Keisaripingviini

Kuvalähde

Keisaripingviinise on 115 senttimetriä (45 tuumaa) korkea ja painaa 35-40 kiloa (77-88 kiloa) ja on korkein ja painavin kaikista elävistä pingviinilajeista. Se on ainoa pingviini, joka lisääntyy talvella Etelämantereella. Keisari Pingviinit elävät tyypillisesti 20 vuotta, mutta jotkut tiedot osoittavat, että suurin elinikä on noin 40 vuotta. Keisaripingviiniä ei pidä sekoittaa läheisiin sukulaisiin Kuningas Pingviini tai Kuninkaallinen pingviini .

Keisaripingviinien ominaisuudet



Keisaripingviinillä on iso pää, lyhyt, paksu kaula, virtaviivainen muoto, lyhyt, kiilamainen häntä ja pienet, räpylän muotoiset siivet. Sekä miehet että naiset ovat samanlaisia, siniharmailla yläosilla ja mustan sinisillä pääillä on koristeltu suuria valkoisia ja keltaisia ​​korvakoruja.



Heidän alaosat ovat enimmäkseen valkoisia, mutta yläosassa on vaaleankeltainen. Kehon muoto auttaa heitä selviytymään. Keisaripingviineillä on lyhyet siivet, jotka auttavat heitä sukeltamaan 900 jalkaan saamaan isompia kaloja.

Keisari Pingviinit voivat uida 10-15 kilometriä tunnissa, mikä antaa heille mahdollisuuden paeta päävihollisesta, leopardihyljestä.



Keisaripingviinit voivat pysyä lämpiminä, koska niillä on paksu untuvakerros ulkohöyryjen alla ja kerros kuplia. Höyhenkerros kerää ilmaa, joka pitää kehon lämmön ja kylmän ilman ja veden poissa. Keisaripingviinit sisältävät myös suuria määriä vartaloöljyä, joka auttaa pitämään ne kuivina vedessä.

Keisari Pingviiniruokavalio

Toisin kuin useimmat pingviinit, jotka ruokkivat pintakrillejä, keisaripingviinit elävät kaloilla, kalmarilla ja äyriäisillä, jotka on pyydetty pitkistä, syvistä harrastussukelluksista. Ne saavuttavat usein yli 700 jalan syvyyden ja pysyvät veden alla jopa 18 minuuttia.

valkoiset ja ruskeat pitbull-pennut

Keisari pingviinien käyttäytyminen

Keisaripingviinit ovat sosiaalisia eläimiä, jotka etsivät ja pesivät ryhmissä. Vaikeilla sääolosuhteilla pingviinit houkuttelevat yhteen suojaksi. Ne voivat olla aktiivisia päivällä tai yöllä. Sukukypsä aikuinen matkustaa suurimman osan vuodesta pesimäalueen ja meren ruokinta-alueiden välillä.



Tammikuusta maaliskuuhun keisari Pingviinit leviävät valtameriin, matkustavat ja etsivät ryhmiä.

Keisaripingviinien lisääntyminen

Keisaripingviinit perustavat löysät pesimäpesäkkeet Etelämantereen mantereen ympäröivälle pakkasjäälle. Toukokuussa naispuoliset keisarit munivat yhden munan 63 päivän tiineyden jälkeen ja siirtävät sitten munan puolisolleen, kun hän lähtee merelle ruokkimaan.

Mieskeisaripingviinit eivät voi syödä seuraavana 9 viikon inkubointijaksona. Sen sijaan hänen on pidettävä munansa lämpimänä tasapainottamalla sitä jaloillaan, missä se on eristetty paksulla iho- ja höyhenrullalla, jota kutsutaan hautopussiksi. Uros-keisaripingviinit kuormittavat toisiaan tiukkoina nippuina, jotta lämpö ja suoja katkerilta tuulilta ja nollan lämpötiloja vastaan. Munien kuoriutumisen jälkeen nuoret poikaset jäävät 'poikastipussiin' lyhyeksi ajaksi, kunnes he pystyvät säätelemään omaa kehon lämpötilaa.

Siihen mennessä, kun naaras palaa ottamaan poikasen ruokinnan, uros on menettänyt jopa kolmanneksen ruumiinpainostaan. Hänen on nyt tehtävä toinen pitkä vaellus jään yli, jopa 60 mailia löytääksesi ruokaa. Tammikuuhun mennessä, kun meri-jää alkaa puhjeta, poikaset ovat menettäneet suurimman osan pehmeästä hopeanharmaasta untuvastaan ​​ja voivat nyt lähteä itsenäisesti avomerelle.

Keisari Penguin Predators

Luonnossa Pingviinipetoeläimiin kuuluu Etelämantereen jättiläispuikot (Macronectes giganteus), Leopard-hylkeet, orkat, skua ja hait. Hylätyt rekikoirat ja heidän jälkeläisensä olivat aiemmin saalistaneet pingviinit ennen koirien poistamista Etelämantereelta.

Keisari Pingviinien suojelu

Keisaripingviinit eivät ole luokiteltu uhanalaisiksi vuoden 2000 IUCN: n punaisessa luettelossa.