Galapagosin lentämätön merimetso merilintu

Kuvalähde

Lentämätön merimetso merilintu

Lentämätön merimetso(Phalacrocorax harrisi), joka tunnetaan myös nimelläGalapagos-merimetsot, on merimetso, joka on kotoisin Galapagos-saarilta ja esimerkki siellä esiintyvästä erittäin epätavallisesta eläimistöstä.

Flightless Cormorant on ainutlaatuinen, koska se on ainoa merimetso, joka on menettänyt kykynsä lentää.



Kun se oli sijoitettu omaan sukuunsa, Nannopterum tai Compsohalieus, vaikka nykyinen taksonomia sijoittaa sen sukuun useimpien muiden merimetsojen, Phalacrocoraxin, kanssa.



Siellä on vain 1500 arvioitua yksilöä, ja se on yksi maailman harvinaisimmista linnuista ja on aktiivisen suojeluohjelman kohteena.

Kuten kaikilla merimetsoilla, tällä linnulla on verkkoiset jalat ja voimakkaat jalat, jotka ajavat sitä merivesillä, kun se etsii saalista kaloja, ankeriaita, pieniä mustekaloja ja muita pieniä olentoja. Lentämättömät merimetsot ruokkivat lähellä pohjaa ja enintään 100 metrin päässä merestä.



Flightless Cormorant on perheen suurin jäsen. Se on pituudeltaan 89-100 senttimetriä (35-40 tuumaa) ja painaa 2,5 - 5,0 kiloa (5,5 - 11 kiloa). Sen siivet ovat noin kolmanneksen kokoisia, joita vaaditaan sen mittasuhteisen linnun lentämiseksi. Rintalastan köli, johon linnut kiinnittävät lentoon tarvittavat suuret lihakset, vähenee myös huomattavasti.

Yläosat ovat mustanmuotoisia ja alaosat ovat ruskeita. Heidän pitkä nokka on koukussa kärjestään ja silmä on turkoosi. Kuten kaikki merimetso-perheen jäsenet, myös kaikki neljä varpaata on liitetty verkkovaippaan. Miehet ja naiset ovat ulkonäöltään samanlaisia, vaikka miehet ovat yleensä suurempia. Nuoret ovat yleensä samanlaisia ​​kuin aikuiset, mutta eroavat toisistaan ​​siinä, että ne ovat väriltään kiiltävän mustia ja tummat silmät. Aikuiset tuottavat matalia murinaa.

Lentämättömien merimetsojen höyhenet eivät ole vedenpitäviä. Jokaisen sukelluksen jälkeen he viettävät aikaa kuivaamalla pienet siipensä auringonvalossa. Heidän lento- ja ääriviivat ovat paljon kuin muiden merimetsojen, mutta heidän ruumiin höyhenensä ovat paljon paksumpia, pehmeämpiä, tiheämpiä ja karvaisempia. Flightless Cormorant tuottaa hyvin vähän öljyä piilevistä rauhasistaan. Tiheään höyheniinsä loukkuun jäänyt ilma estää heitä kastumasta.



Tämä ainutlaatuinen merimetsä on endeeminen Galapagos-saarille, Ecuadoriin, jossa sen alue on hyvin rajoitettu. Lentämätön merimetso löytyy vain kahdelta saarelta: Fernandinasta, jossa sitä esiintyy pääasiassa itärannikolla sekä Isabelan pohjois- ja länsirannikolla. Lentämättömien merimetsojen populaatiossa on tapahtunut vakavia muutoksia. Vuoden 1983 El Nino -tapahtuma johti 50 prosentin väestön vähenemiseen vain 400 yksilöön. Väestö toipui kuitenkin nopeasti, ja sen arvioitiin olevan 900 henkilöä vuonna 1999.

chihuahua sekoitettuna villakoiran kanssa

Lentämätön merimetso asuu tulivuorisaarten kallioisilla rannoilla, joilla se esiintyy. Se ruokkii matalilla rannikkovesillä, myös lahdilla ja salmilla, ja harrastaa harvoin kauempana kuin yhden kilometrin lisääntymisalueista.

chihuahua-langankarvainen terrieriyhdistelmä

Pesiminen tapahtuu kylminä kuukausina (heinä-lokakuu), jolloin mereneläviä on runsaimmillaan ja poikasille aiheutuva lämpöstressin riski pienenee. Tällä hetkellä pesimäsiirtokunnat muodostuvat noin 12 parista. Tämän lajin seurustelukäyttäytyminen alkaa merestä. Uros ja nainen uivat toistensa ympärillä kaulansa taivutettuaan käärmeen kaltaiseen asentoon.

Lentämättömät merimetsot siirtyvät sitten maahan. Kohtuun nousuveden merkin yläpuolella sijaitsevaa isoa merileväpesää täydennetään 'lahjoilla', mukaan lukien köysi ja pullonkorkit, jotka uros esittelee naiselle.

Naaras munii yleensä kolme valkeaa munaa kytkintä kohden, vaikka yleensä vain yksi poikaset selviää. Sekä miehillä että naisilla on inkubaatio. Kun munat ovat kuoriutuneet, molemmat vanhemmat jakavat edelleen vastuut ruokinnasta ja haudottamisesta (poikasien suojaaminen lämmöltä ja kylmältä), mutta kun poikaset ovat riittävän vanhoja itsenäisiksi ja jos ruokaa on runsaasti, naaras jättää uros jatkamaan vanhemmuutta ja hän lähtee etsimään uutta kaveria. Naaraat voivat lisääntyä kolme kertaa yhdessä vuodessa. Vaikka heidän populaatiokoko on pieni, lentometsimet voivat toipua melko nopeasti ympäristökatastrofeista.

Lentämätön merimetso kehittyi saaren elinympäristössä, jossa ei ollut saalistajia. Koska lintu ei saanut vihollisia ja otti ruokansa ensisijaisesti sukeltamalla ruokarikkaita rantaviivoja pitkin, lintu muuttui lopulta lentokyvyttömäksi. Ihmisen löytämän saarten jälkeen saaret eivät kuitenkaan ole pysyneet saalistajina. Kissa, koira ja sika on tuotu saarille vuosien varrella. Lisäksi näillä linnuilla ei ole pelkoa ihmisestä, ja niihin voidaan helposti päästä ja poimia.

Se, että tämä yksilöllisesti sopeutunut lintu löytyy niin pienestä alueesta ja niin pienestä määrästä, lisää huomattavasti sen alttiutta sattumanvaraisille tapahtumille, kuten ympäristökatastrofeille (erityisesti öljysaasteille), äärimmäisille sääilmiöille ja tautien tai saalistajien esiintymiselle. Valitettavasti meren häiriöt, kuten El Niño * -tapahtumien aiheuttamat häiriöt, ovat yhä äärimmäisempiä. Silti sen kyky lisääntyä nopeasti voi antaa sille mahdollisuuden toipua katastrofeista, kunhan väestö pysyy kriittisen tason yläpuolella.

Näiden tekijöiden takia lentämätön merimetsot ovat yksi maailman harvinaisimmista linnuista. Charles Darwinin tutkimusaseman vuonna 2004 tekemä tutkimus osoitti, että lajin populaatio on nyt noin 1500 yksilöä.

Kaikki tämän lajin populaatiot löytyvät Galapagoksen kansallispuistosta ja merensuojelualueelta.

* El Niño - maailmanlaajuinen yhdistetty valtameri-ilmakehän ilmiö. Tyynenmeren allekirjoitukset, El Niño ja La Niña ovat tärkeitä lämpötilan vaihteluja trooppisen itäisen Tyynen valtameren pintavesissä