Fiordlandin harja pingviini

MAINOS Kuvalähde

Fiordlandin harja pingviinion ujo ja arka pingviinilaji, joka asuu ja lisääntyy Uuden-Seelannin eteläsaaren karuilla länsi- ja lounaisrannikolla, mukaan lukien kaksi Stewartin ja Solanderin offshore-saarta. Fiordlandin harja pingviinin lisääntymis- ja haudontatottumuksia on ollut vaikea tutkia, koska se elää lauhkeassa sademetsässä.

Pesintäalueita on vaikea nähdä pesien paksun kasvillisuuden takia.



Fiordlandin pingviinien kokonaispopulaation on arvioitu olevan alle 1000 pesimäparia. Ihmisten helposti häiritsemänä niiden populaatio näyttää vähenevän johtuen kanojen saalistajasta tuotujen lajien, kuten koirien, kissojen, frettien ja torjujen, saalistajana.



Fiordlandin pingviinien ominaisuudet

Fiordland Crested Penguin on keskikokoinen, keltaharjattu, mustavalkoinen pingviini, kasvaa noin 17 tuumaa pitkä ja painaa 8 kiloa.



Fiordland Crested Penguinilla on tummat, sinertävän harmaat yläosat, joissa on tummempi pää, ja valkoinen osien alla. Siinä on leveä, keltainen kulmakarvaraita, joka ulottuu silmän yli ja putoaa alas kaulaan. Suurimmalla osalla lintujen kasvoissa on 3-6 valkeaa raitaa.

rottweilerin ja labradorin sekoitus

Fiordlandin harjapingviinit ja Virvelisaaren pingviinit niillä on samanlaiset harjat, mutta Snares Islandin pingviinillä on tyypillisesti vaaleanpunaiset ihomerkit suoraan laskun takana Fiordlandin pingviinit eivät. toisin kuin Pystykorvainen pingviini , vain Fiordlandin harjanteiden takimmaiset osat näyttävät pystyssä.

Fiordlandin pingviiniruokavalio

Fiordlandin harja pingviini ruokkii kalmaria, mustekalaa, krilliä ja kalaa.



Fiordlandin pingviinikäyttäytyminen

Fiordlandin harjapingviinit pesivät irtonaisissa yhteisöissä pensaiden alla, kallioisissa rakoissa tai puiden juurissa, lähellä toisiaan, mutta eivät ole toistensa näköpiirissä.

musta lab saksanpaimenkoira pitbull mix

Fiordlandin pingviinien lisääntyminen

Urokset palaavat lisääntymispaikkoihin kesäkuussa (talven puolivälissä), yleensä edellisten vuosien pesän paikalle. Naaras seuraa pian sen jälkeen ja kaksi munaa on munittu heinäkuussa. Munia inkuboidaan 30–36 päivän ajan vanhempien vuorotellessa pesää (pitkissä 5–12 vuorokaudessa), kun taas toinen lähtee merelle ruokkimaan.

Kuten monien pingviinilajien kohdalla, ensimmäinen muna ei yleensä kuoriudu, ja vaikka molemmat poikaset kuoriutuvat, ensimmäisen munan pienempi poikasen ei usein pysty kilpailemaan ruoasta, kuollen nälkään lyhyessä ajassa.

Tutkijoiden mielestä tämä geneettinen piirre on kehittynyt keinona varmistaa ainakin yksi terve jälkeläinen. Sitten uros vartioi eloon jäänyttä poikasia ja nainen ruokkii sitä muutaman ensimmäisen elämänviikon ajan. Tämän jälkeen molemmat vanhemmat ruokkivat poikaa vuorotellen ruokaa metsästämällä.

Vaeltavat poikaset voivat usein ”muodostaa ryhmiä” (muodostaa ryhmiä) muiden poikasien kanssa, jos he ovat lähellä, mutta he palaavat pesään ruokittavaksi. Poikaset nousevat (korvaamalla harmahtavat untuvahöyhenensä aikuisten höyhenillä) marraskuussa, kun he ovat kymmenen viikon ikäisiä ja pystyvät nyt uimaan ja etsimään ruokaa yksin. He palaavat kotipesäkkeisiin lisääntymään noin viiden vuoden iässä.

Fiordland Penguin Predators

Luonnolliset saalistajat Fiordlandin harjapingviinit sisältävät turkistiivisteet ja joitain suuria kalalajeja. Sitä uhkaa myös tuodut saalistajat, kuten Weka, koirat, kissat, torjut ja rotat.

Fiordlandin pingviinien suojelu

Tämän pingviinin nykyinen tila on haavoittuva sen pienen väestön vuoksi. Nykyisten väestöarvioiden välillä on 2500-3000 paria, ja sen uskotaan vähenevän 1980-luvun lopusta lähtien noin 33%.