Galapagosin suuri fregattilintu

Kuvalähde

Suuri fregattilintu ja upea fregattilintu

Suuri fregattilintumuistuttaa valtavaa mustalintua, joka leijuu laiskasti taivaalla. Fregattilinnut kuuluvat Fregatidae-perheeseen, joka sisältää viisi lajia maailmanlaajuisesti. Galapagosissa on kaksi lajia: suuri fregatti-lintu ja upea fregatti-lintu. Näistä kahdesta suurfregatti-linnulla on suurempi levinneisyys kaikkialla maailmassa, ja sitä esiintyy pääasiassa trooppisella Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä.

Magnificent Fregate -lintu löytyy Karibialta ja Amerikan Tyynenmeren ja Atlantin rannikolta. Magapent Fregate -lintujen Galapagos-populaatiota pidetään endeemisenä alalajina.



intiaani intiaani koiran kasvattajat

Galapagosissa nämä kaksi lajia voidaan nähdä pesivinä vierekkäin, mutta kun fregatti-lintuja havaitaan ilmassa, ne ovat tyypillisesti upeita fregatti-lintuja, koska suur fregatti-linnut pyrkivät etsimään paljon kauempana merestä. Kuten kolmen samanlaisen Booby-lintulajin kohdalla, samankaltaiset fregattilintulajit välttävät kilpailua ruokkimalla eri paikoissa.



Voit erottaa nämä kaksi fregatti-lintulajia toisistaan ​​äänen mukaan - suuri fregatti-lintu aiheuttaa 'gobbling' -ääntä kuin kalkkuna, kun taas Magnificent Fregate-lintu antaa kolinaa tai rumpua.



Fregattilinnut ovat suuria, värikkäillä mustilla höyhenillä (naisilla on valkoinen vatsan alaosa), pitkillä siipillä (urospuolisten siipien kärkiväli voi olla 2,3 metriä) ja syvästi haarautuneilla hännillä. Miehillä on puhallettavat punaiset kurkutaskut, jotka ne täyttävät houkutellakseen naisia ​​parittelukauden aikana.

Molemmilla fregattilintulajeilla on erittäin korkea siipien kärkiväli suhteessa ruumiinpainoon, mikä antaa heille mahdollisuuden nousta ja lentää erittäin hyvin ja erinomaisella hallinnalla. Tätä säätöä käyttämällä fregattilinnut varastavat rutiininomaisesti ruokaa muilta linnuilta tarttumalla heihin höyhenpeitteistään ja ravistamalla heitä, kunnes ne ravistavat uudelleen ruokansa.

Fregatti-linnut pystyvät kuitenkin myös vangitsemaan oman saaliinsa. Koska fregatti-linnuilla on vain pieni öljyrauhanen ja siivissään hyvin vähän vedenpitävyyttä, fregatti-linnut eivät voi sukeltaa, ja heidän on sen sijaan luotettava erinomaiseen taitolentoihinsa tarttumaan lentävät kalat pois ilmasta.



Fregattilinnut eivät ui eivätkä voi kävellä hyvin eivätkä voi nousta tasaisesta pinnasta. Heillä on kaikkien lintujen suurin siipien kärkiväli ja ruumiinpainosuhde, ja ne ovat pohjimmiltaan ilmasta, pystyvät pysymään korkealla yli viikon, laskeutuen vain lepäämään tai lisääntymään puille tai kallioille.

Naaraiden houkuttelemiseksi fregatti-urospuoliset linnut räjäyttävät kirkkaan punaisen kurkkupussinsa ja luistelevat äänekkäästi, kun naiset kulkevat yläpuolella. Naaraat valitsevat sitten sopivan uroksen ja laskeutuvat hänen viereensä. Uros vastaa levittämällä valtavat siipensä naisen ympärille suojellakseen häntä muilta miehiltä. Alla voit katsoa lyhyen videon Galapagosin fregattilinnun parittelurituaaleista.

Parittelun jälkeen munitaan yksi muna, ja vaikka fregatti-lintupoika voi lentää noin viiden kuukauden kuluttua, se pysyy vanhempiensa luona ja on heistä riippuvainen noin vuoden ajan. Koska jokaiseen poikaseen on tehty pitkä investointi, fregatti-linnut voivat astua vain kerran vuodessa.

On tyypillistä nähdä, että nuoret lapset odottavat ruokintaa niin suuria kuin heidän vanhempansa. Kun he istuvat odottamatta loputtomia tunteja kuumassa auringossa, he ottavat energiatehokkaan asennon, jossa heidän päänsä roikkuu, ja he istuvat niin paikallaan, että näyttävät kuolleelta. Mutta kun vanhempi palaa, he heräävät, pönkittävät päänsä ja huutavat, kunnes vanhempi avaa suunsa. Nälkään nälkäinen lapsi syö päähänsä vanhempien kurkkuun ja ruokkii vihdoin.

mini kultainennoutaja villakoirasekoitus


Kuva: Tohtori Hays Cummins, Miamin yliopisto

Naaraspuoliset upeat fregattilinnut ovat mustia, mutta niillä on valkoinen rinta ja kaulan alaosat ja siivillä ruskea nauha. Naisten upeilla sormilevyillä on sinisen silmän rengas. Nuorilla linnuilla on valkoinen pää ja valkoinen osissa.

Fregatti-linnut ruokkivat pääasiassa kaloja ja hyökkäävät myös muita merilintuja pakottaakseen heidät hajottamaan ateriansa. Fregatti-linnut eivät koskaan laskeudu veteen, ja vievät ruokansa aina lennolle.