Galapagoksen lato pöllöt

Kuvalähde

Galapagoksen lato pöllöt

Galapagosin pöllöasuu Santa Cruzin, Isabelan, San Cristóbalin ja Fernandinan saarilla, vaikka sanotaan, että se on nyt sukupuuttoon Floreanan saarella, koska nisäkkäät kuten kissat. Kuten serkkunsa, Lyhytkorvainen pöllö , se on melkein kokonaan yöllinen ja harvoin nähty. Yksi tärkeä asia, joka on ymmärrettävä pöllöpöllössä, on se, että ne kuuluvat kokonaan erilliseen pöllön luokitukseen, joka eroaa kaikista muista pöllöistä.

Tähän ainutlaatuiseen perheeseen kuuluvat harmaapöllö, ruohopöllö, nokipöllö, lahdenpöllö ja naamioitu pöllö.



Kaikki nämä lajit kuuluvat perheeseen, joka tunnetaan tieteellisesti nimellä 'Tytonidae' (lausuttu tie-tawn-e-dee) tai 'haurapöllöt'. Kaikki muut pöllöt luokitellaan perheeseen, joka tunnetaan nimellä ”Strigidae” (lausuttu strig-e-dee) tai ”tosi pöllöt”.



Galapagos Barn Owlilla on sydämen muotoinen kasvolevy ja suuret, tummat silmät. Kasvolevyä käytetään keräämään ääniä alhaalta ja tuomaan ne korviin, kuten satelliittiantenni.

musta laboratorio ja beagle-sekoitus

Pöllö voi olla 32--40 senttimetrin (13-16 tuuman) korkea. Niiden siipiväli on noin 100 - 125 senttimetriä (39 - 49 tuumaa) ja ne voivat painaa välillä 400 - 700 grammaa (14,12 - 24,71 unssia).



Ulkonäöltään lato-pöllö on keskikokoinen, valkoinen ja alapuolelta valkeahko. Sydämenmuotoiset kasvot ovat myös valkoisia ja ruskehtavan reunan, joka erottaa sydämen muodon. Heidän selkänsä on ruskeanvärinen ja merkitty mustilla ja valkoisilla pisteillä. Harmaapöllöillä on pitkät jalat ja hyvin tummat silmät. Heidän päänsä ovat pyöreät, eikä niillä ole ”tutteja” korvia, jotka saatat nähdä muilla pöllöillä. Barn Owl -pelissä on 46 erilaista rotua - joista pienin asuu Galapagos-saarilla.

Haarapöllö on yksi harvoista lintulajeista, jossa lajin naaras on ”näyttävämpi” kuin uros. Naaralla on punertavampi rinta, joka on voimakkaammin täplikäs. Pisteet voivat merkitä potentiaaliselle kaverille naisen laatua. Voimakkaasti täplikkäät naiset saavat vähemmän loiskärpäsiä ja voivat olla vastustuskykyisempiä loisille ja sairauksille.



Barn Owlilla on erinomainen näkö heikossa valossa, ja se voi helposti löytää saalista yöllä näkemällä. Mutta sen kyky paikantaa saalis pelkästään äänellä on paras kaikista eläimistä, joita on koskaan testattu. Se voi tarttua hiiriin täydellisessä pimeydessä tai kasvillisuuden tai lumen piilossa. Heidän normaali hyökkäystapa on leijua erittäin matalien ruohokenttien päällä kuunnellen alla olevien jyrsijöiden liikkeitä. Jokainen heidän korvastaan ​​kuulee erilaisen sävyalueen, ja pöllö pystyy 'kolmioimaan' alla olevan jyrsijän tarkan sijainnin koskaan näkemättä sitä! Koska kukin korva sijaitsee päähän eri paikoissa, haarapöllö voi vastaanottaa ääniä aivoihinsa eri aikoina.

Galapagoksen navonpöllöt roostuvat ja pesivät reunojen sisällä romahtaneiden laavaputkien sisällä. Vaikka jyrsijät ovat heidän ensisijainen saaliinsa, saalistavat myös nämä opportunistiset saalistajat matelijat ja muut linnut. Harmaapöllöt nielevät saaliinsa kokonaisina tai suurina paloina. Ne sulavat pehmytkudokset ja saostavat saaliin sulamattomat osat, kuten vaa'at, luut, höyhenet ja turkis, saksanpähkinän kokoisina pelletteinä. Ajan myötä vain luut ja kallot ovat jäljellä, ja lopulta niistä tulee fossiileja. Harmaapöllöt regurgitoivat yleensä pellettejä pesiensä ja paistoalueidensa lähellä.

Harmaapöllöt ovat yöllisiä eläimiä, vaikka ei ole harvinaista nähdä, että tämä laji ilmestyy hämärässä tai on aktiivinen aamunkoitteessa, joskus nähdään lennossa koko päivänvalossa. Lento ei ole äänetöntä, siipien lyönnit keskeytyvät liukumisella.

Harmaapöllöt lisääntyvät milloin tahansa vuoden aikana ruoantarjonnasta riippuen. Hyvänä vuonna pari voi lisääntyä kahdesti. He pesivät myös vanhoissa rakennuksissa, luolissa ja kaivoissa. Naaras munii 3--6 munaa (joskus jopa 12) kahden päivän välein. Munat ovat 38–46 millimetriä (1,5–1,8 tuumaa) pitkiä ja 30–35 millimetriä (1,2–1,4 tuumaa) leveitä, ja niitä inkuboidaan 30–34 päivää. Poikaset peitetään valkoisella untuvalla ja haudutetaan noin 2 viikkoa, ja ne ovat lentäneet 50-55 päivässä. Tämän jälkeen he pysyvät läheisyydessä noin viikon opettelemaan metsästystaitoja ja hajoavat nopeasti pesäalueelta. Nuoret linnut pystyvät lisääntymään noin 10 kuukaudessa.

mustanruskea ja valkoinen pitbull

Harmaapöllöt ovat lyhytaikaisia ​​lintuja. Suurin osa kuolee ensimmäisen elinvuotensa aikana, ja keskimääräinen elinajanodote on 1-2 vuotta luonnossa.

Toisin kuin Strigidae-perheen (lausutaan Strig-e-dee ja mikä tarkoittaa `` tyypillisiä pöllöjä '' tai '' todellisia pöllöjä '') tavallisesta pöllön huutoäänestä, Galapagosin pöllöllä on erottuva kutsu, joka kuulostaa piirretyltä -suunista huutavaa huutoa.

Nämä ovat kaksi yleisintä ääntä, mutta tosiasiassa on 17 erilaista ja erillistä Barn Owl -ääniä, joilla kullakin on erilainen viestintätarkoitus.