAINOS Kuvalähde

Hoary Bat(Lasiurus cinereus) on Galapagossaarilla asuva karvainen pyrstö. Se on myös suurin lepakko, joka normaalisti löytyy Kanadasta. Hoary-lepakko on keskimäärin 13-14,5 senttimetriä pitkä, 40 senttimetrin (15,7 tuumaa) siipien kärkiväli ja 26 gramman (0,9 unssia) paino. Sen turkki on tummanruskea ja eläinten takana on himmeä huurretta. Siipien alapintaa lukuun ottamatta suurin osa lepakosta on turkista.

Hoary Bat lepää tavallisesti yksin puissa, mutta toisinaan on nähty luolissa muiden lepakoiden kanssa. Se suosii metsämaata, pääasiassa havumetsää, mutta metsästää avoimilla alueilla tai järvissä. Hoary-lepakko ja Galapagosin punainen lepakko on hyönteissyöjä, joka lentää ympäri, mutta on isompi ja kauniilla punaisella turkilla valkoisilla kärjillä. Nämä lepakot metsästävät yksin ja niiden tärkein ravintolähde ovat koi, mutta he syövät myös sudenkorentoja.



Kannabatjan lisääntymissykliä ei ole vielä täysin tiedossa, mutta uskotaan, että he pariutuvat elokuussa syntymän tapahtuessa seuraavan vuoden kesäkuussa.



Hoary-lepakolla uskotaan olevan tiineys vain 40 päivää ja että nisäkkään alkion diapausella (viivästynyt implantointi) voi olla merkitystä. Pentueet vaihtelevat 1–4 ja nuoret viettävät noin kuukauden äidin kanssa ennen kuin he voivat hoitaa itsensä.

Hoary-lepakko on vaeltava ja voi matkustaa etelään Yhdysvaltojen eteläpuolelle tai Bermudaan. Toisinaan lepakko paistoi kuljetuslaatikoissa, ja tämä saattaa selittää raportteja, jotka havaitsivat napapiirin yläpuolella.