Itäinen matala Gorillas

Kuvalähde

Itäisen alangon gorilla(Gorilla beringei graueri) löytyy vain trooppisista metsistä Itä-Zairessa, Afrikassa.

Itäinen matala Gorilla-ominaisuudet

Kuten länsimaiset gorillalajit, itäiset matalat gorillat kävelevät kaikilla neljällä kädellä, mutta ne käyttävät käpälää kädessään kämmenensä sijaan.



Itäiset matalat gorillat ovat ulkonäöltään vankempia kuin läntiset matalat gorillat, niillä on pidemmät hampaat, vahvempi leuka ja leveämpi runko.



Itäisen matala Gorillassa on mustat takit, jotka miehillä, kuten muillakin gorilloilla, muuttuvat takana hopeaksi eläimen kypsyessä.

musta ja hopea paimen



Kuten muillakin gorilloilla, itäisellä alangon gorillalla on pienet korvat ja leveät sieraimet. Aikuisten miesten pituus on 175 senttimetriä (69 tuumaa) ja paino 165 kiloa (360 kiloa). Miehet itäiset matalat gorillat ovat melkein kaksi kertaa suurempia kuin naiset.

Itäinen matala Gorilla-käyttäytyminen

Itäisellä matalalla Gorillalla on hyvin kehittynyt sosiaalinen rakenne, ja he elävät ja matkustavat perheryhmissä. Jokaiseen perheryhmään kuuluu yleensä hallitseva hopeapuolinen urospuolinen gorilla, kolme etuyhteydetöntä aikuista naarasgorillaa ja neljä tai viisi nuorta gorillaa. Ryhmistä voi löytyä myös alisteisia urospuolisia gorilloja. Myös suuremmat 15 - 20 jäsenen ryhmät ja jopa 30 jäsentä on kirjattu.

Naaraspuoliset itälaakso Gorillat jättävät syntymäryhmänsä liittymään muihin ryhmiin tai yksittäisiin urospuolisiin gorilloihin, kun he saavuttavat sukupuolisen kypsyyden noin 7 tai 8 vuoden iässä. Näiden etuyhteydettömien aikuisten naisgorillojen väliset siteet ovat löysät ja vain sukulaiset naisgorillat (esim. Äiti / tytär, sisaret) hoitavat toisiaan.



brindle pit lab mix

Itäinen matala Gorilla-lisääntyminen

Uros-itälaakson gorillat kypsyvät myöhemmin kuin naaraspuoliset itälaakson gorillat, eivätkä ne pesi ennen 15-20-vuotiaita. Noin puolet kaikista miesgorilloista jättää syntymäryhmän murrosikään ja matkustavat yksin tai yhdessä muiden alisteisten miesgorillojen kanssa, kunnes perustavat oman ryhmänsä. Kun urospuolinen gorilla on perustanut ryhmän, hän todennäköisesti oleskelee kyseisen ryhmän kanssa eliniän, ellei toinen uros gorilla syrjäytä häntä. Taistelu naispuolisten gorillojen saatavuudesta hallitsevien hopeaselkäisten ja yksinäisten miesten keskuudessa on voimakasta ja voi johtaa kuolemaan.

Aikuiset naarasgorillat synnyttävät yhden vauvan noin 4 vuoden välein, vaikka eloonjäänyt lapsi syntyy vasta 6–8 vuoden välein korkeiden imeväiskuolleisuuksien takia kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana. Gorilla-vauva syntyy painoltaan 1,8 - 2 kiloa (4 - 4,4 kiloa) 251 - 295 päivän tiineyden jälkeen. Äidit kantavat vauva-gorilloja ympäriinsä ja alkavat kävellä 30-40 viikon kuluttua. Gorilla-imeväiset imettävät noin 12 kuukautta. Vauva gorilla voi ryömiä noin 9 viikon ikäisenä ja voi kävellä noin 35 viikon ikäisenä. Pikkulasten gorillat ovat yleensä äitinsä luona 3-4 vuotta ja kypsyvät noin 11-12-vuotiaina. Imeväisgorillat vieroitetaan 2,5 - 3 vuoden iässä.

Itäisen matala Gorillan elinkaari

Seksuaalisen toiminnan tiheys ja kesto gorilloissa on alhainen verrattuna muihin suuriin apinoihin. Ainoastaan ​​hopeapäällinen eli hallitseva urospuolinen gorilla saa pariutua ryhmänsä aikuisten naisgorillojen kanssa. Urosten lisääntymismenestys riippuu yksinoikeuksien säilyttämisestä aikuisille naisille, mikä varmistetaan miehillä, jotka muodostavat pysyvän siteen jokaisen naisgorillan kanssa sosiaalisessa ryhmässä. Näiden sidosten muodostuminen estää aikuisia naarasgorilloja poistumasta ryhmästä tai parittelemasta muiden urosgorillojen kanssa. Normaalisti hiljaiset eläimet, gorillat ovat epätavallisen kovia parittelun (parittelun) aikana. Gorillat elävät 30-40 vuotta luonnossa; 40-60 vuotta vankeudessa.

Itäinen matala Gorilla-ruokavalio

Itäiset matalat gorillat syövät enimmäkseen lehtiä ja muuta kasvillisuutta hedelmien sijaan. Itäiset matalat gorillat ruokkivat yleensä aamulla ja iltapäivällä ja lepäävät keskipäivän ympäri. He tekevät pesiä oksista ja lehdistä yöllä, ja tutkijat käyttävät näiltä paikoilta kerättyjä pesä- ja piikkitietoja arvioidakseen gorillojen määrän ryhmässä ja määrittääkseen ruokavalionsa.

Itäinen matala Gorilla-ääni ja älykkyys

Itäinen matala Gorillas voi tehdä jopa 25 ääntä, kuten murinaa, naurua, hootsia, haukkumista ja huutoja, joista jokaisella on oma erityinen merkityksensä.

Itäiset matalat gorillat ovat älykkäimmät kädellisistä. Heitä on opetettu käyttämään viittomakieliä sanojen välittämisessä ja he ovat jopa koonneet sanat yksinkertaisten lauseiden muodostamiseksi.

Itäisen matala Gorillan suojelutaso

Itäisen matala Gorillan populaation arvioitiin olevan 3 000 - 5 000 yksilöä vuonna 1980. Siitä lähtien sisällissota alueella on aiheuttanut lisääntynyttä salametsästystä ja paineita gorilloille ja niiden elinympäristöille.

miniatyyri husky pomeranian mix